Rahastoneuvoja

Löydä juuri sinulle sopivat rahastot

Alkuun

Maksutonta rahastoneuvontaa juuri sinun tarpeisiisi

Rahastoneuvoja on digitaalinen työkalu, joka auttaa sinua löytämään oikean riskitason rahastot pitkäjänteistä säästämistä varten. Vastaamalla palvelun esittämiin kysymyksiin saat ehdotuksia rahastoista, jotka sopivat juuri sinun riskiprofiiliisi.

Rahastoneuvojan käyttäminen on helppoa ja maksutonta.

Löydä sopivat rahastot 5 minuutissa

Voit tehdä testin koska vain

Palvelu on maksuton

Näin palvelu toimii:

Vastaa
12 kysymykseen

Vastaustesi avulla löydämme sinulle sopivan riskitason.

Saat salkku-
ehdotuksen

Annamme sinulle ehdotuksia salkusta, joka koostuu riskikorjatun tuoton perusteella valikoiduista rahastoista.

Osta
rahastoja

Voit halutessasi ostaa rahastoneuvojan suosittelemia rahastoja salkkuusi.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Voinko kuukausisäästää rahastoihin?

Kyllä. Jos haluat säästää säännöllisesti yhteen tai useampaan Rahastoneuvojan suosittelemaan rahastoon, voit aloittaa kuukausisäästämisen.

 

Lue lisää kuukausisäästämisestä.

Millaisia kustannuksia palveluun ja rahastoihin liittyy?

Rahastoneuvojan käyttäminen ei maksa sinulle mitään. Palvelun ehdottamissa rahastoissa on hallinnointipalkkio, joka on sama riippumatta siitä, ostatko rahastoja Rahastoneuvojan vai suoraan Nordnet.fi:n verkkopalvelun kautta. Hallinnointipalkkiot esitetään palvelussa, ja niihin tulee tutustua ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Miten Rahastoneuvoja valitsee ehdottamansa rahastot?

Rahastoneuvojan suosittelemien rahastosalkkujen rahastot on valittu kvantitatiiviseen malliin perustuen. Malli arvioi rahastoja niiden historiallisten tuottojen ja useiden muiden kriteerien perusteella. Analyysissä on otettu huomioon kaikki Nordnetin palvelussa tarjolla olevat rahastot, kaikista eri omaisuusluokista. Kaikki mukana olevat rahastot ovat päivittäin kaupankäynnin kohteena olevia, UCITS-säänneltyjä ja rakenteeltaan yksinkertaisia rahastoja.

Ideana on, että malli suosii rahastoja, jotka ovat tuottaneet hyvin tai jopa poikkeuksellisen hyvin eri tarkasteluajanjaksojen aikana ja eri markkinaolosuhteissa. Kunkin rahastokategorian korkeimmalle luokiteltu rahasto edustaa rahastosalkussa kyseistä omaisuusluokkaa. Kvantitatiivista mallia päivitetään neljännesvuosittain ja mahdolliset muutokset päivitetään mallisalkkuihin päivityksen yhteydessä.

Miksi minun pitää vastata näihin kysymyksiin?

Jotta voisimme antaa sinulle rahastosuosituksia, on meidän esitettävä sinulle kysymyksiä taloudellisen tilanteesi, riskinottokykysi ja riskitietoisuuden selvittämiseksi. Tätä kutsutaan asiakastuntemusselvitykseksi. Tämän selvityksen pohjalta voimme tarjota sinulle rahastosalkkua, joka vastaa omaa riskinsietokykyäsi ja tavoitteitasi.

Tietoa rahastosuosituksista

Rahastovalikoima perustuu kvantitatiiviseen analyysiin koko Nordnetin tarjoamasta rahastovalikoimasta.

Nordnetin Rahastoneuvoja ei ole lainsäädännön näkökulmasta riippumatonta neuvontapalvelua, koska Nordnet saa palkkioita osasta niistä rahastoja, jotka sisältyvät palvelun antamiin rahastosuosituksiin. Rahastoneuvojan suosituksiin voi sisältyä myös rahastoja, joita hallinnoiva yhtiö on läheisissä tekemisissä Nordnetin kanssa.

Suositukset perustuvat vastauksiin, jotka olet antanut. Nordnet ei tee minkäänlaista seurantaa tai mukauta suosituksiaan muuttuneiden olosuhteiden vuoksi. Jos tilanteesi muuttuu, suosittelemme, että vastaat uudelleen Rahastoneuvojan kysymyksiin.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.