Siirry pääsisältöön

Eläkkeet ylös, Hanska ulos | #rahapodi 260

Suomen eläkejärjestelmä on rankattu maailman 7. parhaaksi. Tätä on syytä juhlia! Demarit Kimmo Kiljusen johdolla ovatkin jo polkaisseet bileet käyntiin ehdottamalla korotuksia nykyisiin eläkkeisiin. Onko meillä tähän varaa, vai onko homma sittenkin lähdössä hanskasta? “Hanska” eli Handelsbanken ainakin näyttää saaneen tarpeekseen – yhtiö nimittäin ilmoitti alkuviikolla aikeistaan vetäytyä Suomesta ja Tanskasta. Löytyykö Handelsbankenin Suomen toiminnoille ostaja, ja jos niin mistä?

Jaksossa käsittelyssä myös kuulijapalaute edellisestä “Aika metsittää Suomen pellot?”-jaksosta. Jos kotimainen ruoantuotanto ajetaan alas, miten kansa ruokitaan kriisitilanteissa? Ja eikö jaksossa esitetyllä logiikalla koko Suomi pitäisi oikeastaan ajaa alas, koska asuminenkin on niin kallista täällä pohjoisessa? Entä mitä jos pelloille istutetaankin hamppua puiden sijaan? Kuuntele #rahapodi 260, niin tiedät mitä Miikka ja Martin miettivät mm. näistä aiheista sekä #Veikkauskratia-gaten viimeisimmistä käänteistä.

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.10.2021 21:43

Myös eläkkeet tulisi korvata perustulolla.
Jokainen voi kerätä omaisuutta työuransa aikana.

Nimetön
Nimetön
22.10.2021 11:39

Kiljuntaa taas “leikatusta indeksistä” jonka ansiosta palkasta pidätettävää eläkevakuutusmaksua ei tarvinnut nostaa 30 prosenttiin jo vuonna 1976.
Leikkaamattomalla olisi maksettu vakuutusta, josta etua saisivat vain pitkään elävät.