Siirry pääsisältöön

Juridiset asiakirjat.

Laadi juridisesti pätevät asiakirjat kätevästi netissä Docuen avulla.

Oletko miettinyt, kuka hoitaa sijoituksiasi, jos et itse siihen enää pysty? Tai kuka perii varallisuutesi ja onko aviopuolisollasi siihen yhtäläinen oikeus? Juridisilla asiakirjoilla turvaat omaisuutesi ja voit etukäteen järjestää asiasi siten kuin ne itse haluat. 

Nordnetin asiakkaana saat 20 euron lahjakortin yhteistyökumppanimme Docuen palveluun, jossa voit tehdä netissä helposti vaikkapa edunvalvontavaltuutuksen, testamentin, avioehdon tai muun yksityiselämän asiakirjan.

Docuen palvelusta löydät maan kattavimman valikoiman juridisia asiakirjamalleja. Kaikki sisällöt ovat juristien kehittämiä ja vastaavat ajantasaista Suomen lainsäädäntöä. Laatimisen lisäksi myös allekirjoitat, arkistoit ja hallitset kaikki henkilökohtaiset tai yrityksesi asiakirjat.

Rekisteröityminen ja lisätiedot


Jos käytät Docuen asiakirjoja asioidessasi Nordnetin kanssa, varmistathan, että olet käyttänyt Docuen palvelussa vahvaa tunnistautumista allekirjoituksessa ja toimitat asiakirjan Nordnetiin alkuperäisessä sähköisessä muodossa. Huom. Osa asiakirjoista edellyttää perinteisen allekirjoituksen osapuolilta ja todistajilta.

Näin lunastat 20 € lahjakortin.

 1. 1

  Rekisteröidy Docuen palveluun.

 2. 2

  Kirjaudu ja syötä koodi: NORDNETDOCUE kohdassa: Asetukset > Maksut ja asiakkuus >
  Promokoodi > Lunasta (koodi).

 3. 3

  Valitse ja laadi haluamasi juridinen asiakirja.

 4. 4

  Hyödynnä lahjakortti kohdassa “osta” ja “siirry maksamaan”.

Päätä itse omaisuudestasi – laadi nämä asiakirjat.

Edunvalvontavaltuutus


Edunvalvontavaltakirjalla voit valtuuttaa läheisesi tai muun henkilön edustamaan itseäsi tilanteessa, jossa et sairauden, vanhuuden tai vastaavan syyn vuoksi pysty enää itse hoitamaan asioitasi.

Avioehto


Avioehtosopimuksen tarkoituksena on sopia siitä, miten omaisuus jaetaan avioliiton päättyessä. Monissa tilanteissa lain lähtökohta omaisuuden puolittamisesta voi johtaa epäreilulta tuntuvaan lopputulokseen.

Testamentti


Testamentti mahdollistaa omaisuudestasi määräämisen kuolemasi jälkeen. Jos lakisääteinen perimysjärjestys ei vastaa tahtoasi, testamentilla voit muuttaa sitä. Testamentti on oiva väline myös perintöverosuunnitteluun.

Keskinäinen testamentti


Keskinäinen testamentti mahdollistaa puolison aseman turvaamisen toisen puolison kuollessa määräämällä, että ensin kuolleen omaisuus menee ensin joko kokonaan tai osittain eloonjääneelle. Keskinäinen testamentti soveltuu niin avio- kuin avopuolisoillekin.

Ositussopimus


Ositussopimuksella puolisot voivat sopia, mitä konkreettista omaisuutta kumpikin puoliso saa mahdollisessa erotilanteessa. Ositussopimus on hyvä vaihtoehto avioparien lisäksi avopareille, jotka eivät voi solmia avioehtosopimusta. Yhteisesti sovitut suuntaviivat tuovat suuren helpotuksen erotilanteeseen.

Osituskirja


Avioliiton päättyessä eroon on puolisoiden omaisuus jaettava. Omaisuuden ositus voidaan tehdä milloin tahansa sen jälkeen, kun avioero on tullut vireille käräjäoikeudessa ja jompikumpi puolisoista vaatii omaisuuden jakamista. Vaikka mitään määräaikaa osituksen toimittamiselle ei ole, ei sitä kannata jättää roikkumaan tekemättömänä.

Opi lisää juridisista asiakirjoista videomuodossa.

Nämä asiakirjat jokainen sijoittaja tarvitsee turvakseen | Vauraat ja rohkeat, osa 5
Nämä asiakirjat jokainen sijoittaja tarvitsee turvakseen | Vauraat ja rohkeat, osa 5

Vauraat ja rohkeat -sarjan viidennessä jaksossa haastattelimme yhteistyökumppanimme Docuen juristeja Hanna Lahtelaa ja Senja Paldaniusta sijoittajalle tarpeellisista asiakirjoista.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki