Siirry pääsisältöön

Lontoon pörssi (LSE) on nyt auki!

Käy kauppaa Lontoon pörssissä ilman välityspalkkioita 30.6.2022 asti.

Tervetuloa Lontooseen! Yksi maailman suurimmista pörsseistä on nyt online-kaupankäynnin piirissä. Löydä uusia sijoitusmahdollisuuksia FTSE 100- ja FTSE 250 -indeksien yhtiöistä, eli 350 markkina-arvoltaan suurimmista Lontoon pörssiin listatuista yhtiöistä.  

30.6.2022 asti tarjoamme kaupat Lontoon pörssissä ilman välityspalkkioita.

Huomioi, että jokaisesta Lontoon pörssissä tehdystä kaupasta peritään 0,25 % valuutanvaihtopalkkio. Ostojen yhteydessä peritään lisäksi 0,5 % suuruinen leimavero.

Lontoon pörssi

Osakestrategi Jukka Oksaharju: Elpyykö Lontoon osakemarkkina seuraavaksi?

Esimerkkejä Lontoon pörssin osakkeista.


Yhtiö

Sektori

Astrazeneca

Terveydenhuolto

Reckitt Benckiser Group

Kulutustuotteet

BP

Energia

Anglo American

Perusteollisuus

Burberry

Kuluttajatuotteet

Rolls Royce

Teollisuustuotteet

HSBC

Rahoituspalvelut


Yhtiö

Sektori

Rio Tinto

Perusteollisuus

Glaxosmithkline

Terveydenhuolto

Diageo

Kulutustuotteet

Glencore

Perusteollisuus

Unilever

Kulutustuotteet

British American Tobacco

Kulutustuotteet

Shell

Energia

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tarjoamme Nordnetin asiakkaille reaaliaikaiset kurssit Englannin markkinoille maksutta. Vain yksityissijoittajat voivat tilata reaaliaikaiset kurssit, eli palvelu ei koske yrityksiä.

Reaaliaikaiset kurssit eivät ole automaattisesti päällä, vaan ne tulee tilata.

Tilaa kurssit maksutta sisäänkirjautuneena Nordnetin verkkopalveluun kohdasta Sivuni > Omat tilaukset > Reaaliaikakurssit Englanti (Reaaliaikaiset kurssit (1 tarjoustaso), Cboe Europe UK (London Stock Exchange).

Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Nordnet ei tarjoa GBP-valuuttatilejä, joten valuutanvaihto Lontoon pörssissä tehtyihin kauppoihin suoritetaan automaattisesti Nordnetin toimesta. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta.

Lontoon pörssissä on käytössä leimavero. Oston yhteydessä Lontoon pörssi perii kauppahinnasta 0,5 %:n leimaveron.

Lontoon pörssi on auki pankkipäivinä klo 10.00–18.30. Huomioithan, että Lontoon pörssi on kiinni 2.6. ja 3.6.2022.

Tarjouksen päätyttyä, eli 1.7.2022 alkaen Lontoon pörssissä käydyistä kaupoista veloitetaan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Kun käyt kauppaa Lontoon pörssissä, toimeksiannot toteutetaan penceissä (GBX). Myös hintadata (CBOE) Lontoon pörssin osakkeille näytetään penceissä (GBX).

Salkun yleisnäkymässä omistukset näytetään kuitenkin punnissa (GBP).

Lontoon pörssissä voi käydä kauppaa Nordnetin verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksella. Infront Active Trader ja Infront Web Trader eivät vielä tue Lontoon pörssin kaupankäyntiä.

Nordnetillä on aikomus tuoda myös muita markkinoita sähköisen kaupankäynnin piiriin tulevaisuudessa.

Iso-Britannialla ja Suomella on kaksinkertaisen verotuksen poistava sopimus, jonka mukaisesti Iso-Britannia ei tällä hetkellä pääsääntöisesti peri lähdeveroa Suomeen maksettavista osingoista. Jos siis olet pitkäjänteinen osinkosijoittaja ja haluat hajauttaa osakesäästötilisijoituksiasi ulkomaille, Iso-Britannia voi olla oivallinen markkina sinulle. Lue lisää aiheesta.

Tärkeää tietoa kampanjan ehdoista ja riskeistä.

Tarjous koskee 30.5.–30.6.2022 toteutuneita osto- ja myyntitoimeksiantoja kaikilla Lontoon markkinoilla listatuilla osakkeilla. Huomioi, että jokaisesta Lontoon pörssissä tehdystä kaupasta peritään 0,25 % valuutanvaihtopalkkio. Ostojen yhteydessä peritään lisäksi 0,5 % suuruinen leimavero.

Huomioi myös, että verkkopalvelumme ja Nordnet-sovelluksen kaupankäyntinäkymässä voi näkyä virheellisesti, että kaupasta veloitettaisiin välityspalkkio. Todellisuudessa välityspalkkiota ei kuitenkaan veloiteta kaupoista, jotka täyttävät tällä sivulla mainitut ehdot.

Kaupankäynti kampanjaosakkeilla ei vaikuta kaupankäyntipalkkiotasoosi. Tarjous koskee vain Lontoon markkinoilla listattuja osakkeita, ei muualla rinnakkaislistattuja arvopapereita. Tarjous ei koske puhelimitse tehtyjä toimeksiantoja eikä yhteistyökumppaneiden asiakkaita (ns. partner-asiakkaita).

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.