Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten avaan salkun, jossa on useampi salkunhaltija?

Nordnet ei avaa yhteisomistuksellisia salkkuja tai talletustilejä verotuksellisista ja markkinakäytännöllisistä syistä johtuen.

Suosittelemme, että asiakkaamme avaavat salkun aina yhden henkilön nimissä ja antavat käyttöoikeuden haluamilleen henkilöille valtakirjalla. Valtakirja antaa haluamallesi henkilölle pääsyn salkkuusi/salkkuihisi, talletustiliisi/talletustileihisi tai sijoitusvakuutukseesi.

Valtakirjapohjat digitaalisessa muodossa (allekirjoitus suoritetaan verkkopankkitunnuksilla):

Jos yllä olevien valtakirjojen kanssa eteen tulee jokin ongelma, voit käyttää myös paperisia lomakkeita ja palauttaa ne postitse Nordnetiin. Löydät linkit paperisiin lomakkeisiin alta.

Muistathan liittää mukaan kopiot valtuuttajan ja valtuutetun voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta.

 

Alaikäisen salkkuun useampi salkuhaltija

Alaikäisen salkkuun tai talletustiliin voidaan liittää useampi valtuutettu. Alaikäistä lasta edustaa kaikissa yhteyksissä hänen huoltajansa. Huoltajilla on automaattisesti oikeus hallinnoida alaikäisen tilejä omien sisäänkirjautumistunnusten kautta. Mikäli tätä oikeutta ei jostain syystä ole, valtuutuksen voi tehdä vanhempien valtakirjan avulla.

Mikäli alaikäisen asiakkuuteen halutaan antaa valtuutus esim. isovanhemmalle tai kummille, tulee valtakirja täyttää niin, että valtuuttajana on alaikäinen lapsi, mutta valtakirjan hänen puolestaan allekirjoittavat molemmat huoltajat. Pyydämme huomioimaan, että joudumme päättämään kaikki aikaisemmin annetut valtuutukset mikäli valtakirjaan ei merkitä vaihtoehtoa siitä, että kolmannelle osapuolelle annettu valtakirja ei tule korvaamaan aikaisemmin annettuja valtakirjoja. Alaikäisen salkkuun on mahdollista antaa kolmannelle osapuolelle valtuutus valtakirjalla. Talletustiliin on olemassa oma tilivaltakirja.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki