Siirry pääsisältöön

Treidauskurssi aloittelijalle

Nordnetin treidauskurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille. Et tarvitse aikaisempaa osaamista pörssilistatuista tuotteista. Videosarja on kuvattu vuonna 2018, mutta se sisältää paljon ikivihreää materiaalia, josta on hyötyä kaikille aktiivisesta kaupankäynnistä kiinnostuneille.

Laita video pyörimään ja anna Villen ja Joonaksen johdattaa sinut treidauksen maailmaan!

Mikään videoilla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa ja ottaa huomioon omat tavoitteensa sekä taloudellinen tilanteensa. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Johdanto treidaamiseen.

Nordnet-koulun treidauskurssin ensimmäisen päivän johdatus aiheeseen. Ville ja Joonas puhuvat mm. treidauksen yleisistä lainalaisuuksista ja psykologiasta. Mitkä ovat menestyvän treidaajan neljä tukipilaria?

Johdanto treidaamiseen | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (1/7)
Johdanto treidaamiseen | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (1/7)

RSI-indikaattori.

RSI eli suhteellinen voimaindeksi tuli tunnetuksi J. Welles Wilderin kirjoittaman lehtiartikkelin perusteella vuonna 1978. Se on yksi kaikkein tunnetuimpia ja käytetyimpiä teknisen analyysin indikaattoreita sijoittajien keskuudessa. Joonas ja Ville kertovat videolla lisää.

Voit kytkeä indikaattorin päälle Nordnetin palvelussa, osakekohtaisessa näkymässä: Asetukset → Tekninen analyysi → RSI.

RSI-indikaattori | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (2/7)
RSI-indikaattori | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (2/7)

Liukuvat keskiarvot SMA ja EMA.

Liukuvat keskiarvot näyttävät osakkeen hinnan keskiarvon tietyllä aikavälillä. Ne voidaan laskea mistä tahansa aikasarjasta vaikkapa avauksesta tai päätöksestä, ylimmästä/alimmasta kurssista, vaihdosta tai jopa toisesta indikaattorista. Joonas ja Ville kertovat lisää videolla!

Voit kytkeä SMA- ja EMA-indikaattorit päälle Nordnetin palvelussa, osakekohtaisessa näkymässä: Asetukset → Tekninen analyysi → SMA/EMA.

Liukuvat keskiarvot SMA ja EMA | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (3/7)
Liukuvat keskiarvot SMA ja EMA | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (3/7)

MACD-indikaattori.

Gerald Appelin kehittämä MACD on yksi käytetyimpiä teknisen analyysin indikaattoreita. MACD:ssa käytetään eksponentiaalisia liukuvia keskiarvoja, joiden erotusta MACD-kuvaaja mittaa. Joonas ja Ville kertovat lisää videolla!

Voit kytkeä indikaattorin päälle Nordnetin palvelussa, osakekohtaisessa näkymässä: Asetukset → Tekninen analyysi → MACD.

MACD-indikaattori | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (4/7)
MACD-indikaattori | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (4/7)

Bollinger Bands (BB).

John Bollingerin 1980-luvulla kehittämä Bollinger Bands eli Bollingerin nauhat on indikaattori, jonka avulla pystytään mittaamaan ovatko vallitsevat hinnat suhteellisesti korkealla vai matalalla. Bollingerin nauhoissa käytetään volatilitettia kuvaavaa keskihajontaa, jonka ansiosta nauhat mukautuvat dynaamisesti markkinoiden mukaan. Toisin sanoen nauhat levenevät volatiliteetin noustessa ja kapenevat sen laskiessa. Joonas ja Ville kertovat videolla lisää!

Voit kytkeä indikaattorin päälle Nordnetin palvelussa, osakekohtaisessa näkymässä: Asetukset → Tekninen analyysi → Bollinger.

Bollinger Bands (BB) | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (5/7)
Bollinger Bands (BB) | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (5/7)

Kuviot ja ilmiöt.

Head & Shoulders, Kuoleman risti, trendikanavat, Runaway gaps, tuplahuippu… Nämä saattavat kuulostaa ravihevosten nimiltä tai myöhäisillan televisio-ohjelmistolta, mutta todellisuudessa ne ovat markkinadatassa ilmeneviä kuvioita ja ilmiöitä, joita treidaaja voi hyödyntää. Ville ja Joonas kertovat videolla lisää!

Kuviot ja ilmiöt | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (6/7)
Kuviot ja ilmiöt | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (6/7)

Osakevalinta.

Miten parhaat treidausosakkeet voi löytää? Joonas ja Ville kertovat kurssin viimeisessä videossa, miten voit hyödyntää eräänlaista peukalosääntölistaa, ckecklistiä, sopivien treidausosakkeiden löytämiseen. Checklistin tarkoitus on suodattaa vain hyvän potentiaalin omaavat osakkeet, minkä ansiosta onnistumisen todennäköisyyttä voi parantaa. Lisää asiaa videolla!

Onnittelut! Olet päässyt kurssin loppuun. Jos haluat entisestään syventää osaamistasi, suosittelemme tutustumaan Treidaa kuin ammattilainen -e-kirjaan. Kirja on saatavilla myös maksuttomana äänikirjana.

Osakevalinta | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (7/7)
Osakevalinta | Treidaus ja tekninen analyysi aloittelijalle (7/7)

Aloita treidaaminen.Avaa Nordnet-tili
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki