Siirry pääsisältöön

Pohjois-Amerikassa listatut ETF:t.

Tietoa kaupankäynnistä Pohjois-Amerikassa listatuilla ETF:illä ja muilla ETP:illä.

1.1.2018 voimaan astuneen EU-lainsäädännön (MiFID II) vuoksi Nordnetin kautta ei voi jatkossa enää tehdä ostotoimeksiantoja Pohjois-Amerikassa (USA:ssa ja Kanadassa) listatuille ETF:ille ja sertifikaateille (ETN/ETF).

Nordnet on tehnyt työtä sen eteen, että USA:ssa listatuilla ETF:illä voisi jatkossakin käydä kauppaa, mutta uuden lainsäädännön myötä mahdollisuus tähän poistuu. Muutos koskee muitakin pankkeja kuin Nordnetiä.

Voit edelleen pitää USA:ssa listatut ETF-omistuksesi.

Jos omistat Pohjois-Amerikassa listattuja ETF:iä/ETN:iä, niin voit edelleen myydä ja omistaa kyseisiä tuotteita sekä nähdä niiden kurssitiedot ja vastaanottaa salkkuusi tuotteiden mahdollisesti jakamia osinkoja, mutta kyseisille tuotteille ei voi enää tehdä ostotoimeksiantoja 1.1.2018 alkaen.

Huomioi, että muutos ei koske ETF:iä, jotka on listattu Xetra-markkinapaikalla Saksassa. Muutos ei koske myöskään osakeomistuksia.

Noin 80 prosentille niistä positioista, joita Nordnetin asiakkailla on pohjois-amerikkalaisissa ETF:issä, löytyy vastaava ETF Saksasta. Katso lisätietoa alla.

Lyhyesti MiFID II:stä.

Nordnetin ETF-tarjonta edelleen markkinoiden laajin.

Nordnetin kautta on jo pitkään voinut sijoittaa Saksassa listattuihin ETF:iin. Näistä tuotteista löytyy runsaasti vaihtoehtoja amerikkalaisille sijoitustuotteille. Palvelustamme löytyy 1.1.2018 jälkeenkin noin 1300 eri ETF:ää.

Kaikki Nordnetin ETF-kuukausisäästösopimuksen piirissä olevat ETF:t säilyvät normaalin kaupankäynnin kohteena myös vuodenvaihteen jälkeen.

Jos olet käynyt kauppaa ETN/ETP-viputuotteilla Pohjois-Amerikan markkinoilla, niin kannattaa tutustua Nordnet Markets -valikoimaan. Valikoiman tuotteilla voi käydä kauppaa ilman välityspalkkioita.*

* koskee yli 100 € kauppoja. katso välityspalkkiottomuuden tarkemmat ehdot täältä.

Suosittuja USA-ETF:iä, jotka on listattu Saksassa.

Saksassa listattuja USA-ETF:iä.

Nimi

Lue lisää / käy kauppaa

Kaupankäyntitunnus

Kohde-etuus

iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)

Osta / myy Avautuu uuteen ikkunaan.

SXR8

S&P 500

Source S&P 500 UCITS ETF

Osta / myy Avautuu uuteen ikkunaan.

P500

S&P 500

ETFS Physical Gold

Osta / myy Avautuu uuteen ikkunaan.

VZLD

Kulta

Lyxor UCITS ETF China Enterprise

Osta / myy Avautuu uuteen ikkunaan.

LCHI

Kiina

x-trackers FTSE Vietnam UCITS ETF 1C

Osta / myy Avautuu uuteen ikkunaan.

DXS7

Vietnam


Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Tämä johtuu uudesta EU-lainsäädännöstä (MiFID II ja PRIIPs), joka astui voimaan 1.1.2018. Lainsäädäntö asettaa uusia vaatimuksia sille, mitä tietoja Nordnetin sijoitustuotteiden jakelijana tulee esittää asiakkailleen. Nordnet on pyrkinyt saamaan tarvittavat tiedot pohjois-amerikkalaisilta toimijoilta, jotta kyseisten toimijoiden tuotteiden tarjoamista palvelussamme voitaisiin jatkaa, mutta tämä ei ole onnistunut. Koska Nordnet ei tältä osin kykene täyttämään uuden lainsäädännön vaatimuksia, emme voi enää tarjota kyseisiä tuotteita palvelussamme.

Jos omistat USA:ssa tai Kanadassa listattuja ETF/ETN/ETP-tuotteita, voit kuitenkin jatkossakin pitää omistuksesi sekä nähdä tuotteiden kurssitiedot ja vastaanottaa salkkuusi tuotteiden mahdollisesti jakamia osinkoja, tai myydä ne.

Rajoitus koskee Nordnetin lisäksi kaikkia muitakin EU:ssa toimivia pankkeja.

Ei välttämättä.

Jos Nordnet saa tulevaisuudessa lainsäädännön vaatimat tiedot, voimme tarjota myös Pohjois-Amerikassa listattuja tuotteita jälleen palvelussamme. Nordnet tekee jatkuvasti työtä suurimpien alan toimijoiden kanssa asian ratkaisemiseksi.

Kyllä. Ketään ei pakoteta myymään omistuksiaan muutoksen vuoksi. Tuotteiden omistajana voit edelleen halutessasi myydä omistuksesi tai pitää ne ja saada edelleen niistä osinkoja salkkuusi. Jos haluat myydä tuotteet, voit tehdä sen verkkopalvelumme kautta tai soittamalla meklareillemme.