Luotot

Alkuun

Jaa:

Luotto

Kaupankäyntiluotolla mahdollisuus lisätuottoon

Kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksia ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen.

 • ei aloitus- tai kuukausimaksuja
 • korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta (et koko myönnetystä luotosta)
 • käyttämättä olevasta luotosta ei aiheudu mitään kustannuksia
 • verohyödyt: voit vähentää lainakorot pääomatuloista (ks. lisätietoja verotuksestalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan)
 • hyvät lainoitusasteet osakkeille ja rahastoille

Joustavuutta kaupankäyntiin

Lisää ostovoimaa

Salkkusi luoton vakuutena

Paranna tuottomahdollisuuksia

Luotto joustaa tarpeidesi mukaan

Myönnettävän luoton maksimisumma on normaalisti 3 kertaa salkun velaton arvo. Voit valita itse hakemasi luoton määrän, minimisumma 10 000 €. Luottoa voit nostaa haluamasi määrän.

Luotto toimii kuten joustava bullet-laina. Sillä ei ole päättymispäivää tai määriteltyä takaisinmaksuohjelmaa. Voit tehdä lyhennyksiä ja käyttää luottoa, milloin itse haluat. 

Nordnetin kaupankäyntiluoton vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedotavautuu uuteen ikkunaan

Lainakorko ja Superluotto-ominaisuus

Lainakorko lasketaan päivittäin (30/360 pv) käytössä olevalle luoton määrälle ja veloitetaan kaupankäyntitililtäsi kuukausittain.

Vuosikorko luotolle (tällä hetkellä): 4,85 %
Todellinen vuosikorko (kokonaiskustannukset ilmaistuina vuosikorkona luoton kokonaismäärälle): 4,96 %. Katso lisätietoja hinnastosta

Kaupankäyntiluottoon on mahdollista liittää Superluotto-ominaisuus, jonka alhaisin Kulta-tason korko on vain 0,99 %. Lue lisää Superluotosta.

Superluotto-ominaisuuden Kulta-tason todellinen vuosikorko 0,995%. 100 000 €/12 kk luoton kokonaiskustannus on 100 995 €.

Mitä asiakkaamme sanovat luotosta?


"Erittäin kätevä käyttää. Ei ylimääräisiä maksuja."

"Toimiva ominaisuus: koko ajan käytössä."

"Itselläni luottolimitti varoiksi: jos en huomaa toimeksiannon toteutumista ettei mene sakkokorkoa."

"Erittäin hyvä ominaisuus. Hyvä lisä osakesäästämiseen. Voi käyttää joustavasti myös käteiskassana."

"Plussaa: Erittäin kätevä käyttää. Ei ylimääräisiä maksuja."

"Hyvä silloin kun tarvitsee tehdä nopeita liikkeitä."

"Hyvä ja helppo ominaisuus. Yön yli korko hyödyllinen ja reilu. Hyvät lainoitusasteet kivijalkapankkeihin verrattuna."

Nordnetin luottokysely 11/2013

Mies

Esimerkkejä luoton käytöstä

Esimerkki 1 – tuottoa vivulla

Luottoa käytössä 100 000 €

Oletetaan, että asiakkaan salkussa on osakkeita seuraavasti (suluissa tämänhetkinen lainoitusaste): Nokia 50 000 € (70 %), Sampo 50 000 € (80 %), IBM 50 000 € (80 %), Facebook 50 000 € (50 %).

Salkun markkina-arvo on 200 000 € ja lainoitusarvo 140 000 €. Asiakkaalla on 50 % omaa pääomaa ja 50 % luottoa, eli 100 000 € omaa pääomaa ja 100 000 € luottoa käytössä. Asiakkaalle on myönnetty 300 000 € limiitti, josta siis 100 000 € käytössä (1/3-osa limiitistä).

Oletetaan, että asiakkaan lainakorko on 3,5 % ja luottoaika 6 kk. Käytössä oleva osuus limiitistä (100 000 €) on tasaisesti käytössä luottoaikana. Asiakas maksaa korkoa luottoajalta 1 750 € (nimellinen korko 3,5 % p.a.).

Jos kuvitellaan, että sijoitukset tuottavat 7 % p.a., eli 3,5 % per 6 kk, tuottaa koko salkku 7 000 €. Salkun oma pääoma on kasvanut puolessa vuodessa 5 250 eurolla (tuotto miinus maksetut korot). Oman pääoman tuotto on 5,25 % 6 kk:n ajalta ja yli 10 % p.a. vuositasolla.

Yksinkertaisuuden vuoksi korkoa korolle efektiä ei ole otettu huomioon. Esimerkkikoron, tässä 3,5 %, vuotuinen efektiivinen korko olisi 3,56 %.

Esimerkki 2 – millaisen salkun luotolla saa?

Oma pääoma 100 000 € ja limiittiä myönnetty 350 000 €

Oletetaan, että asiakas haluaisi rakentaa salkun, jonka arvopapereiden keskimääräinen (markkina-arvolla painotettu lainoitusaste) on 75 %. Asiakkaalla on omaa pääomaa salkussa 100 000 € ja myönnettyä limiittiä 350 000 €.

Kuinka suurella salkulla asiakas voi käydä kauppaa?

Asiakas voi käydä kauppaa salkulla, jonka koko on maksimissaan:

(oma pääoma / 1-lainoitusaste) = 100 000 / (1–0,75 %) = 400 000 € => Asiakas voi käydä kauppaa 400 000 € salkulla.

Vastaavasti, jos salkun arvopapereiden keskimääräinen lainoitusaste on 60 %, asiakas voi käydä kauppaa 250 000 € salkulla (100 000/0,4= 250 000 €). Kannattaa huomioida, että vaikka asiakkaalla olisi limiittiä jäljellä isompaankin salkkuun, rajoittavaksi tekijäksi tulee lainoitusaste (60 %), joka ei mahdollista kuin 250 000 € salkun rakentamisen. 

Salkkusi luoton vakuutena

Omistamasi arvopaperit muodostavat vakuuden luotollesi. Vakuuden arvo määräytyy salkkusi yhteenlasketun lainoitusarvon mukaan. Yhteenlaskettu lainoitusarvo muodostuu kertomalla jokaisen arvopaperin markkina-arvo sen lainoitusasteella ja laskemalla ne yhteen.

On tärkeää itse huolehtia, ettei yksittäisen arvopaperin markkina-arvo nouse yli 50 %:iin salkun markkina-arvosta. Jos salkkua ei ole hajautettu riittävästi, luottoa tai luoton korotusta ei välttämättä voida myöntää (poikkeuksena large cap -osakkeet).

Salkku

Luoton vakuudeksi kelpaavat arvopaperit, joille Nordnet kulloinkin myöntää lainoitusasteen. Lainoitusaste on osakkeilla 0–85 % ja rahastoilla 0–90 %. Yksittäisen arvopaperin lainoitusastetta voidaan muuttaa. Lainoitusasteet tarkastetaan pääsääntöisesti kerran vuodessa vuoden vaihteessa ja uudet lainoitusasteet tulevat voimaan alkuvuoden aikana. Yksittäistapauksissa tehdään myös poikkeuksia.

Vakuutena olevilla osakkeilla ja rahastoilla voit käydä joustavasti kauppaa vaikka luotto-ominaisuus olisi käytössäsi.

Tietoa vakuudeksi kelpaavista osakkeista

Tietoa vakuudeksi kelpaavista rahastoista

Vakuudet ja riskit

Luoton käytöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia salkkusi kokonaiskehitykselle. Jos vakuutena olevien arvopapereiden markkina-arvo laskee, myös niiden lainoitusarvo laskee. Jos käytät kaupankäyntiluottoa, on erittäin tärkeää, että seuraat aktiivisesti salkkusi vakuuksien kehitystä ja reagoit tarvittaessa ajoissa välttyäksesi itsellesi liian suurilta tappioilta. Jos lainoitusarvo on pienempi kuin käytössä oleva velkasaldo, tilisi sanotaan olevan ylilainoitettu ja Nordnetillä on oikeus realisoida vakuutena olevaa omaisuutta ylilainoituksen korjaamiseksi.

Ylilainoitustilanteessa velkasaldoa on pienennettävä joko tallettamalla rahaa tai myymällä vakuutena olevia osakkeita. Tilanne voidaan purkaa myös siirtämällä pantatulle arvo-osuustilillesi lisää lainoituskelpoisia osakkeita lisävakuuksiksi. Tilinhaltijan velvollisuus on purkaa ylilainoitustilanne omatoimisesti jollakin yllä mainituista tavoista. Ylilainoitustilanteessa on suositeltavaa olla yhteydessä Nordnetin asiakaspalveluun.

Ylilainoitustilanteessa sinulta veloitetaan ylilainoituksen osalta normaali hinnaston mukainen luottokorko lisättynä 7 %:lla (p.a.).

Nordnetin sinulle myöntämä luottolimiitti on vakuudellinen, joten sen suuruus riippuu täysin Nordnetissä olevan salkkusi koosta. Vakuusvaatimuksen vuoksi koko luottolimiitti ei välttämättä ole välittömästi käytettävissäsi. Luottolimiittisi koon näet sisäänkirjautuneena kohdasta Salkku > Salkun yleisnäkymä > Luotot ja lainat.

Luoton käyttäjän on erittäin tärkeää huomioida, että Nordnetillä on oikeus milloin tahansa muuttaa arvopapereiden lainoitusasteita (0–85 %).

Luoton korottaminen

Voit korottaa olemassa olevaa luottoasi lähettämällä meille korotuspyynnön nordnet.fi-palvelun kautta.

Laita otsikoksi ”Luoton korotuspyyntö” ja mainitse viestissä

 • salkkunumerosi
 • haluamasi luottosumma
 • mihin instrumentteihin aiot sijoittaa.

Viestin liitteeksi tulee lisäksi toimittaa seuraavassa mainitut liitteet (jos edellisestä luottopäätöksestä on kulunut yli 6 kk).

Henkilöasiakkaat

 • kopiot kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta tai kopio viimeisimmän verotuspäätöksen yhteenvetosivusta
 • jos asut ulkomailla, tarvitaan lisäksi Takaussitoumusavautuu uuteen ikkunaan, kopiot takaajan kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta tai viimeisimmästä verotuspäätöksestä sekä takaajan voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta (1 henkilön oikeaksi todistamana)

Voit myös lähettää luoton korotuspyynnön kirjallisena. Liitä tällöin hakemuksen mukaan kopio henkilöllisyystodistuksestasi yhden henkilön oikeaksi todistamana.

Yritysasiakkaat

 • korkeintaan 3 kk vanha kaupparekisteriote
 • viimeisin tilinpäätös
 • kopio sopimuksen allekirjoittajan voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, joka on 1 henkilön oikeaksi todistama
 • Takaussitoumusavautuu uuteen ikkunaan, kopiot takaajan kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta tai viimeisimmästä verotuspäätöksestä sekä takaajan voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta (1 henkilön oikeaksi todistamana)


Tietyissä tilanteissa pyydämme mahdollisia lisätietoja esimerkiksi tuloistasi. Luoton korottaminen edellyttää, että korotushakemuksesi hyväksytään.

Nordnet Superluotto

Nordnet Superluotto-ominaisuus, korko jopa 0,99 %

Superluotto-ominaisuus on saatavilla asiakkaille, joiden salkku on hyvin hajautettu ja jotka ovat käyttäneet maltillisesti lainoitusta. Mitä vähemmän riskiä salkkuun liittyy, sitä edullisemman koron saat. Ominaisuuden aktivoiminen edellyttää ehtojen hyväksymistä.

Viereinen graafi näyttää salkkusi tilanteen, jos olet sisäänkirjautuneena. Tarkemman tilanteen näet salkkusi Luotot ja lainat -välilehdeltälinkki toiselle sivustolle. Näet viereisessä graafissa esimerkin, jos et ole kirjautunut sisään.

Jos salkkusi saavuttaa vaaleanvihreän alueen, voit saada Superluotto-ominaisuuden Kulta-tason 0,99 % koron. Jos salkkusi on tummanvihreällä alueella, voit saada Hopea-tason 2,49 % koron. Korkosi koskee euromääräisiä lainoja ja muuttuu ehtojen mukaisesti, jos salkkusi tilanteessa tapahtuu muutoksia.

Mikäli salkkusi on molempien vihreiden alueiden ulkopuolella, et voi saada Superluotto-korkotasoa, ellet muuta salkkusi tilannetta vastaamaan Superluoton ehtoja.

Näin korkotasot toimivat

Superluoton Kulta-tason 0,99 % koron saaminen edellyttää:

 • yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 20 % salkkusi koko markkina-arvosta tai rahasto enintään 60 % salkun koko markkina-arvosta
 • käytössäsi on enintään 40 % salkun lainoitusarvosta
 • sinulla ei ole lyhyeksi myytyjä positioita, termiinejä tai optioita

Superluoton Hopea-tason 2,49 % koron saaminen edellyttää:

 • yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 25 % salkkusi koko markkina-arvosta tai rahasto enintään 75 % salkun koko markkina-arvosta
 • käytössäsi on enintään 60 % salkun lainoitusarvosta
 • sinulla ei ole lyhyeksi myytyjä positioita, termiinejä tai optioita

Kaikki edellä esitetyt esimerkit koskevat euromääräisiä lainoja. Valuuttalainojen osalta Superluotto-korko vastaa hinnaston mukaista normaalia korkoa ja on siten suurempi kuin euromääräisissä lainoissa. Superluotto-ominaisuuden Kulta-tason todellinen vuosikorko on 0,995 %. 100 000 € / 12 kk luoton kokonaiskustannus on 100 995 €.

Muutokset salkussasi vaikuttavat korkoon

Jos salkkusi tilanne muuttuu eikä salkkusi enää täytä Superluoton korkotasojen ehtoja, lainaasi sovelletaan hinnastomme mukaista lainakorkoa.

Huomioithan, että salkkusi tilanteeseen vaikuttavat myös muun muassa arvopapereiden markkina-arvon ja lainoitusasteiden muutokset.
Sisäänkirjautuneena näet oman salkkusi tilanteen. Jos et ole sisäänkirjautunut, kuvassa näkyy esimerkkisalkku. Näet esimerkkisalkun sisällön alempaa osiosta "Esimerkkisalkut graafissa". Liikuttamalla hiirtä kuvan pisteiden päällä näet eri salkkuesimerkkien tiedot.

Superluotto-ominaisuuden ehdot ja käyttö

Superluotto-ominaisuuden ehdot

Omistamasi arvopaperit muodostavat vakuuden luotollesi. Vakuuden arvo määräytyy salkkusi yhteenlasketun lainoitusarvon mukaan. Täältä löydät kaikkien arvopapereiden lainoitusasteet.avautuu uuteen ikkunaan

Tästä näet Superluotto-ominaisuuden ehdotavautuu uuteen ikkunaan.


Voit käyttää rahat kuten haluat

Päätät itse, miten käytät rahat. Voit tietenkin käyttää rahat sijoittamiseen, mutta voit myös nostaa rahat Nordnetistä ja käyttää ne kuten haluat. Huomioi, että salkkusi arvo voin tällöin laskea, ja riski ylilainoitustilanteen syntymisestä kasvaa.

Huomioi, että voit menettää Superluotto-ominaisuuden mukaisen korkotason, jos teet muutoksia salkussasi. Myös muun muassa arvopaperimarkkinoiden heilahtelut ja arvopaperien lainoitusarvojen aiheuttamat muutokset voivat vaikuttaa salkkusi tilanteeseen ja siten korkotasoosi.

Riskit ja korkotason muutokset

Luotto tarkoittaa korkeampaa riskiä

Jos käyt kauppaa luotolla, markkinariskisi nousee. Jos sijoituksesi onnistuvat, saat suuremman tuoton rahoillesi. Samoin tappiot voivat olla suurempia, jos sijoituksesi eivät onnistu odotetusti. Voit menettää pääomasi jopa kokonaan.

Lue lisää riskeistä.

Korkotason muutokset

On hyvä muistaa, että Superluotto-ominaisuuden mukainen korkotaso voi muuttua, kun salkkusi tilanne muuttuu. Mikäli salkkusi ei enää täytä Superluoton korkotasojen ehtoja, lainaasi sovelletaan hinnastomme mukaista lainakorkoa.

Muutokset salkussasi voivat siis vaikuttaa korkotasoosi. Sinusta riippumattomat tekijät, kuten esimerkiksi arvopapereiden lainoitusasteiden muutokset sekä arvopapereiden markkina-arvon muutokset, voivat myös muuttaa salkkusi tilannetta ja vaikuttaa korkotasoosi.

Esimerkkisalkut graafissa

Näin luet graafia

Mitä x- ja y-akselit tarkoittavat?​

X-akseli edustaa salkun hajautusta. Hajautus määräytyy salkkusi suurimman omistuksen prosenttiosuuden mukaan. Y-akseli kertoo kuinka suuri osuus salkkusi lainoitusarvosta on jo käytössä.

Salkku A

Tässä esimerkissä näet salkun, joka ei täytä Superluotto-ominaisuuden ehtoja.

Superluotto-ominaisuuden saamiseksi täytyy salkun pääoman kasvaa tai käytetyn lainoitusasteen laskea. Salkkua pitää myös hajauttaa, siten että Kulta-tasolle päästäksesi yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 20 % salkun koko markkina-arvosta (sijoitusrahasto 60 %). Hopea-tasolle pääsemiseen riittää, että yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 25 % salkun markkina-arvosta (sijoitusrahasto 75 %). Lisäksi käytössä olevan lainoituksen määrän pitäisi laskea alle 40 prosenttiin Kulta-tasoa varten ja pysyä alle 60 prosentissa Hopea-tasoa varten.

    
Oma pääoma 68 230 €Ylin lainoitusarvo 500 000 €
Saldo-65 000 €Käytetty lainoitusarvo58 %
Markkina-arvo 133 230 €Suurimman sijoituksen painoarvo48,8 %
Lainoitusarvo 111 166 €  
    
ARVOPAPERIOsakkeet / kplKurssiMarkkina-arvoLainoitusasteLainoitusarvo% markkina-arvosta
Osake A200013,28 €26 560 €85 % 22 576 €19,94 %
Osake B200010,83 €21 660 €80 % 17 328 €16,26 %
Osake C20009,965 €19 930 €80 % 15 944 €14,96 %
Osake D400016,27 €65 080 €85 % 55 318 €48,85 %


Salkku B

​Tässä esimerkissä näet salkun, joka täyttää Superluotto-ominaisuuden Hopea-tason ehdot, mutta salkkua täytyy hajauttaa lisää, jotta Kulta-tason mukainen 0,99 % korkotaso saavutetaan.

Superluotto-ominaisuuden Kulta-tason koron saamiseksi ei mikään osake tai ETF saa ylittää 20 % salkun markkina-arvosta. Salkun painoarvoja tulisi siis muuttaa. Esimerkissä Osakkeen D ja Osakkeen G osuutta täytyy pienentää tai muiden arvopapereiden osuutta kasvattaa.

    
Oma pääoma 114 590,00 €Ylin lainoitusarvo 1 000 000,00 €
Saldo-35 000,00 €Käytetty lainoitusarvo30 %
Markkina-arvo 149 590,00 €Suurimman sijoituksen painoarvo22 %
Lainoitusarvo 116 353,00 €  
    
OSAKEOsakkeet / kplKurssiMarkkina-arvoLainoitusasteLainoitusarvo% markkina-arvosta
Osake A200013,28 €26 560 €85 % 22 576 €17,76 %
Osake B200010,83 €21 660 €80 % 17 328 €14,48 %
Osake C20009,965 €19 930 €80 % 15 944 €13,32 %
Osake D200016,27 € 32 540 €85 % 27 659 €21,75 %
Osake E2000 2,520 € 5 040 €20 % 1 008 €3,37 %
Osake F2000 5,68 € 11 360 €80 % 9 088 €7,59 %
Osake G2000 16,25 32 500 €70 % 22 750 €21,73 %

Shorttaus, eli lyhyeksi myynti

Hyödy laskevista osakekursseista

Vaaka

Lyhyeksi myytävänä yli 200 osaketta

Shorttauksella, eli lyhyeksi myynnillä, tarkoitetaan, että myyt osakkeita, joita et myyntihetkellä omista. Myydyt osakkeet tulee kuitenkin hankkia joko ostamalla tai lainaamalla ne markkinoilta. Lyhyeksi myynnin mielekkyys perustuu oletukseen, että osakkeen kurssi laskee myynti- ja ostohetken välillä. Mahdollinen tuotto muodostuu myynti- ja ostohinnan erosta vähennettynä kaupankäynti- ja osakelainan kuluilla.

Nordnetissä voi myydä lyhyeksi yli 200 osaketta.

Lyhyeksi myynnistä aiheutuvat kulut

Kun ostat lyhyeksi myydyt osakkeet takaisin saman päivän aikana, sinulta ei veloiteta kaupankäyntipalkkioiden lisäksi muita kuluja.

Jos lyhyeksi myytyjä osakkeita ei osteta takaisin samana päivänä, myytyjä osakkeita varten perustetaan osakelaina. Tällöin sinulta veloitetaan kuluina 30 euron avauspalkkio sekä vuotuista lainakorkoa vähintään 3 % (laina-ajalta, riippuu markkinasta ja markkinatilanteesta).

Katso lyhyeksi myytävät osakkeetavautuu uuteen ikkunaan

Hanki lyhyeksi myynti -mahdollisuus

LYHYEKSI MYYNTI -HAKEMUS:
Arvopaperilainoja koskeva puitesopimusavautuu uuteen ikkunaan

LUOTTOHAKEMUS


Lähetä allekirjoitetut sopimukset postimaksutta osoitteeseen:

Nordnet Bank AB Suomen sivuliike
Tunnus 5018590
00003 VASTAUSLÄHETYS


Huomioithan, että lyhyeksi myynti -sopimuksen edellytyksenä on voimassaoleva luottosopimus ja edelleenpanttaussopimus.

Lyhyeksi myynnin riskit

Lyhyeksi myynnissä on riskinä, että lainatun osakkeen arvo nousee laskun sijasta. Jos nousu on voimakasta, voi se johtaa suuriinkin tappioihin. Lisäksi on huomioitava, että lyhyeksi myydyn osakkeen kurssinousu kasvattaa vakuusvaatimusta. Onkin tärkeää ylläpitää turvapuskuria, jotta epäedullisessa markkinatilanteessa vältyttäisiin sijoituksen pakkomyynniltä.

Lyhyeksi myyntiin liittyy myös riski siitä, että arvopaperilainan käyttömahdollisuus lakkaa tai että lainanantaja vaatii takaisin osakkeitaan. Tällaisessa tilanteessa lyhyeksi myydyt osakkeet tulee ostaa välittömästi takaisin.

Vakuusvaatimus

Lyhyeksi myyntiä varten on asetettava vakuus. Nordnetin vakuusvaatimus on negatiivinen lainoitusarvo, joka vastaa 115–200 % lyhyeksi myytyjen osakkeiden markkina-arvosta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupankäyntiin käytettävissä olevat varat laskevat 15–100 %:lla lyhyeksi myytyjen osakkeiden osalta.

Jos osakkeen kurssi nousee, myös vakuusvaatimus kasvaa ja siten lyhyeksi myyntiä tehdessä on tärkeää asettaa riittävän hyvä puskuri. Tehdessäsi myyntitoimeksiantoa lyhyeksi myynnin yhteydessä, varmista, että salkussasi on riittävät vakuudet (rahaa ja/tai osakkeita, joissa lainoitusarvoa). Katso tietyn osakkeen vakuusvaatimus.avautuu uuteen ikkunaan

Intraday-limiitti

Lisää päivänsisäistä ostovoimaa

Intraday-limiitti päiväkaupankäyntiin

Intraday-limiitin avulla voit

 • lisätä ostovoimaasi päivän ajaksi
 • kasvattaa mahdollisuuksiasi hyötyä markkinoiden liikkeistä.

Intraday-limiitti sopii erinomaisesti päiväkaupankäyntiin tai tilanteisiin, joissa tarvitset lisää ostovoimaa.

Intraday-limiitti muodostuu saldon ja omistuksiesi markkina-arvon summasta, josta vähennetään mahdolliset johdannaisasemat, noteeraamattomat osakkeet ja vakuusvaatimukset (jos käytät lyhyeksi myyntiä). Summa lisätään ostovoimaasi, joka on käytössäsi koko kauppapäivän ajan.

Tiimalasi

Maksuton ja nopeasti käytössä

Intraday-limiitin käyttäminen on maksutonta. Hae Intraday-limiittiä kohdasta Salkku > Sopimukset ja palvelut. Intraday-limiitti on käytössäsi hakemuksen tekoa seuraavana päivänä.


Koska Intraday-limiitti on tarkoitettu vain päivänsisäiseen kaupankäyntiin, sinun tulee myydä sen avulla hankitut osakkeet ennen markkinoiden sulkeutumista tai omistuksesi ylilainoittuu ja osakkeet pakkomyydään. Intraday-limiitti poistetaan tällöin käytöstä kyseisessä salkussa, minkä johdosta asiakkaalta veloitetaan 10 € toimenpidemaksu. Käyttäessäsi Intraday-limiittiä mahdollisuus voittoihin tai tappioihin kasvaa.

Katso esimerkki

Salkussasi on käytettävissä 2 000 eur ja omistuksiesi markkina-arvo on 8 000 eur. Päivänsisäinen kokonaisostovoima koostuu Intraday-limiitistä sekä salkkusi saldosta seuraavasti:

Omistus: 8 000 eur
Saldo: 2 000 eur
Intraday-limiitti: 10 000 eur
Kokonaisostovoima: 12 000 eur

Näin ollen Intraday-limiitti antaa sinulle mahdollisuuden tehdä 12 000 euron arvoisen ostotoimeksiannon tavallisen 2 000 euron sijasta, joka sinulla on salkussasi käytettävissä kaupankäyntiin.

Huomioi, että Intraday-limiitti muodostuu saldon ja omistuksiesi markkina-arvon summasta, josta vähennetään mahdolliset johdannaisasemat ja vakuusvaatimukset (lyhyeksi myynti -positiot).

Ostat nyt osakkeita 10 000 eurolla ja niiden osakekurssi muuttuu päivän aikana 10 %. Kuvasta näet, miten osakekurssin muutos vaikuttaa tuottoihin (lasku toteutettu sekä positiiviselle että negatiiviselle muutokselle).


Intraday-limiitti käytössä

ilman Intraday-limiittiä

osakekurssin muutos

10 %

-10 %

10 %

-10 %

voitto/ tappio

1000 €

-1000 €

200 €

-200 €

oman pääoman tuotto

50 %

-50 %

10 %

-10 %

jäljellä oleva saldo

3 000 €

1000 €

2200 €

1800 €

 

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.