Siirry pääsisältöön

Shorttaus eli lyhyeksi myynti.

Lisää kaupankäyntimahdollisuuksia lainoituksella.


Shorttaaminen eli lyhyeksi myynti.

Shorttauksella eli lyhyeksi myynnillä tarkoitetaan, että myyt osakkeita, joita et myyntihetkellä omista. Lyhyeksi myynnin tuotto-odotus perustuu oletukseen, että osakkeen kurssi laskee myynti- ja ostohetken välillä. Mahdollinen tuotto muodostuu myynti- ja ostohinnan erosta vähennettynä kaupankäynti- ja osakelainan kuluilla.

  • Hyödy laskevista osakekursseista.

  • Voit myydä lyhyeksi yli 350 osaketta.

  • Mahdollisuus maksaa laina takaisin koska vain.

Lyhyeksi myymiseen liittyvät riskit.

Lyhyeksi myynnissä on riskinä, että lainatun osakkeen arvo nousee laskun sijasta. Jos nousu on voimakasta, voi se johtaa suuriinkin tappioihin. Lisäksi on huomioitava, että lyhyeksi myydyn osakkeen kurssinousu kasvattaa vakuusvaatimusta. Onkin tärkeää ylläpitää turvapuskuria, jotta epäedullisessa markkinatilanteessa vältyttäisiin sijoituksen pakkomyynniltä.

Lyhyeksi myyntiin liittyy myös riski siitä, että arvopaperilainan käyttömahdollisuus lakkaa tai että lainanantaja vaatii takaisin osakkeitaan. Tällaisessa tilanteessa lyhyeksi myydyt osakkeet tulee ostaa välittömästi takaisin.

Käy kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla, joissa lainoitus on sisäänrakennettuna.

Jos sinulla ei ole luottosopimusta, etkä halua tehdä sellaista, voit sijoittaa luotolla myös pörssilistattuja tuotteita hyödyntäen. Nordnetin valikoimista löydät pörssilistattuja tuotteita, joiden arvo seuraa tiettyä kohde-etuutta – esimerkiksi osaketta, indeksiä tai hyödykettä – joko vieraalla pääomalla vivutettuna tai ilman vipuvaikutusta.

Nordnet Markets -valikoiman tuotteilla käyt kauppaa ilman välityspalkkioita silloin, kun kauppasumma ylittää 100 € tai 1000 SEK/NOK/DKK. Nordnet Markets -valikoimasta löydät Bull- ja Bear-sertifikaatteja, Unlimited turboja ja minifutuureja ja kohde-etuuksina tunnettuja osakkeita, indeksejä ja hyödykkeitä.

Lue lisää Nordnet Markets -valikoimasta

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki