Siirry pääsisältöön

Pörssi pihisee kuumana kuin kiuas | Traders’ Club 89

Monien sijoittajien ja analyytikkojen papereissa vuosi 2021 on ennätyksellisen talous- ja tuloskasvun vuosi. Kun parissa vuodessa ollaan nähty vain 3 %:n talouskasvua, eikä tuloskasvu yleensä ole talouskasvua vauhdikkaampaa, vaikuttavat nykyiset tulosennusteet lähivuosille kuitenkin melko epärealistisilta. Onko nousevien korkojen myötä tiedossa osakkeiden arvostuskertoimien järkevöityminen normaalimmalle tasolle – ja osakesijoittajan menetetty vuosikymmen?

Korona on jakanut markkinan voittajiin ja häviäjiin. Useiden voittajien povataan jatkavan voittokulkuaan jatkossakin, mutta ovatko timantit sittenkään ikuisia? Onko jopa todennäköistä, että talouden avautuessa koronarajoitusten höllentämisen myötä voittajien vaihdelaatikosta isketäänkin seuraavaksi silmään peruutusvaihde?

Case Harvia ja kiuasmaisen kuumana käyvä pörssi

Harvia listautui vuonna 2018 noin 94 miljoonan euron markkina-arvolla pörssiin. Tiistaina 20.4. yhtiön markkina-arvo pomppasi ennätystuloksen saattelemana 170 miljoonaa euroa ylöspäin. Siis 11 kertaa koko vuoden 2020 nettotuloksen verran. Onko tällaisissa markkinareaktioissa enää päätä tai häntää? Miltä näyttää Harvian tulikuumana käyvä saunamarkkina sitten, kun kuluttajilla on aikaa ja mahdollisuuksia tehdä muutakin kuin fiksailla kotejaan? Entä Netflix ja muut korona-ajan kuninkaat, joiden Q1-tuloksissa näkyy jo pahoja säröjä ja jyrkkiä kurssireaktioita alaspäin?

Traders’ Club -jaksossa 89 ammattitreidaaja Jukka Lepikkö kertoo näkemyksensä nykyisestä markkinatilanteesta. Lopussa kurkistetaan myös Jukan ja tuottaja-Tuomaksen salkkuihin.

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Nordnet Traders’ Clubista ja Nordnetin tarjoamista eduista aktiivisille kaupankävijöille.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
14 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
26.04.2021 15:58

KÄTEINEN!!
Nyt olis poijat teidänkin jo hyvä aika alkaa kotiuttamaan sijoituksia ettei tuleva kriisi syö teidän portfolioita, varsinkin Tuomaksen! Haluan nähdä näitä jaksoja tulevaisuudessakin 😉

Nimetön
Nimetön
25.04.2021 18:22

Kannattaa ostaa amerikkalaisia lentoyhtiöitä. American Airlines tai United Airlines.

Nimetön
Nimetön
24.04.2021 10:54

Palvelubisneksessä näen nousulle tilaa tänä vuonna. Esimerkiksi matkailu ja lentofirmat, jotka ovat olleet kuopassa.
Kiitokset hyvästä podista.

Nimetön
Nimetön
23.04.2021 20:36

Kiitos hyvästä jaksosta jälleen kerran ja tasaisen laadukkaasta sisällöstä! Tällä hetkellä omassa seurannassa kotimaisten lisäksi jenkkien SPAC markkinat niiden reippaasti NAV tasolle laskeneen arvostustason vuoksi ja siellä erityisesti EV- ja teknologia SPAC:it tutkan alla. Sopii pienenä riskisiivuna salkkuun mikäli uskoo spaccien arvostuksen vielä nousevan SEC:in kontrollin ja tiukempien pelisääntöjen selkiytyessä. Tekkipuolelta esimerkkinä APXT/AvePoint joka pyörii lähellä NAVia, omaa 20-vuotisen historian Microsoftin kumppanina keskittyen pilvi, data ja digipuoleen. Uusimman alustavan Q1 osarin perusteella firma on vakaalla kasvu-uralla, tulevaisuuden näkymät positiiviset ja mergeriä odottaessa käynnisti laajan omien osakkeiden osto-ohjelman. SPACien kautta voi päästä kasvu-uralla olevien yritysten tarinaan mukaan kohtuullisemmilla hinnoilla kuin perinteisten… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
23.04.2021 13:02

Stora Enso nousee varmasti

Nimetön
Nimetön
22.04.2021 19:37

Neste näyttäisi teknisen analyysin perusteella rikkovan vuoden alusta jatkunutta, graafin pohjalta hyvin orjallisesti noudattavaa laskutrendiä ja odotan, että viputuotteilla voi tehdä ihan hyvän tilin lyhyellä aikajänteellä (2-3 kk), jos vielä Q1 yllättäisi positiivisesti. Nesteen satsaaminen uusiutuvaan energiaan tulee pitkällä jänteellä vielä jatkamaan tämän OMXH25:n joukossa selkeän monsteriosakkeen menestystarinaa, tuli sitten rajumpi korjausliike väliin tai ei.
Tällä hetkellä trendimuutos on vielä veitsen terällä ja osake soutaa ja huopaa, joten joku kätevämpi (kuin minä) tekee osakkeella päivittäin hyvää tiliä. Tarkastelkaa graafeja ja tehkää omat johtopäätökset…

Nimetön
Nimetön
22.04.2021 16:45

Kiitos jälleen kerran tosi hyvästä jaksosta. Seuraisin näitä mielelläni vaikka kahdesti viikossa ja esimerkiksi pientä kuukausimaksua vastineeksi maksaen. Olen jaksojen kuluessa saanut merkittävän määrän tietämystä, jota ilman olen vaan poiminut osakkeita noin 20 vuoden ajan.

Tuomas ja Jukka ovat tuoneet jo useasti esille potentiaaliset kurssinousijat, joita heidän opeillaan arvioin olevan koronasta toipuva palveluala, erityisesti mara-sektori, ja toisaalta tulevaisuuden teknologia eli puolijohteet, akut ja autonominen liikenne.

Nimetön
Nimetön
22.04.2021 16:14

Uskon Marimekkoon, hyvin kestänyt korona-ajan ja kun kuluttaminen tästä nyt lisääntyy, tulos kasvaa. Wärtsilä.

Nimetön
Nimetön
22.04.2021 16:00

Satusamoo

Nimetön
Nimetön
22.04.2021 13:44

Kannattaa miettiä mitkä alat hyötyvät korona-ajan jälkipyykistä. Mielenterveysongelmat pulpahtavat esiin. Olisiko joku köysivalmistaja kova sana?

Nimetön
Nimetön
22.04.2021 11:43

vähän vastavirtaan jaksoon nähden, tän vuoden loppuun,jos malttaa pitää : Harvia ja Uponor

Nimetön
Nimetön
21.04.2021 20:23

Ericsson? Kilpailija Nokia köysissä. Ericssonin osake ollut nousutrendissä, tänään julkaistu Q1 tulos taas hyvä. 5G-investoinnit jatkuvat vahvana vuosia. Kauppasodat uhka ja mahdollisuus.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki