FIM European HY ESG

Korko pitkä high yield, euro
Kehitys 1 v+ 0.42 %
Morningstar rating
Morningstar rating asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella. Rating perustuu menneeseen tuottoon ja riskiin sekä rahaston voimassa oleviin palkkioihin. Paras rating on viisi tähteä – 10% rahastoista saa tämän arvion.
Morningstar vastuullisuusrating
Morningstar-vastuullisuusrating kertoo, miten hyvin rahaston salkussa olevat yritykset hoitavat vastuullisuuteen liittyviä riskejä ja toisaalta hyödyntävät siitä syntyviä mahdollisuuksia.
Riski (volatiliteetti)
Riski/tuottoindikaattori näyttää rahastosijoitukseen liittyvän riskin ja tuottomahdollisuuden suhteen. Mittari perustuu siihen, miten paljon rahaston arvo on muuttunut viimeisten 5 vuoden aikana. Mitä korkeampi luku on, sitä suurempi riski arvon heilahtelusta rahastosijoitukseen liittyy.
1
2
3
4
5
6
7
Osuuden arvo (21.1.2021)
Osuuden arvo (NAV Net Asset Value) kertoo yhden rahasto-osuuden arvon. Osuuden arvo lasketaan jakamalla rahaston kokonaisarvo rahasto-osuuksien määrällä.
16.95 EUR
1 pv muutos
+ 0.08 %
Kaupankäynti
Päivittäin
Cut off -aika
Jos syötät toimeksiannon ennen niin sanottua cut off -aikaa, toimeksianto toteutetaan yleensä 1–3 pankkipäivän kuluessa toimeksiannon asettamisesta. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän.
13:00
Vähimmäissijoitussumma
35 EUR
Lainoitusaste
80 %
Juoksevat kulut
0.5 %
Josta hallinnointipalkkio
0.2 %
Tulosperusteinen palkkio
FI
FIM European HY ESG

Rahaston varat sijoitetaan korkoa tuottaviin arvopapereihin ja sijoituspäätöksissä huomioidaan liikkeeseenlaskijoina toimivien yritysten ympäristövaikutukset, yhteiskuntavastuu ja hallintotavat. Sijoitukset tehdään pääosin yritysten ETA-alueen valuutoissa liikkeeseen laskemiin High Yield -riskiluokan joukkovelkakirjoihin, joiden pitkän aikavälin luottoluokitus on korkeintaan BB+ (S&P, Fitch) tai Baa1 (Moody’s), mutta rahaston varoja voidaan sijoittaa rajoitetusti myös luokittelemattomien liikkeeseenlaskijoiden joukkovelkakirjoihin. Rahaston sijoitustoiminnan tavoitteena on aktiivisella rahastonhoidolla saada sijoitetuille varoille mahdollisimman hyvä tuotto keskipitkällä aikavälillä. Sijoitustoiminnassa korostuu sijoituskohteiden vastuullisuus.

ISIN
FI0008811831
Kategoria
Korko pitkä high yield, euro
Lainoitusaste
80 %
UCITS
Kyllä
Rahaston perustamispäivämäärä
19. maaliskuuta 2007
Avaintietoesite

Salkunhoitaja

Päävastuullinen salkunhoitaja
Pekka Siltala
Salkunhoitajana alkaen
4. kesäkuuta 2018
FIM Varainhoito OyMikonkatu 900100 Helsinki
+358 9 613 4600http://www.fim.com
Pitkä korko
95.2 %
Lyhyt korko
2.5 %
Muut
2.0 %
Osakkeet
0.2 %

Omistusten jakauma alueittain

Eurooppa pl. euroalue 100 %
Australaasia 0 %
Latinalainen Amerikka 0 %
Lähi-itä 0 %

Omistusten jakauma sektoreittain

Teollisuustuotteet ja -palvelut
100 %
Finnair Plc Hybrid Bond 2020
2.1 %
Grifols S.A. 3.2%
1.7 %
Axactor Se (Sn)
1.7 %
Global Agrajes Sl
1.7 %
Masaria Investments S.A.U. 5%
1.6 %