Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Voinko sulkea osakesäästötilini, vähentää tappiot ja avata tilin uudelleen?

Osakesäästötilin tappio on verovähennyskelpoinen muista pääomatuloistasi vasta silloin, kun tili lopetetaan. Voit myös tilin lopettamisen jälkeen avata osakesäästötilin uudelleen. Katso tästä ohje osakesäästötilin lopettamiseksi.

Osakesäästötilin lopettaminen ja tappioiden vähentäminen kuluvan vuoden verotuksessa on mahdollista, vaikka avaisit uuden osakesäästötilin vanhan tilisi sulkemisen jälkeen. Osakesäästötilin sulkeutumisen ja uuden osakesäästötilin avaamisen välillä tulee kuitenkin olla vähintään viikko väliä. Jos suunnittelet tällaista, niin kannattaa huomioida, että osakesäästötilien lopetus vaatii tällä hetkellä manuaalista työtä Nordnetin toimesta, mikä tarkoittaa, että lopetuksessa voi kestää useampi päivä ruuhkatilanteesta riippuen. Myös uuden osakesäästötilin avaaminen voi kestää jopa useamman viikon ajan, jos kuulut tiettyihin erikoisryhmiin tai jos olet avaamassa osakesäästötiliä alaikäiselle. Tietyissä tapauksissa myös muilla asiakkailla voi ilmetä normaalia pidempää viivettä osakesäästötilin avaamisessa sen jälkeen, kun osakesäästötili on kertaalleen suljettu. Huomioi myös, että tilin lopettamisesta peritään Nordnetin hinnaston mukainen toimenpidemaksu.

Jos haluat sulkea osakesäästötilisi avataksesi sen uudelleen Nordnetissä sulkemisen jälkeen, sinun tulee ennen lopetusilmoitusta myydä osakesäästötililläsi mahdollisesti olevat omistukset ja siirtää myynneistä saadut rahat vastatilillesi, arvo-osuustilillesi (AOT) tai talletustilillesi (TT). Huomioi tässä selvityspäivä (T+2), eli sinun tulee odottaa kaksi pankkipäivää ennen kuin voit siirtää rahoja OST:ilta AOT:lle. Huomioi rahoja siirtäessäsi, että osakesäästötilille tulee jättää lopetukseen liittyvää toimenpidemaksua vastaava summa (50 €, tilanne 8.5.2021).

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin