Siirry pääsisältöön

Indeksisijoittaminen rokkaa ūü§ė | #rahapodi 218

Indeksisijoittaminen on j√§rkevin ratkaisu ylivoimaisesti suurimmalle osalle sijoittajista ‚Äď n√§in ajattelee maailman kenties etevin sijoittaja, Warren Buffett. #rahapodi-jaksossa 218 Miikka ja Martin pureutuvat syv√§lle indeksirahastojen ominaisuuksiin. Kuuntelemalla jakson opit, miksi indeksirahastojen rakenne on kuin t√§ytekakku ja millaisia ominaispiirteit√§ OMXH:lla, S&P 500:lla, Dow Jonesilla ja muilla tunnetuilla indekseill√§ on.

Indeksisijoittamisen lis√§ksi megatrendit ja niihin sijoittaminen puhuttelevat nyky√§√§n monia ‚Äď kukapa ei haluaisi teko√§ly√§, digitalisaatiota ja kest√§v√§√§ kehityst√§ salkkuunsa. Perinteisten indeksirahastojen puolesta pitk√§√§n liputtanut indeksimies Martin Paasikin vaikuttaa k√§√§nt√§neen takkinsa ja hehkuttavan megatrendirahastoja. Mist√§ nyt oikein tuulee?

Tätä jaksoa ei yhdenkään indeksisijoittajan kannata missata!

Lisää aiheesta:

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa.

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
9 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
23.10.2020 19:35

Mistä tietää, että megatrendi-indeksirahasto seuraa jotain yleisesti määriteltyä indeksiä vai seuraako ne kaikki?

Nimetön
Nimetön
21.10.2020 12:49

Hei. T√§ss√§ olisi aloittelijan kysymys. Jos tulevaisuudessa megatrendist√§ hy√∂tyv√§t yhti√∂t kasvavat ja p√§rj√§√§v√§t keskivertoa paremmin, niin eik√∂ siin√§ tapauksessa n√§m√§ kyseiset yhti√∂t tule my√∂s n√§ihin ns. Perusindekseihin(s&p500yms.) vahvemmalla painolla? Ja n√§in ollen p√§ivit√§ perusindeksej√§ tuottavammaksi. Kun taas h√§vi√§j√§t putoavat indekseist√§ pois. Onko t√§m√§ jotenkin v√§√§rin ymm√§rretty logiikkaūüėä? T. Henkka

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimet√∂n
21.10.2020 13:11

Olet täysin oikeassa, mutta puhtaita megatrendi-indeksejä eivät muut yritykset paina..

Nimetön
Nimetön
18.10.2020 15:47

Hyviä ja viihdyttäviä nämä teidän jaksot. Paljon mielummin näitä katson, kuin pankkien katsantoja.

Oletteko missään jaksossa avanneet omia sijoituksianne? Olisi todella mielenkiintoista nähdä mitä ja kuinka paljon teidän salkuissa on.

Nimetön
Nimetön
16.10.2020 16:47

Taas Martin puhui tunnin, mutta ei uskaltanut sanoa itse pihvi√§ eli mihin nyt kannattaa sijoittaa. Konkreettista kohdetta. K√§ski kuulijoiden antaa top 10 kohteet. Ei niit√§ niin montaa tarvita – menee hakuammunnaksi moinen. Nyt otetaan Martin kisa S&P 500 indeksi√§ vastaan. Aloitusp√§iv√§ 1.11.2020 ja siit√§ 10 vuotta eteenp√§in. Min√§ valitsen vain ja ainoastaan yhden ETF:n XDEM (Globaali Momentum) ja sin√§ saat valita nelj√§ indeksi√§ joiden keskiarvotuotto lasketaan. Sulle siksi t√§mm√∂nen my√∂nnytys, koska et osu kuitenkaan oikein yhdell√§ ennusteellasi ūüėČ Kisa is ON! Jos min√§ voitan niin sin√§ ostat minulle korillisen virvoitusjuomaa ja jos sin√§ voitat niin min√§ ostan. Mik√§li k√§visi niin… Lue lis√§√§ >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimet√∂n
16.10.2020 17:12

Kun ei saa antaa sijoitusneuvoja MAR säännöstön puitteissa, vankilatuomion uhalla.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimet√∂n
17.10.2020 08:23

No mutta nyky√§√§nh√§n et√§ty√∂t ovat suosiossa, joten voisit kai jatkaa bloggailua sielt√§ linnastakin…? ūüôā

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimet√∂n
18.10.2020 16:08

Kyll√§ siihen k√§tev√§ keinot keksii, miten voi l√§hte√§ kisaamaan S&P 500 vastaan kilpailemaan. (Pahempi ‚ÄĚsuositus‚ÄĚ se oli se p√∂rssiromahdus p√§iv√§n antaminen)

Nimetön
Nimetön
16.10.2020 14:22

Hei,

Kiitos erinomaisesta etf-podista, se oli hieno infopl√§j√§ys ūüôā

Osaisitteko selittää miten Xtrackers Nikkei 225 UCITS ETF eroaa iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF:stä? Xtrackers seuraa Nikkeitä mutta kuitenkaan ole sama asia. Ymmärtääkseni siinä painotetaan likviditeettiä, mutten täysin ymmärrä mistä kyse. iSharesin etf ilmeisesti seuraa suoraan vertailuindeksiä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki