Siirry pääsisältöön
Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Tietoa sijoitusvakuutuksesta.


Tehdäksesi viisaita päätöksiä on tärkeää ymmärtää, miten sijoitusvakuutukset toimivat. Opi tältä tietosivultamme lisää säästö- ja sijoitusvakuutuksista.

Tietoa sijoitusvakuutuksesta

Oikeudet

Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike ("Nordnet Liv") on Nordnet Sijoitusvakuutuksen (SV) kautta tekemiesi sijoitusten omistaja ja sinulla on aina sijoitustesi arvoa vastaava saatava Nordnet Liviltä. Et siis voi käyttää osakkeenomistajan oikeuksia, kuten esim. äänioikeutta yhtiökokouksissa. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike ei osallistu yhtiökokouksiin eikä käytä oikeuksiaan osakkeenomistajana.

Rajoitukset

Voit tehdä vain yhden rahoitusvälinekohtaisen osto- tai myyntipyynnön päivässä. Tämä tarkoittaa, että et voi esimerkiksi ostaa tiettyä osaketta ja myydä sitä myöhemmin samana päivänä.

Edunsaaja

Sijoitusvakuutuksessa yhdistyvät sijoittaminen ja henkivakuutus. Sen avulla voit säästää helposti ja verotehokkaasti itsellesi tai läheisellesi ja siirtää omaisuuden seuraavalle sukupolvelle tai lähiomaisille ilman testamenttia.

Voit määrittää edunsaajamääräyksellä, kenelle vakuutussäästösi ohjautuvat, jos kuolet vakuutuksen voimassaoloaikana.

Nordnet Liv maksaa 101 prosenttia omistusten arvosta vakuutustapahtuman sattuessa. Sijoitusvakuutuksesta maksettava kuolemantapauskorvaus on lähiomaiselle kokonaisuudessaan perintöveron alaista tuloa.

Soveltuvuus

Sijoitusvakuutus eli säästöhenkivakuutus soveltuu hyvin etenkin pitkän aikavälin säästämiseen.

Vakuutus ja kulut

Nordnet Sijoitusvakuutus ei ole itsessään kestävyyskriteerejä huomioiva vakuutustuote, mutta vakuutustuotteen kautta voit sijoittaa kestävän kehityksen huomioiviin rahoitusvälineisiin. Vakuutustuotteessa olevista varoistasi veloitetaan seuraavat kulut ja maksut:

  • Riskikustannus

  • Hallinnointipalkkio

  • Välityspalkkio

  • Kohde-etuuksiin sisältyvät maksut

Riskit

Sinun on määritettävä ja valittava oma riskitasosi Nordnet Sijoitusvakuutukseen liittyville rahoitusvälineille. Sijoitustesi (eli kohde-etuuksien) arvot voivat nousta tai laskea jopa nollaan.

Verotus

Sijoitusvakuutuksen tuottoa ei veroteta, jos vaihdat voitollisen sijoituksen tai saat osinkoa. Verotus suoritetaan, kun rahaa nostetaan tai maksetaan ulos sijoitusvakuutuksesta. Tämä tarkoittaa, että et voi vähentää sijoitustappioita vakuutuskauden aikana, vaan vasta silloin, kun vakuutus mahdollisesti irtisanotaan. Nordnet Sijoitusvakuutuksessa ei ole enimmäistalletusrajaa. Nordnet Sijoitusvakuutus on vakuutustuote, jossa verojen maksua lykätään, mikä tarkoittaa, että et voi vähentää myyntitappioita tulevista myyntivoitoista.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki