Siirry pääsisältöön
Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB Suomen sivuliikkeen avulla.

Henkivakuutus vs. sijoitusvakuutus.


Henkivakuutuksia on sekä riskihenkivakuutuksia että säästöhenkivakuutuksia. Henkivakuutus ja sijoitusvakuutus ovat molemmat vakuutustyyppejä, mutta niillä on erilaiset tarkoitukset ja toimintaperiaatteet.

Riskihenkivakuutuksessa ei ole sijoituselementtiä, vaan vakuutettu maksaa vuosimaksua ja usein kuolinkorvauksen suuruus on suhteessa vuosittaiseen vakuutusmaksuun. Riskihenkivakuutuksen myöntämisprosessiin liittyy terveysselvitys.

Nordnet Sijoitusvakuutus ei ole riskihenkivakuutus, vaan kuuluu säästöhenkivakuutuksiin, joissa kuolinkorvauksen suuruus on vakuutetun kuolinhetken säästöt ja sijoitukset sijoitusvakuutuksessa.

Riskihenkivakuutus on kuukausimaksullinen tuote, jonka kautta omaiset saavat kuolintapauksessa tietyn ennalta määrätyn rahasumman, kun taas sijoitusvakuutus mahdollistaa säästämisen osakkeisiin, rahastoihin ja ETF:iin.

Henkivakuutuksen ja sijoitusvakuutuksen erot pähkinänkuoressa.

Henkivakuutus ja sijoitusvakuutus eroavat siinä, että henkivakuutus korvaa määrätyn summan vakuutetun kuoleman tai pysyvän vamman tapauksessa, kun taas sijoitusvakuutus tarjoaa tavan säästää ja sijoittaa verotehokkaalla tavalla ja hallita edunsaajamääräyksen avulla sitä, miten ja kenelle säästöt ja mahdolliset sijoitustuotot ohjataan vakuutetun kuollessa.

220412_Nordnet_TW_0616.jpg

Henkivakuutus antaa taloudellista turvaa omaisille.

Henkivakuutus on vakuutus, joka maksaa määrätyn summan rahaa vakuutetun kuoleman tai pysyvän vamman tapauksessa. Henkivakuutus on suunniteltu tarjoamaan taloudellista turvaa vakuutetun perheelle tai muille omaisille vakuutetun kuoleman tai vamman tapauksessa. Henkivakuutusmaksut ovat yleensä kiinteitä ja niitä maksetaan säännöllisin väliajoin, kuten kuukausittain tai vuosittain.

Sijoitusvakuutus on verotehokas tapa säästää ja ohjata säästöt omaisille ilman testamenttia.

Sijoitusvakuutus on vakuutustyyppi, jossa vakuutusyhtiö sijoittaa vakuutetun tallettamat varat rahastoihin, osakkeisiin, ETF:iin tai muihin sijoitusinstrumentteihin vakuutetun toiveiden mukaisin allokaatioin. Sijoitusvakuutus on siis tapa säästää ja ansaita tuottoja säästöille vakuutussopimuskauden aikana. Sijoituskohteita on mahdollista vaihtaa vakuutuksen sisällä ilman välittömiä veroseuraamuksia.

Vakuutussäästäjänä voit määrittää edunsaajamääräyksellä, kenelle vakuutussäästösi ohjautuvat, jos kuolet vakuutusaikana. Sijoitusvakuutuksesta maksettava kuolemantapauskorvaus on lähiomaiselle kokonaisuudessaan perintöveron alaista tuloa ja se maksetaan nopeasti, ohi hitaiden kuolinpesäselvitysten.

Henkivakuutus
Sijoitusvakuutus
Mahdollisuus säästää osakkeisiin, rahastoihin/ETF:iin
Kiinteä kuukausi- tai vuosimaksu (€/kk tai €/v)
Prosentuaalinen juokseva kulu säästösummasta
Kuolemantapauskorvaus omaisille ohi kuolinpesäselvitysten
Korvaussumma määräytyy säästöpääoman markkina-arvon mukaan
Vakuutussäästöjä ei veroteta ennen nostoja/korvausmaksuja
Ei maksimitalletussummaa
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki