Siirry pääsisältöön

Nordnet mukana NYTin Sijoittajakoulussa.


NYTin Sijoittajakoulu lukiolaisille ja ammattikoululaisille.

NYTin Sijoittajakoulu (ent. TATin Sijoittajakoulu) on koko toisen asteen opintojen ajan kestävä kurssi, jossa opiskellaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita. Sijoittajakoulu koostuu kuukausittaisista oppitunneista, joissa opettajan johdolla perehdytään sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan. Kurssin aikana opiskelijat laativat säästämissuunnitelman ja kokeilevat sijoittamista käytännössä. Jokaista sijoittajakoulun oppituntia varten on laadittu selkeät pedagogiset ohjeet, eli opettajan ei tarvitse olla sijoittamisen ammattilainen kurssia opettaakseen. Sijoittajakouluun osallistuminen edellyttää alaikäisten opiskelijoiden osalta huoltajien suostumusta.

Nordnet toimii koulun virallisena kumppanina.

Opettaja, ilmoittaudu mukaan vetämään kurssia oppilaitoksessasi. Näin saat kaiken tarvittavan ja ajankohtaisen tiedon, mm. NYTin tarjoamista opettajankoulutuksista.

Lukiolaisia.png

Inspiraatiota toisen asteen opiskelijoille.

Matka taloudelliseen riippumattomuuteen | Ina Mattila, nuori sijoittaja
Matka taloudelliseen riippumattomuuteen | Ina Mattila, nuori sijoittaja

Tämä on taltiointi 27.4.2023 pidetystä etäluennosta sijoittamisesta kiinnostuneille lukiolaisille. Luento järjestettiin yhteistyössä TATin sijoittajakoulun ja Nordnetin kanssa.

Sijoitustyylinä treidaaminen | Jukka Lepikkö
Sijoitustyylinä treidaaminen | Jukka Lepikkö

Tämä on taltiointi 27.4.2023 pidetystä etäluennosta sijoittamisesta kiinnostuneille lukiolaisille. Luento järjestettiin yhteistyössä TATin sijoittajakoulun ja Nordnetin kanssa.

Miksi sijoittaminen kannattaa?
Miksi sijoittaminen kannattaa?

Haluaisitko saavuttaa elämässäsi vapauden valita, mihin aikasi käytät? Toteuttaisitko enemmän pitkäaikaisia haaveitasi, mikäli sinulla vain olisi siihen varaa? Mikäli vastaus on kyllä, voi sijoittamisen aloittaminen olla elämäsi paras päätös! Katso kahdeksanosainen Matkalla massimaisteriksi -videosarja.

Sankariopettajan sijoituskoulu.
Sankariopettajan sijoituskoulu.

#rahapodi-vieraana yhteiskuntaopin ja historian opettaja, TATin sijoittajakoulun perustaja Timo Holmström. Kuka Holmström on miehiään, mistä syntyi idea lukiolaisille suunnatusta sijoituskoulusta ja mitä projektille kuuluu tänä päivänä? Miikka ja Martin haastattelevat. Katso #rahapodi 264.

Osake- ja rahastosalkun tai osakesäästötilin avaaminen alaikäiselle.

Voit avata tilin alaikäiselle klikkaamalla alla olevaa painiketta. Täytä hakemukseen alaikäisen sekä molempien vanhempien tiedot. Kun tiedot on täytetty, vanhemmat saavat sähköpostiinsa linkin, jolla sopimuksen voi allekirjoittaa. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä tunnistautuaksesi ja allekirjoittaaksesi sopimuksen verkkopankkitunnuksilla.

Nordnet käsittelee hakemuksen, kun kaikki hakemuksen osapuolet ovat allekirjoittaneet sen verkkopankkitunnuksillaan.

Tunnukset saatuasi kirjaudu sisään ja aloita säästäminen lapselle. Huomioi, että lapsen omat Nordnet-tunnukset ovat katselutunnukset, eli niillä voi käydä kauppaa vasta, kun lapsi täyttää 18 vuotta.

Kun alaikäinen salkunomistaja tulee täysi-ikäiseksi, salkun hallinta siirtyy hänen omiin nimiinsä. Siihen asti huoltajat hallinnoivat alaikäisen lapsen tiliä vanhempien valtakirjalla joko erillisillä tunnuksilla tai oman Nordnet-tilinsä kautta.

Lapsen tilin hallinnointi sujuu jouhevimmin, jos vähintään toisella huoltajista on lapsen tiliä avattaessa jo oma Nordnet-asiakkuus. Täysi-ikäisenä voit avata Nordnet-asiakkuuden alta helposti verkkopankkitunnuksilla.

Nordnetin palvelut ja edut opiskelijoille.

Nordnet tunnetaan omatoimisten sijoittajien suosikkina. Meidät on valittu kolme kertaa peräkkäin Suomen laadukkaimmaksi arvopaperinvälittäjäksi.

 • Maksuton asiakkuus. Valitse arvo-osuustili ja/tai osakesäästötili.
  Ei asiakkuuden avaus- tai verkkopankkitunnusmaksuja. Säilytysmaksut kotimaisille ja ulkomaisille pörssiosakkeille 0 €.

 • Yli 600 rahastoa ilman osto- tai myyntikuluja.
  Nordnetin omat indeksirahastot ja yli 60 rahastoyhtiön rahastot. Rahastoista maksat ainoastaan rahastoyhtiön veloittamat hallinnointipalkkiot.

 • Kuukausisäästä rahastoihin jo vain 15 €/kuussa.
  Rahastokuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetin palvelusta saat apua sopivien rahastojen löytämiseen. Muutaman simppelin vaiheen kautta pääset alkuun rahastosalkun luomisessa.

 • ETF-kuukausisäästäminen ainoastaan Nordnetistä.
  Voit valita kuukausisäästösopimukseen enintään neljä ETF:ää. Palvelumaksu: 2,5 €/kk/sopimuskauppojen toteutus/sopimus. Myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan.

 • Hyödynnä uusasiakastarjous ja Osakesäästäjien edut.
  Uutena asiakkaana käyt osakekauppaa 2 kk parhaalla tasollamme alk. min. 3 € / 0,06 %. Jos olet lisäksi Nuorten Osakesäästäjien jäsen, saat automaattisesti vähintään palkkiotason 3: min. 7 € / 0,15 % / toteutunut toimeksianto (norm. taso 4: min. 9 € / 0,20 %). Katso hinnasto.

 • Opiskelijat Sharevillessä.
  Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä voit poimia sijoitusideoita menestyneiden sijoittajien salkuista ja keskustella muiden sijoittajien kanssa. Liity mukaan!

 • Opi lisää sijoittamisesta Nordnet-koulussa.
  Nordnet-koulussa opit säästämään ja sijoittamaan. Kaikki materiaalit ovat maksutta käytettävissäsi. Tutustu aihealueisiin, josta haluat oppia lisää! Katso mm. nuorille suunnattu Matkalla massimaisteriksi -videosarja.

 • Nordnet-sovellus.
  Nordnet-sovelluksen avulla voit tehdä sijoituksia ja seurata salkkusi kehitystä puhelimellasi tai tabletillasi. Vastaanota ilmoituksia toteutuneista kaupoista ja osingoista. Luo seurantalistoja. Ja paljon muuta.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa – kokeile säästölaskuria.

Korkoa korolle -ilmiötä kutsutaan joskus maailman kahdeksanneksi ihmeeksi, eikä suotta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää. Nordnetin säästölaskuri kertoo, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään.

Kertasijoitus alussa
0
Kuukausisäästösumma
20
Vuotuinen tuotto-odotus *
7 %
Sijoitusaika
45 vuotta
Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä
71 153
Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Näin teet sijoituksia Nordnetin palvelussa.

Näin teet talletuksen.
Näin teet talletuksen.
Näin teet toimeksiannon.
Näin teet toimeksiannon.
Näin teet kuukausisäästösopimuksen.
Näin teet kuukausisäästösopimuksen.
Vuoden-sijoitusteko-lukiolaisten-sijoittajakoulu.jpeg

Vuoden Sijoitusteko 2021 Lukiolaisten sijoittajakoululle.

Lukiolaisten sijoittajakoulu voitti Vuoden Sijoitusteko 2021 -kilpailun 34,2 %:n äänipotilla.

"Vuoden Sijoitusteko 2021 -palkinnon voittaminen on valtava kunnia. Lukiolaisten sijoittajakoulun saama tunnustus kertoo siitä, kuinka paljon Suomessa arvostetaan koulutusta. Nyt ei kuitenkaan ole aika levätä laakereilla, sillä varsinainen työ on vasta aluillaan. Tavoitteenani on tarjota joka ikiselle suomalaisnuorelle perhetaustasta riippumatta mahdollisuudet kokeilla sijoittamista käytännössä. Lämpimät kiitokset kaikille Lukiolaisten sijoittajakoulua äänestäneille", sanoo Timo Holmström, historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja Lukiolaisten sijoittajakoulun ”isä”.

Vuoden Sijoitusteko 2020 lukiolaisille Rahajunnuille

Rahajunnut, eli kaksi lukiolaista Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo, voittivat Vuoden Sijoitusteko 2020 -kilpailun ylivoimaisella äänisaaliilla.

Rahajunnut haluavat opastaa erityisesti nuoria ja aloittelijoita, kuinka rahahommat saadaan iisisti sujumaan, sillä kouluissa ei ole ennen tarjottu tarpeeksi opetusta niiden hoitamiseen. Järkevä rahankäyttö antaa heidän näkemyksensä mukaan paljon paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen ja siksi tieto siitä pitäisi olla jokaisen saatavilla.

Rahajunnut770x460.png