Siirry pääsisältöön

Pohjois-Amerikassa listatut ETF:t.


Tietoa kaupankäynnistä Pohjois-Amerikassa listatuilla rahastoilla ja ETF/ETP-tuotteilla.

1.1.2018 voimaan astuneen EU-sääntelyn (MiFID II ja PRIIPs) vuoksi Nordnetin kautta ei voi enää tehdä ostotoimeksiantoja Pohjois-Amerikassa eli USA:ssa ja Kanadassa listatuille ETF:ille, rahastoille ja sertifikaateille (ETN), joille ei ole tarjolla avaintietoesitettä suomeksi tai ruotsiksi.

Nordnet on tehnyt työtä sen eteen, että USA:ssa listatuilla ETF:illä, ETN:illä ja rahastoilla voisi jatkossakin käydä kauppaa, mutta uuden lainsäädännön myötä mahdollisuus tähän poistuu. Muutos koskee muitakin pankkeja kuin Nordnetiä.

Voit edelleen pitää USA:ssa listatut omistuksesi.

Jos omistat Pohjois-Amerikassa listattuja rahastoja tai ETF/ETN-tuotteita, voit edelleen myydä ja omistaa kyseisiä tuotteita sekä nähdä niiden kurssitiedot ja vastaanottaa salkkuusi tuotteiden mahdollisesti jakamia osinkoja, mutta kyseisille tuotteille ei voi enää tehdä ostotoimeksiantoja 1.1.2018 alkaen.

Huomioi, että muutos ei koske ETF:iä, jotka on listattu Xetra-markkinapaikalla Saksassa. Muutos ei koske myöskään osakeomistuksia.

Noin 80 prosentille niistä positioista, joita Nordnetin asiakkailla on pohjois-amerikkalaisissa ETF:issä, löytyy vastaava ETF Saksasta. Katso lisätietoa alla.

Lyhyesti MiFID II:stä.

Arvopaperimarkkinalaki (2007:528) perustuu rahoitusvälineiden markkinoita koskevaan EU-direktiiviin, jonka lyhenne on MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). Direktiivin myötä useimmilla Euroopan mailla on samanlaiset säädökset muun muassa arvopaperikaupankäyntiin. 3.1.2018 alkaen lainsäädäntöä vahvistetaan entisestään, kun MiFID II astuu voimaan. Lainsäädäntömuutokset juontavat juurensa vuoden 2008 finanssikriisiin. MiFID II:n tarkoitus on parantaa kuluttajien ja sijoittajien suojaa ehkäisemällä kaupankäyntiä arvopapereilla, joista sijoittaja ei ymmärrä riittävästi. Uuden lainsäädännön tavoitteena on myös lisätä kilpailua finanssialalla. Lue lisää täältä.

Nordnetin ETF-tarjonta edelleen markkinoiden laajin.

Nordnetin kautta on jo pitkään voinut sijoittaa Saksassa listattuihin ETF:iin. Näistä tuotteista löytyy runsaasti vaihtoehtoja amerikkalaisille sijoitustuotteille.

Jos olet käynyt kauppaa ETN/ETP-viputuotteilla Pohjois-Amerikan markkinoilla, kannattaa tutustua Nordnet Markets -valikoimaan. Valikoiman tuotteilla voi käydä kauppaa ilman välityspalkkioita (koskee yli 100 € kauppoja. katso tarkemmat ehdot täältä.)

Usein kysyttyjä kysymyksiä USA:ssa listatuista ETF:istä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki