Jos koet teknisiä ongelmia verkkopalvelussamme tällä hetkellä, se johtuu todennäköisesti F-securen pankkisuojaustoiminnosta. Otathan yhteyttä F-securen asiakastukeen ongelman ratkaisemiseksi.

Aloita säästäminen

lomaa

tulevaisuutta varten.

Börja spara
till din

semester

framtid.

Ota säästösi hallintaan.

Aktiivinen säästäminen on todennäköisesti paras koskaan tekemäsi sijoitus.

Olet jo ehkä miettinyt säästämisen ja sijoittamisen aloittamista, mutta aina on löytynyt jokin syy jättää sijoittamatta. ”Sitten, kun minulla on… tarpeeksi rahaa, tarpeeksi tietoa, tarpeeksi aikaa,” ja niin edelleen. Useimmiten aloittaminen on se vaikein osuus, mutta tärkein. Sijoittamiseen ei tarvitse isoja summia, vaan alkuun pääsee jo pienilläkin summilla, vaikka muutamalla kympillä kuukaudessa.

Jos et ole vielä aloittanut säästämistä, aloita se viimeistään nyt. Tilin avaaminen on helppoa eikä maksa mitään.

Aloita jo tänään.

  1. Avaa itsellesi arvo-osuustili ja/tai osakesäästötili Nordnetiin maksutta ja talleta tilillesi rahaa.
  2. Poimi sijoitusideat osakkeiden, rahastojen tai ETF:ien, eli pörssinoteerattujen rahastojen, joukosta. Esimerkiksi Nordnetin indeksirahastot ovat helppo, kustannustehokas ja hyvin hajautettu vaihtoehto kenelle tahansa sijoittajalle.
  3. Tee päätös kuukausittaisesta sijoitussummasta, aloita kuukausisäästäminen, niin säästösi rullaavat automaattisesti – helppoa kuin mikä!

Miksi säästämisen aloittaminen kannattaa?

Kiinnostu rahasta.

Jo pienellä perehtymisellä voit karsia joitain menoja ja säästää rahaa, jotka voit puolestaan sijoittaa. Ideaali säästösumma voisi olla 10 % bruttotuloista, mutta vähempikin riittää. Sijoittamiseen ei tarvitse isoja summia, vaan alkuun pääsee jo pienilläkin summilla, kuten 15 eurolla.

Tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa, vaan rahasta kannattaa kiinnostua ja siitä kannattaa puhua. Mitä paremmin tunnet omat raha-asiasi, sitä luottavaisempi olet omasta taloudestasi.

Miksi säästää? Kun säästämistavoite on itselle selkeä ja se motivoi, tuntuu säästäminenkin mielekkäämmältä.

Välillä säästäminen voi kuitenkin tuntua tylsältä erityisesti pitkällä aikavälillä. Vaikka raha ei ehkä tee onnelliseksi, se mahdollistaa monia asioita jotka tekevät. Miksi säästäminen sitten kiinnostaa? Kiinnostavaa on se, mitä kaikkea säästöillä voi tehdä. Koska raha kiinnostaa, näin myös säästäminen kiinnostaa.

Vaurastu.

Vauraus voi tarkoittaa taloudellista turvaa eli sitä, ettei raha-asioista ja henkilökohtaisesta taloudesta tarvitse murehtia päivittäin. Hallitsemalla omaa taloutta voit olla taloudellisesti itsenäinen ja elää haluamallasi tavalla.

Yhä useammat suomalaiset kerryttävät varallisuuttaan ja sijoittavat rahojaan. Pörssiin tulee yhä enemmän naisia ja vuonna 2019 Nordnetin uusista suomalaisista asiakkaista jo 47 % oli naisia.

Nordnetin teettämän tutkimuksen mukaan vain 25 % suomalaisista on varautunut isoihin elämänmuutoksiin säästämällä erityisesti niitä varten. Jokaisen tulisi turvata oma talous säästöillä, jotta voi halutessaan ottaa elämän hallintaan ja tehdä itsenäisiä päätöksiä. Voit irtisanoutua huonosta työsuhteesta, sinun ei tarvitse tehdä liikaa töitä opintojen ohella, voit nauttia vanhempainvapaata pidempään, voit pitää sapattivuoden tai lähteä parisuhteesta ilman taloudellista turvattomuutta.

Säästöt ovat mahdollistaja, jonka ansioista uskaltaa epäonnistua ja kokeilla jotain uutta.

Nauti korkoa korolle -ilmiöstä.

Matka merkittävien tuloksien näkymiseen sijoittamisessa on pitkä. Tämä voi tarkoittaa siis montaa vuosikymmentä. Mutta tässä on se juju!

Mitä aiemmin aloittaa, sitä pienemmillä summilla vuosien saatossa saa kasaan oikein mukavankin potin. Kyseessä on Einsteinin sanoin maailman kahdeksas ihme eli korkoa korolle -ilmiö.

”Joka sitä ymmärtää, tienaa sen: joka ei ymmärrä maksaa siitä.”

Sijoittaminen ei ole sprintti, vaan sitä voisi kuvailla ennemminkin maratoniksi. Mitä kauemmin antaa rahan kasvaa, sitä suurempi voi olla lopullinen potti.

Korkoa korolle -ilmiön avulla voit saada säästösi kasvamaan ajan myötä lineaarisen sijaan eksponentiaalisesti ja 35 vuoden eläkesäästötkin kasaan 10 vuodessa.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa – kokeile korkoa korolle -laskuria.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

  • kertasijoitus alussa
  • kuukausittainen säästösumma
  • sijoitusaika vuosina
  • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Osakekauppaa sinun ehdoillasi.

Osta osakkeita verkkopalvelussa tai kätevästi mobiilisovelluksella. Selkeä hinnoittelu. Säilytysmaksut 0 €. Uutena asiakkaana käyt osakekauppaa 2 kk parhaalla tasollamme alk. vain min. 3 € / 0,06 %.

→ Lue lisää osakesijoittamisesta

Tule paremmaksi sijoittajaksi.

Shareville antaa sinulle pääsyn Pohjoismaiden suurimpaan säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkostoon.

→ Lue lisää Sharevillestä

Maailma yhdellä sijoituksella.

Nordnet Indeksirahastojen avulla voit hajauttaa sijoituksesi ympäri maailman edullisin kuluin (0,25–0,39 %). Merkintä- ja lunastusmaksut ovat 0 € ja alkuun pääset jo 15 € summilla.

→ Lue lisää Nordnetin indeksirahastoista

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.