Siirry pääsisältöön

Osakkeiden siirto, arvo-osuustilin siirto ja osakesäästötilin siirto.

Sijoituksesi yhdessä osoitteessa.

Nordnetissä osakkeiden säilytys on maksutonta ja kaupankäynti sitä edullisempaa, mitä enemmän teet kauppaa. Osakkeiden säilyttäminen yhdessä pankissa helpottaa myös oman talouden kokonaiskuvan hahmottamista.

Koko kotimaisen arvo-osuustilin siirtäminen Nordnetiin on maksutonta ja vie noin 5 pankkipäivää.

Siirrä salkkusi vaivattomasti Nordnetiin.

  • Keskitä sijoituksesi.
  • Säästä kuluissa.
  • Me autamme.

Kotimaisen arvo-osuustilin siirto Nordnetiin (AOT).

Hankintahintojen siirto Nordnetiin.

Huomioithan, että arvopaperien hankintahinnat eivät päivity Nordnetiin automaattisesti vanhalta välittäjältäsi. Voit täyttää salkkuusi siirrettyjen osakkeiden hankintahinnat klikkaamalla salkun yleisnäkymässä osakkeen keskikurssia. Vaihtoehtoisesti voimme päivittää hankintatiedot puolestasi, jolloin ne siirtyvät myös verottajalle. Tällöin veloitamme päivityksestä palvelumaksun. Katso hinnastosta palvelumaksut hankintatietojen päivittämiselle ja lataa tästä Excel-tiedosto Excel, 34.1 kB., johon hankintatiedot tulee täyttää. Toimita täytetty Excel asiakaspalveluumme salkun viestikeskuksen kautta. Huom: tiedosto tulee liittää viestiin Excel-muodossa, ei esimerkiksi PDF:nä.

  1. Jos et ole vielä asiakas, avaa asiakkuus verkkopankkitunnuksilla.
  2. Täytä Valtakirja arvopapereiden siirto Nordnetiin -lomake.
  3. Me hoidamme loput!

Osakesäästötilin siirto Nordnetiin (OST).

Jos haluat siirtää osakesäästötilisi toisesta pankista Nordnetiin, toimi näin:

  1. Jos et ole vielä Nordnetin asiakas, sinun tulee ensin avata asiakkuus. Asiakkuuden avaus onnistuu onnistuu yhdeltä istumalta tästä linkistä. Älä avaa itsellesi asiakkuuden avauksen yhteydessä osakesäästötililä, jos haluat osakesäästötilisi siirrettävän muualta Nordnetiin. Osakesäästötilejä voi olla vain yksi per henkilö.
  2. Täytä tästä linkistä löytyvä lomake Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. ja allekirjoita se verkkopankkitunnuksin tai Mobiilivarmenteella. Me hoidamme loput!

Kysymyksiä ja vastauksia salkun siirtämisestä.

Tilinhoitajayhteisöillä ja arvopaperivälittäjillä on hyvin erilaiset hinnastorakenteet, joten ennen siirtoa kannattaa selvittää hyvissä ajoin etukäteen arvopapereiden siirtoihin tai erilaisiin peruspalveluihin liittyvät kustannukset.

Suuri osa suomalaisista pankeista ja arvopaperivälittäjistä veloittaa suomalaisosakkeista kuukausittaisen säilytysmaksun, mutta tämä ei välttämättä ole koko totuus.

Lisäkustannuksia voivat aiheuttaa myös muun muassa ulkomaisten arvopapereiden säilyttäminen, erikoiset yhtiötapahtumat, erilaiset osakemuutokset-/muunnokset. Nordnetissä arvopapereiden säilytys on maksutonta ja säilytysmaksua ei veloiteta (poislukien listaamattomat pohjoismaiset osakkeet, joista perimme hallinnointipalkkion – ks. hinnaston kohta Toimenpidemaksut)

Koko suomalaisen arvo-osuustilin siirto uudelle (suomalaiselle) tilinhoitajayhteisölle on pääsääntöisesti maksutonta, kun arvopapereiden siirtopyyntö annetaan vastaanottavalle taholle. Vastaanottava taho saattaa sinulta kuitenkin laskuttaa Euroclearin vastaanottajalta perimän siirtopalkkion.

Koko arvo-osuustilin siirto vie viisi pankkipäivää. Nordnet ei veloita mitään koko suomalaisen arvo-osuustilin siirrosta.

Arvopaperien hankintahinnat eivät päivity Nordnetiin automaattisesti vanhalta välittäjältäsi. Siksi on erittäin tärkeää, että otat talteen kaikki osakkeiden hankintatositteet ostoerittäin sekä myynti-/tappiolaskelmat.

Voit täyttää salkkuusi siirrettyjen osakkeiden hankintahinnat klikkaamalla salkun yleisnäkymässä osakkeen keskikurssia. Näin tuottoprosentit näkyvät oikein.

Palveluun itse syötetyt hankintatiedot eivät kuitenkaan päivity verottajalle asti, joten veroilmoitus kannattaa tarkistaa huolella, mikäli myyt siirtämäsi osakkeet. Vaihtoehtoisesti voimme päivittää hankintatiedot puolestasi, jolloin ne siirtyvät myös verottajalle. Katso hinnastosta palvelumaksut hankintatietojen päivittämiselle ja lataa tästä Excel-tiedosto Excel, 34.1 kB., johon hankintatiedot tulee täyttää. Toimita täytetty Excel asiakaspalveluumme salkun viestikeskuksen kautta. Huom: tiedosto tulee liittää viestiin Excel-muodossa, ei esimerkiksi PDF:nä.

Kun salkkusi siirtyy pois luovuttavasta tilinhoitajayhteisöstä, niin muista myös halutessasi lopettaa arvopaperi- tai säilytyspalvelut samaisella palveluntarjoajalla. Varmista myös ennen asiakkuuden lopetusta, että kaikki mahdolliset lisäpalvelulaskutukset ja säilytysmaksut tulevat hoidetuiksi.

Varmista, että kaikki siirretyt arvopaperit täsmäävät molemmissa päissä eli luovuttavan tahon päästä kaikki on siirretty ja vastaanottavassa päässä kaikki on kirjattu.

Sekä kotimaisen arvo-osuustilin siirto osittain että ulkomaisten arvopapereiden ​siirto Nordnetiin onnistuu, mutta luovuttava taho voi periä siirrosta kuluja.

Ota säästösi hallintaan jo tänään

Kolme punaista rusettia, joissa kerrotaan Nordnetin ykkössijasta Välittäjätutkimuksessa 2015, 2017 ja 2019.