Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miksi vastaukseni yhtiötapahtumaan hylättiin?

3.1.2018 alkaen yhtiötapahtumiin liittyvien merkintöjen raportointiin on tullut uusia vaatimuksia, jotka johtuvat samana päivänä voimaan astuneesta MiFID II / MIFIR -lainsäädännöstä. Nordnet pidättää itsellään oikeuden mitätöidä sellaiset merkinnät, jotka eivät täytä uuden lainsäädännön vaatimuksia. Alla yleisimpiä syitä vastauksen hylkäämiseen.

Alaikäisten merkinnät yhtiötapahtumissa
Alaikäisten tunnuksilla jätetyt vastaukset hylätään. Alle 18-vuotiaan puolesta tehdyn tai muuten holhouksenalaisen salkkuun tehtävän merkinnän on oltava salkun omistajan laillisen edunvalvojan tai valtakirjan omaavan henkilön tekemä, ja merkinnän tekeminen edellyttää holhousviranomaisen (Maistraatin) lupaa.

Yritysasiakkaiden merkinnät yhtiötapahtumissa
Yritysasiakkailta vaaditaan LEI-tunnus yhtiötapahtumiin. Tämä koskee myös kauppaa merkintäoikeuksilla. Lue lisää LEI-tunnuksesta tästä.

Asianmukaisuusarvioinnit yhtiötapahtumissa
MiFID II -sääntelyn vuoksi osaan yhtiötapahtumista ei voi osallistua, jos vaadittavaa tietämystestiä ei ole suoritettu. Tietämystestit löydät Nordnetin verkkopalvelusta, kohdasta Sivuni > Oma profiilini & asetukset > Tietämystestit.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki