Siirry pääsisältöön

Nordnet lahjakortti.

Ratkaise lahjahuolesi Nordnetin lahjakortilla.

Toimi näin:

  1. Lataa alla olevista painikkeista joko lahjakortti tai lahjakirja, riippuen siitä, haluatko lahjoittaa rahaa vai arvopapereita. (huom.: PDF-tiedostot ovat isoja. Lataamisessa voi kestää hetki.) Täytä lahjakortin tai -kirjan tiedot ja tulosta se. Anna kortti läheisellesi. Huomioi, että osakkeiden ja ETF:ien lahjoittamiseen liittyy kuluja. Lue lisää oheisesta Usein kysyttyä -osiosta.
  2. Kun lahjan vastaanottaja on avannut salkun/osakesäästötilin Nordnetiin, pyydä häneltä hänen salkkukohtainen viitenumeronsa rahan siirtoa varten (jos lahjoitat rahaa). Jos vastaanottaja on jo Nordnetin asiakas, uutta salkkua ei tarvitse avata.
  3. Siirrä raha omasta verkkopankistasi tallettamalla rahaa Nordnetin asiakasvaratilille vastaavassa pankissa (tilinumerot löydät palvelusta: Sivuni > Talletus > Tilisiirto > Miten teen tilisiirron). Voit myös tehdä kuukausittaisen toistuvaistalletuksen. Muista käyttää lahjan vastaanottajan antamaa viitenumeroa!

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Voit lahjoittaa rahaa osakesäästötilille. Osakkeita tai muita arvopapereita ei voi siirtää osakesäästötilille, koska osakesäästötilille voi lainsäädännön puitteissa siirtää vain rahaa.

Mikäli haluat lahjoittaa osakkeita tai ETF-osuuksia, voit tehdä sen laatimalla vapaamuotoisen lahjakirjan. Siitä tulisi käydä ilmi ainakin lahjan antajan ja saajan tiedot (nimet, henkilötunnukset, arvo-osuustilien numerot), lahjoitettavat arvopaperit ja niiden kappalemäärä, allekirjoitukset ja päivämäärät.

Lahjakirja on hyvä tehdä kolmena kappaleena ja todistettuna; yksi lahjanantajalle, yksi lahjansaajalle ja yksi Nordnetille. Pyydämme myös toimittaan henkilöllisyystodistusten kopiot niin lahjansaajalta kuin lahjanantajalta. Jos lahjansaaja on alaikäinen, tulee molempien huoltajien allekirjoittaa lahjakirja lapsen puolesta ja liitteeksi tarvitaan molempien huoltajien (sekä lahjanantajan henkilötodistuksista kopiot). Lahjoitusta tehdessä on syytä muistaa, että veloitamme toimenpiteistä hinnaston mukaisen palkkion (kohta Toimenpidemaksut).

Tarvitsemme lahjakirjasta alkuperäisen version, jonka voi postittaa meille maksutta vastauslähetysosoitteellamme:
Nordnet Bank AB Suomen sivuliike
Tunnus 5018590
00003 VASTAUSLÄHETYS

Huomioithan, että lahjansaajan tulee maksaa lahjaveroa, jos lahjan arvo on 5000 € tai enemmän. Tarkista ajankohtaiset lahjaveroon ja lahjaveroilmoitukseen liittyvät säädökset verottajalta.

Voit lahjoittaa vain rahaa ja pörssilistattuja omistuksia, kuten osakkeita ja ETF:iä. Noteeraamattomien sijoitusrahastojen lahjoittaminen ei siis valitettavasti onnistu.

Kyllä voit! Tällä sivulla esitetyt lahjakortti- ja lahjakirjamallipohjat ovat vain esimerkkejä. Voit tehdä myös täysin omanlaisesi lahjakortin/-kirjan.

Jos lahjoitettavat summat tai lahjoitettavien arvopaperien arvo on 5000 euroa tai enemmän, tällöin vastaanottajalta peritään lahjaveroa. Lue lisää Verohallinnon sivuilta.

Löytyy toki!

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun sijoituskirjat ovat oiva lahjaidea niin aloittelevalle kuin jo edistyneemmällekin sijoittajalle. Kun tilaat kirjat Nordnetin kautta, saat niihin halutessasi myös Oksaharjun signeerauksen tai omistuskirjoituksen.