Tervetuloa uuteen Nordnet.fi-palveluun!Lue lisää tästä.
Verkkosivustomme käyttää evästeitä. Käyttämällä palvelujamme hyväksyt evästeiden käytön.Lue lisää

Omistetuimmat amerikkalaiset osakkeet.

Monet maailman suurimmista ja tunnetuimmista yhtiöistä löytyvät Pohjois-Amerikan markkinoilta. Täkäläisistä pörsseistä löydät mm. sellaiset arkielämästäkin tutut brändit kuin Coca-Cola, Apple ja Google. Ei siis ihme, että moni Nordnetin asiakas on myös hajauttanut salkkuaan Atlantin toiselle puolelle.

Tutustu alta koko pohjoismaisen Nordnet-konsernin asiakaskunnan omistetuimpiin osakkeisiin* USA:sta sekä Kanadasta, liity vilkkaaseen USA-osakkeet -keskusteluryhmään Sharevillessä ja vedä "ostobuutsit" jalkaan!

(* 11.10.2019 tilanteen mukaisesti ja tiettyä osaketta omistavien asiakkaiden määrän mukaan laskettuna).

Kolme syytä tähytä Atlantin yli:

  • Maailman suurimmat ja kansainvälisimmät yhtiöt löytyvät Pohjois-Amerikan markkinoilta. Nämä markkinat tarjoavat hyvän mahdollisuuden sijoitusten maantieteelliseen hajauttamiseen.
  • Pohjois-Amerikan markkinat tarjoavat erittäin laajan valikoiman sijoituskohteita sektoreilta, joista kaikkia ei edes löydy Pohjoismaiden markkinoilta.
  • Pidätkö osinkotulosta? USA:n markkinoiden osakkeista saat pääsääntöisesti osinkoja neljä kertaa vuodessa. Jo muutaman eri yhtiön osakkeita omistamalla voit siis saada osinkoja vaikka joka kuukausi!

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Valuutanvaihtokulut alkaen 0,075 %.

Jos käyt paljon kauppaa Pohjois-Amerikan markkinoilla, sinun kannattaa avata palvelussamme maksuton dollarivaluuttatili ja vaihtaa valuutta itse. Tällöin maksat eurojen vaihtamisesta dollareiksi 0,075 % vaihdettavasta summasta. Muilla välittäjillä tämä kulu voi olla jopa 0,30 % – siis nelinkertainen. Esimerkiksi 5000 euron vaihtaminen dollareiksi 0,30 % palkkiolla tarkoittaa 15 euron kulua, joka kaksinkertaistuu, kun sijoittaja vaihtaa aikanaan dollarit takaisin euroiksi.

Etenkin aktiivisille kaupankävijöille Nordnetin tarjoama valuuttatili tuottaa merkittävää säästöä, koska valuuttaa ei tarvitse vaihtaa jokaisen ulkomaanvaluutassa tehdyn kaupan yhteydessä, toisin kuin monilla muilla välittäjillä.

Kansainvälisillä osakemarkkinoilla kauppaa käyvän sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota valuutanvaihtokuluihin myös osinkojen vuoksi: korkea valuutanvaihtokulu alentaa sijoittajan saamaa osinkotuottoa siinä vaiheessa, kun dollariosingot vaihtaa takaisin euroiksi.

Ei säilytys- tai kuukausimaksuja.

Nordnetissä et maksa asiakkuuden avaukseen liittyviä kuluja, etkä myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja. Et maksa niitä edes silloin, kun pidät joskus muutaman kuukauden taukoa sijoittamisesta. Nordnet ei rankaise pitkäjänteistä buy & hold -sijoittajaa minkäänlaisilla kiinteillä kuukausimaksuilla.

Reaaliaikaiset kurssit ilman lisäveloituksia.

Nordnetissä jokainen asiakas saa reaaliaikaiset kurssit käyttöönsä, niin Pohjoismaiden kuin myös Pohjois-Amerikan markkinoille – ilman veloituksia. Kilpailijoilla tämä kustannus on tyypillisesti 5 € /kk tai enemmän.

Aikaasi säästävä raportointipalvelu.

Aika on rahaa. Tästä syystä Nordnetin automaattiset raportointipalvelut ovat sinulle silkkaa säästöä. Nordnetin asiakkaana sinun ei tarvitse käydä joka vuosi koko sijoitustoimintaasi läpi taulukkolaskentaohjelman kanssa, koska Nordnet toimittaa automaattisesti verottajalle tiedot tekemistäsi kaupoista. Sinun tarvitsee vain tarkistaa esitäytetystä veroilmoituksesta, että tiedoissa ei ole virheitä.

USA:n ja Kanadan pörssit ovat auki 16.30–23.00 Suomen aikaa.

Kaupankäynti

Toteutuneista toimeksiannoista USA:n markkinoilla peritään välityspalkkiota 0,30 %–0,08 % (min. 15 €) ja Kanadan markkinoilla 0,20 %–0,40 % (min. 20 €). Välityspalkkion prosentuaaliseen osuuteen voi vaikuttaa omalla kaupankäyntiaktiivisuudella.

Valuutanvaihto

Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta. Valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta. Jos käyt harvakseltaan kauppaa, se käy helposti ilmankin valuuttatiliä, mutta jos käyt ulkomaankauppaa aktiivisesti, valuuttatilin aktivointia kannattaa ainakin harkita.

→ Aktivoi valuuttatilitlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Ulkomailta saadut arvopapereiden luovutusvoitot verotetaan tavallisesti vain Suomessa. Ulkomaisista osingoista taas peritään yleensä ulkomailla lähdevero. Se hyvitetään Suomen verosta.

Luovutusvoiton tai -tappion verotus.

USA:n ja Kanadan markkinoilla listatuilla osakkeilla tehdyistä kaupoista tulevat veroseuraamukset käsitellään samaan tapaan kuin suomalaisetkin. Nordnet ilmoittaa verottajalle vuoden aikana syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset, vuoden lopussa olleet kotimaiset omistukset sekä mahdolliset sijoituslainan korot. Sinun tulee siis vain tarkistaa, että ilmoitetut tiedot ovat oikein veroilmoituksessa ja täydentää mahdolliset ulkomaalaiset omistukset sekä tietyt rahasto-omistukset vuoden lopussa.

Osinkojen verotus.

Ulkomaisten arvopapereiden tuotoista peritään lähdevero tulon lähteellä pääsääntöisesti paikallisen alisäilyttäjän toimesta. Nordnet tilittää asiakkaalle osingon tai arvopaperin muun tuoton perityn lähdeveron määrällä vähennettynä. Lähdeveroprosentti on USA:n ja Kanadan osalta 15 %.

Verosopimuksen mukainen ulkomaan vero hyvitetään Suomessa siitä verosta, jonka Suomi määrää sinulle samasta tulosta. Ulkomaille maksamaasi veroa ei hyvitetä enempää kuin tulosta menisi Suomessa veroja sen jälkeen, kun olet vähentänyt tulosta kulut ja mahdolliset lainan korot.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.