Hoppa till huvudinnehållet

Mobiilivarmenne.

Stark identifiering. Logga in på Nordnet enkelt och säkert.

Mobiilivarmenne (Mobil-ID) är ett enkelt och säkert sätt att logga in på Nordnets onlinetjänst och mobilapplikation med stark autentisering.

Förutom Nordnet öppnar Mobiilivarmenne dörren till mer än 20 000 tjänster där du kan hantera dina ärenden elektroniskt. Bäst av allt, det följer alltid med dig och fungerar överallt.

Mobiilivarmenne är gratis för Telia-abonnemang, gratis de första 12 månaderna för DNA-abonnemang (normalt 1,99 euro/mån), gratis för Elisas företagsabonnemang och gratis de första tre månaderna för konsumentabonnemang (normalt € 1,99/mån). Nordnet tar inte betalt för användningen av Mobiilivarmenne och får inga avgifter från operatörerna.

Gör så här.

  1. Gå till adressen Siirry www.mobiilivarmenne.fi/sve och läs mer om Mobiilivarmenne.
  2. Ta tjänsten i bruk i koppling till ditt abbonemang hos Telia, DNA eller Elisa via din operatörs egna sidor.
  3. Välj alternativet "Logga in med Mobiilivarmenne" på Nordnets inloggningssida. Om du bara vill använda Mobiilivarmenne vid inloggning, kan du inaktivera inloggning med användarnamn och lösenord på sidan Mina sidor > Min profil & inställningar > Användarnamn och lösenord i Nordnet-onlinetjänsten. Observera att om du inaktiverar användarnamnet och lösenordet är Mobiilivarmenne den enda metoden för att logga in i Nordnet-tjänsten (till exempel är fingeravtrycksautentisering inte längre möjlig).
   

  Fördelarna med Mobiilivarmenne.

  Har du glömt dina inloggningsuppgifter?

  Med Mobiilivarmenne kan du logga in i Nordnet-tjänsten trots att du glömt ditt användarnamn och lösenord. Du behöver inte längre vänta på att få inloggningsuppgifterna per post!

  Enkel inloggning.

  När du använder Mobiilivarmenne anger du ditt telefonnummer på inloggningssidan och accepterar en inloggningsförfrågan på din telefon med den kod du väljer.

  Du behöver inte användarnamn, kodtabeller eller någon separat applikation i din telefon.

  Tryggt och säkert.

  Inloggningen behöver bekräftas fysiskt med den enhet till vilket ditt eget SIM-kort är kopplat – det här förbättrar säkerheten betydligt. Inloggningen kräver dessutom:

  1) Inloggning på telefonen
  2) Bekräftelse av Mobiilivarmennes begäran med en egen kod.

  Ytterligare säkerhet med anti-jamming-kod.

  Du kan förbättra säkerheten för ditt Mobiilivarmenne genom att aktivera en anti-jamming -kod, som du anger utöver ditt telefonnummer under autentiseringen. Om anti-jam -koden är inställd kan du inte skicka en autentiseringsbegäran till din telefon utan att känna till koden.

  Svar på vanliga frågor.

  Ta i bruk Mobiilivarmenne på din egen operatörs sidor, så kan du logga in i Nordnet även utan dina inloggningsuppgifter. Gå till adressen www.mobiilivarmenne.fi/sve, bekanta dig med tjänsten och ta den i bruk.

  1) Gå till den nya Nordnet-tjänsten.

  2) Välj Mina sidor > Min profil & inställningar

  3) Gå till sektionen Användarnamn och lösenord

  4) Byt inställningen vid Spärra inloggning med användarnamn och lösenord > "Ja".

  Då du avaktiverat möjligheten att logga in med användarnamn och lösenord, kan du inte logga in med dem i mobilapplikationen. Du kan i fortsättningen logga in endast med Mobiilivarmenne.

  Du kan ändra inställningen när som helst då du är inloggad i webbtjänsten.

  Du kan ta Mobiilivarmenne i bruk på operatörernas sidor:

  Du kan ytterligare förbättra säkerheten för Mobiilivarmenne genom att aktivera en anti-jamming -kod. Det är ett valfritt lösenord som du anger utöver ditt telefonnummer när du loggar in.

  Om anti-jamming -koden är inställd kan du inte skicka en autentiseringsbegäran till din telefon utan att känna till koden.

  Aktivering av anti-jamming -koden

  Om du vill kan du aktivera koden i certifikatsektionen i din mobiltelefons SIM-meny. SIM-menyn är ofta uppkallad efter din operatör. Platsen för menyn varierar beroende på telefon, så se telefonens användarhandbok för mer information.

  Anti-jamming -koden måste bestå av minst tre tecken. Den måste innehålla både bokstäver och siffror och det första tecknet måste vara en bokstav.

  Nordnet tar inte betalt för användningen av Mobiilivarmenne och får inga intäkter från operatörerna. Priserna är operatörsspecifika: vissa operatörer erbjuder tjänsten gratis, alla åtminstone under en gratis provperiod.

  Mobiilivarmennes prissättning 19.2.2020:

  • Telia: Avgiftsfri för alla användare.
  • DNA: Avgiftsfri för företagsabbonemang. För övriga abbonemang gratis de första 12 månaderna (normalt 1,99 €/mån).
  • Elisa: Avgiftsfri för företagsabbonemang. För övriga abbonemang gratis de första 3 månaderna (normalt 1,99 €/mån).

  Du kan ändra din kod på mobiloperatörens webbplats eller med hjälp av operatörens kundtjänst.