Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Voiko ulkomaalainen tai ulkomailla asuva avata salkun?

Mikäli olet verovelvollinen jossain muualla kuin Suomessa, asut ulkomailla tai et olet Suomen kansalainen, sinun tulee salkkua avatessasi toimia seuraavasti:

1. Täytä Säilytystili-/tilisopimus-lomake verkossa.

2. Liitä sopimukseen:

- Kopio voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksestasi niin, että kasvosi ja allekirjoituksesi näkyvät kopiossa selkeästi, ja toimita kopio meille. Ulkomaalaisen osalta henkilöllisyystodistuskopio voi olla passista tai muusta virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, lähtömaan ajokortti ei käy.

- Kopio mahdollisesti olemassa olevasta suomalaisesta KELA-kortista (ulkomaalainen, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta)

- Mikäli olet suomen kansalainen ja asut ulkomailla, pyydämme sinua merkitsemään sopimukseen verotusmaaksi lähtökohtaisesti Suomen. Verohallinto katsoo asiakkaan lähtökohtaisesti olevan verovelvollinen Suomeen muuttovuonna ja kolmena sitä seuraavana vuonna. Voit katsoa lisätietoja verohallinnon verkkosivuilta.

- Jos olet rajoitetusti verovelvollinen Suomeen, pyydämme sinua toimittamaan sopimusasiakirjojen kanssa Suomen verottajalta lausunnon, että olet rajoitetusti verovelvollinen Suomeen.  

 

Huomioithan, että saatamme vielä tarvita sinulta lisätietoja asuinmaastasi riippuen. Pyydämme sinulta tarvittavat tiedot saatuamme asiakashakemuksesi. Pääsääntöisesti asiakkuuksia ei avata ETA-alueen ulkopuolella asuville henkilöille.

Yhdysvaltojen lainsäädännöstä johtuen emme voi valitettavasti tarjota palvelujamme Yhdysvalloissa asuvalle tai Yhdysvaltoihin verovelvolliselle.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki