Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Coeli AB:n kanssa

Invesco logo

Coeli Global Select

"Maailman hienoimmat yhtiöt" yhdessä osakerahastossa.

Coeli Global Select perustettiin vuonna 2014. Kyseessä on aktiivisesti hallinnoitu osakerahasto, jolla on mandaatti sijoittaa osakkeisiin ympäri maailman. Morningstar on antanut rahastolle viisi tähteä ja rahaston kaksi salkunhoitajaa ovat saaneet korkean luokituksen Citywireltä. Rahaston euroissa mitattu vuosituotto on ollut perustamisestaan lähtien 15,2 %. Rahaston salkunhoitajat Andreas Brock ja Henrik Milton ovat tunteneet toisensa jo paljon pidemään kuin rahasto on ollut olemassa – 24 vuotta sitten he olivat opiskelukavereita. Jo tuolloin he haaveilivat oman sijoitusrahaston perustamisesta.

Osakerahasto, joka etsii toimialojensa parhaimmistoa ympäri maailman.

Coeli Global Select on rahasto, jonka pelikenttänä toimii koko maailma. Rahasto pyrkii tarjoamaan pitkällä aikavälillä kasvua pääomilleen sijoittamalla yhtiöihin ympäri maailman, mutta kerrallaan korkeintaan 25–35 eri osakkeeseen. Rahasto keskittyy "globaaleihin mestareihin" ("Global Champions") – korkeaa arvoa tuottaviin yhtiöihin, joilla on suotuisat tulevaisuudennäkymät, kuten kyky kasvattaa tulostaan ajan myötä. Yksi Brockin ja Miltonin menestyksen salaisuuksista on, että he matkustavat paljon enemmän kuin keskimääräinen salkunhoitaja. He kävivät vuosittain yli 100 yhtiökokouksessa ennen koronapandemiaa, ja tämä tahti tulee jatkumaan. Kun harkitset sijoitusta yhtiöön, ei ole olemassa muita oikoteitä syvään tietämykseen yhtiöstä kuin johdon tapaaminen henkilökohtaisesti.

Rahaston tavoitteena on päihittää vertailuindeksinsä kasvattamalla rahaston nettovarallisuusarvoa 15 % vuosittain, ottamatta kuitenkaan liiallisesti riskiä. Riskiä madalletaan sulkemalla pois huonosti hallinnoidut yhtiöt sekä yhtiöt ei-halutuilta toimialoilta (mm. alkoholi, tupakka, uhkapelit). Rahasto on hajauttanut sijoituksensa kymmeneen erilaiseen ja keskenään korreloimattomaan megatrendiin. Tämä alentaa rahaston volatiliteettiä ja riskiä.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Coeli Global Select lyhyesti.

 • Strategisena tavoitteena 15 % vuosituotto. Rahasto pyrkii päihittämään vertailuindeksinsä pitkällä aikavälillä.
 • Globaalisti hajautettu osakeportfolio UCITS-rahaston muodossa. Rahasto koostuu 25–35 omistuksesta.
 • "Maailman hienoimmat yhtiöt" salkussa – korkealaatuisia yhtiöitä, joiden tulevaisuudennäkymät ovat hyvät ja arvostus houkutteleva.
 • Aktiivisesti hoidettu rahasto, jonka varoista vähintään 2/3 on sijoitettu "mestareihin" ("Champions") ja 1/3 erikoistilannesijoituksiin ("Special Situations").
 • ESG-fokus – rahasto ei sijoita yhtiöihin, jotka toimivat alkoholi-, aseteollisuus-, tupakka-, uhkapeli-, öljy- tai maakaasutoimialoilla, eikä myöskään yhtiöihin, jotka rikkovat kansainvälisiä sääntöjä. Rahasto valikoi erityisesti yhtiöitä, joiden ESG-profiili on korkealuokkainen ja pyrkii saamaan omistamansa yhtiöt toimimaan entistäkin vastuullisemmin.
 • Omat rahat pelissä – salkunhoitajat ovat sijoittaneet leijonanosan omista varoistaan rahastoon.

 

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Anders Thylin
Tietoa Coeli Global Select -rahastosta:

Salkunhoitajat

Andreas Brock ja Henrik Milton

Morningstar rating

⭐⭐⭐⭐⭐/⭐⭐⭐⭐⭐

Merkintäpalkkio

0 %

Lunastuspalkkio

0 %

Juoksevat kulut

1,57 %

Tulosperusteinen palkkio

10,00 %

Lisätietoa rahastosta

Avaintietoesite (PDF)linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Katso kurssi ja muita lisätietoja

Osta/myy


Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kun sijoitat rahastoihin Nordnetin kautta, pienin mahdollinen sijoitettava summa on 15 €.

Kyllä vain!

 1. Mene kohtaan Sivuni > Kuukausisäästäminen > Aloita kuukausisäästäminen.
 2. Valitse tili, jolle haluat alkaa säästää, syötä säästettävä summa ja päivämäärä, jona haluat säästösumman sijoitettavan valitsemiisi rahastoihin.
 3. Etsi haluamasi rahasto(t) kirjoittamalla vapaaseen tekstihakuun rahaston tai rahastoyhtiön nimi.
 4. Täytä vaaditut kentät ja aloita säästäminen.
 5. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin. Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Mikäli teet rahastotoimeksiannon arkipäivänä ennen kello 13.00, toimeksianto lähetetään rahastoyhtiölle samana päivänä. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän. Joillakin rahastoyhtiöillä kurssi määräytyy yhden tai kahden päivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahastotoimeksiannot lähetetään rahastoyhtiöille kerran päivässä. Merkintä tai lunastus näkyy salkussasi arviolta 2–7 pankkipäivän kuluessa. Tarkka ajankohta riippuu rahastoyhtiöstä. Rahastotoimeksiantosi tila henkilökohtaisessa tarjouskirjassasi on "Markkinalla" kunnes rahasto-osuudet näkyvät salkussasi. Rahastomerkinnästä tai -lunastuksesta tulee laskelma kohtaan Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat, kun rahastotoimeksianto on toteutettu.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.