#rahapodi Suomen paras podcast 2017

Suomalaista podcast-kulttuuria edistävä verkkosivusto jakso.fi järjesti toista kertaa kilpailun, jossa kuulijat saivat äänestää parasta suomalaista podcastia. Nordnetin talousaiheinen #rahapodi sai kolmanneksen äänistä ja valittiin Suomen parhaaksi podcastiksi 2017 (vuonna 2016 2. sija). Rahapodi dominoi iTunesin podcastien top-listoja, sitä kuunnellaan noin 20 000 kertaa viikossa ja yhteensä kuunteluita on kertynyt yli miljoona.

Rahapodia juontavat Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen. Asiallisessa, mutta huumorilla höystetyssä #rahapodissa käydään läpi rahoitusalan ajankohtaisia aiheita helposti ymmärrettävällä tavalla. Teemat valitaan ensisijaisesti kuulijoiden esittämien kysymysten perusteella, jolloin keskustelua käydään aiheista, jotka askarruttavat tavallisia sijoittajia.

  • Kun kävin äänestäjien perusteluja läpi, sieltä nousi selvästi esille yhdistelmä hyödyllisyys-hauskuus. Tuo yhdistettynä tasaisen tappavaan julkaisutahtiin oli varmaan Rahapodin äänestyssuosion takana, sanoo Jakso.fin perustaja Olli Sulopuisto.

Rahapodissa on kuultu usein vierailevia ääniä, kuten mediapersoona ja kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid, Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, jääkiekon maailmanmestari Aapeli Räsänen, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo ja Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puheenjohtaja Li Andersson.

10 jakson kokeilusta on syntynyt merkittävä ilmiö, josta on saatu nauttia jo 100 jakson verran kerran viikossa. Vuoden 2017 suosituimmiksi aiheiksi nousivat 35-vuotiaana eläkkeelle, Bitcoin, naisten sijoittaminen ja globaalit megatrendit. Lisäksi erityisesti Veikkaus ja rahapelien markkinointi puhututtivat sosiaalisessa mediassa.

  • Hienoa on se, että #rahapodi ei ole Nordnetin markkinointikanava. Sitä tehdään puhtaasti kuulijoiden toiveiden mukaan ja saamme Miikan kanssa puhua mistä haluamme, sanoo Nordnet Suomen talousasiantuntija ja #rahapodimies Martin Paasi.
  • Mahtavaa, että olen saanut terävöittää kansan syvien rivien spelögaa ja tuoda talousasiat jokaisen tietoisuuteen, toteaa Nordnetin yhteistyökumppanuuksista vastaava ja #rahapodimies Miikka Luukkonen.
  • #rahapodi on erinomainen esimerkki pitkäjänteisestä säästäjien ja sijoittajien tukemisesta ja uudenlaisesta tavasta puhua rahasta ja taloudesta pilke silmäkulmassa. Se tekee hyvää koko sijoitusalalle, joka kärsii jäykästä ja ei-läpinäkyvästä keskustelusta, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

#rahapodin saavutuksia juhlitaan fanien kanssa erityisellä livelähetyksellä tammikuussa 2018.

Lue jakso.fi:n kommentit

Kuuntele #rahapodia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
29.12.2017 15:11

Ihan mukava ohjelma, mutta välillä tunnen suorastaan myötähäpeää juontajien kapeakatseisuudesta, koska kohkaavat ensin jostain asiasta ottamatta huomioon kokonaiskuvaa esimerkkinä juuri tämä veikkaus, eläkkeet ja vikkapa tämä “myydään kaikki valtionyhtiöt ja sijoitetaan saadut 20 miljardia ja 100 vuoden jälkeen meillä on niin paljon rahaa, että verot voidaan lopettaa”

Sitten paikalle tulee joku alan asiantuntija ja pyyhkii pojilla pöytää. Tällainen vähentää koko ohjelman uskottavuutta. Itsestäni vakuuttavampi ohjelma on Ylen Pörssipäivä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
31.12.2017 13:17

Missä jaksossa asiantuntija pyyhki pöytää pojilla? Ainakaan Veikkauksen vtj ei vakuuttanut vaan oli suorastaan naurettava yrittäessään perustella miksi veikkauksen mainostaa pelejään (ja jopa osin valehteli väittäessään että he eivät mainosta riippuvuutta aiheuttavia pelejä)

Eläkkeistä keskustelu taasen oli hyvin tasapuolinen ja vierailija valotti eläkejärjestelmän taustoja ja siirtymistä nykytilanteeseen hyvin. Hänkään ei kiistänyt etteikö nykyinen eläkeläisongelma olisi suuri taakka yhteiskunnalle.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.01.2018 13:06

Jussi on kuunnellut ihan eri korvalla keskustelut kuin minä. Nimittäin humoristisesta otteesta huolimatta jannuilla on asia hallussa, ja heillä ei ole kyllä kukaan pyyhkinyt pöytää. Vähiten huutava veikkauksen varatj. jonka argumentit selvässä asiassa olivat todella ohuita. Itseäni esim. lähinnä harmitti että eläkemies päästettiin niin vähällä. Ei nimittäin olisi ollenkaan mahdotonta alkaa asteittain muuttamaan eläkejärjestelmää rahastoivaan malliin, ei muutosta tarvitse tehdä kerralla. Eikä se, että järjestelmä jollain ajanhetkellä on jonkinlainen tarkoita että sen pitää tästä syystä aina olla sellainen.