Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Rahastot

Onko ETF-kuukausisäästäminen maksutonta?

Et maksa lainkaan välityspalkkioita, kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi. ETF:issä on alhaiset hallinnointipalkkiot. Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio

Lue lisää ETF-kuukausisäästämisestä

Mitkä ovat ETF-kuukausisäästämisen hyödyt?

ETF-kuukausisäästämisen hyödyt:
1. ETF-kuukausisäästämisessä et maksa lainkaan välityspalkkiota, mikä mahdollistaa kustannustehokkaamman sijoittamisen ETF-tuotteisiin myös pienemmillä summilla. Tätä mahdollisuutta eivät kilpailijamme tarjoa.
2. Hallinnointipalkkiot ETF:issä ovat yleisesti erittäin edullisia.
3. ETF-kaupankäynti on täysin reaaliaikaista pörssin auki ollessa, joten pystyt milloin vain myymään ETF:äsi pois.

Miksi kannattaa kuukausisäästää?

Kuukausisäästäminen on erinomainen vaihtoehto sijoitusten aikahajautukseen. Kuukausisäästämisessä pystyt vähentämään yhden epäsuotuisan ostohetken riskiä sijoituksesi kokonaisarvoon. Kuukausittaiset sijoituksesi toteutetaan tasaisesti pörssiin. Keskimäärin olet ajoituksesi suhteen oikeassa.

Monelle voi olla psykologisesti vaikeaa ostaa arvopapereita voimakkaan pörssilaskun jälkeen. Juuri ne hetket kannattaa kuitenkin hyödyntää, sillä silloin samalla summalla saa useamman ETF-osuuden hinnan halventuessa. Kun pörssit taas seuraavan kerran lähtevät nousuun, löytyy salkustasi useampi osuus, jotka kasvattavat salkun arvoa.

ETF-kuukausisäästämisessä säästät itsellesi. Et välttämättä edes huomaa, että laitat osan tuloistasi sivuun ja säästät sen tulevaisuuden varalle.

Voiko ETF-tuotteisiin kuukausisäästää luotolla?

Salkussasi voi olla luottolimiitti kytkettynä, mutta sitä ei voi hyödyntää ETF-kuukausisäästämisessä.

Jos muutan säästösuunnitelmani sisältöä, myyttekö hankkimani ETF-tuotteet pois ja vaihdatte ne uuden säästösuunnitelman mukaisiksi?

Ei, säästösuunnitelman muuttaminen ei vaikuta hankkimiisi omistuksiisi.

Koska voin muuttaa säästösuunnitelmaani tai lopettaa sen kokonaan?

Varmistaaksemme, ettei muutetun tai lopetetun säästösuunnitelman toimeksiantoa toteuteta väärin, tulee säästösuunnitelman muutokset vahvistaa kauppapäivää edeltävänä päivänä viimeistään klo 23.59.

Mihin kurssiin ETF-toimeksiannot toteutetaan?

Kaikki asiakkaamme, joilla on samoja ETF-tuotteita säästösuunnitelmassaan, saavat samana päivänä ostetut ETF:t samalla kurssilla. Nordnet toteuttaa kaupat läpinäkyvästi pörssissä. Katso lisätietoa ehdoista.

Miksi en voi valita säästösuunnitelmaani kaikkia ETF-tuotteita, joita löytyy Nordnetin ETF-tarjonnasta?

Jotta pystymme tarjoamaan kuukausisäästämistä ETF:iin, olemme joutuneet rajoittamaan tarjontaamme. Katso tästä ETF:t, joihin voit kuukausisäästääavautuu uuteen ikkunaan.

Kuinka siirrän toisesta pankista rahaa ja aloitan ETF-kuukausisäästämisen?

  1. Siirry omaan verkkopankkiisi ja tee sieltä toistuva maksu kaupankäyntitilillemme Nordnetiin. Tarkemmat tili- ja viitenumerot löydät Salkku > Talletukset -kohdasta palvelussamme. Oikeaa viitenumeroa pitää ehdottomasti käyttää. Huomaathan lisäksi, että siirrossa menee muutama pankkipäivä ja viikonloput saattavat hidastaa siirtoa. Laitathan toistuvaissuorituksen maksuun tarpeeksi monta pankkipäivää etukäteen.
  2. Hyväksy ETF-kuukausisäästösuunnitelma haluamillasi ETF-tuotteilla ja summalla palvelussamme, kohdassa kaupankäynti > ETF-kuukausisäästäminen.

Miten voin lopettaa kuukausisäästämisen?

Voit lopettaa kuukausisäästön kohdasta Kaupankäynti > ETF-kuukausisäästäminen > Lopeta kuukausisäästäminen.

Lisää aiheesta

RahastotPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.