Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Voinko osallistua ulkomaisen yhtiön yhtiökokoukseen?

Yleensä tämä ei ole mahdollista, koska osakkeet ovat hallintarekisteröityjä, eli ne eivät ole säilytyksessä suoraan osakkeenomistajan nimissä.

On kuitenkin joitain poikkeuksia:

Ruotsissa kaupankäynnin kohteena olevien ruotsalaisten osakkeiden osalta Nordnet toimittaa yhtiölle luettelon osakkeenomistajista. Sinun tulee tämän jälkeen ottaa itse yhteyttä yhtiöön osallistuaksesi yhtiökokoukseen.

Sinulla on myös mahdollisuus osallistua omistamiesi tanskalaisten ja norjalaisten yhtiöiden yhtiökokouksiin. Tällöin Nordnet rekisteröi sinut väliaikaisesti osakerekisteriin palvelumaksua vastaan. Katso palvelumaksun suuruus Nordnetin hinnastosta (kohta Toimenpidemaksut).

Sinun tulee lähettää Nordnetin asiakaspalveluun ilmoitus osallistumisesta tanskalaisen tai norjalaisen yhtiön yhtiökokoukseen vähintään kaksi pankkipäivää ennen yhtiökokouksen täsmäytyspäivää. Jotta ilmoittautumisesi on voimassa yhtiökokouspäivänä, et saa myydä tai siirtää omistuksiasi kyseisessä yhtiössä ennen kuin vasta täsmäytyspäivän jälkeen.

Jos haluat osallistua norjalaisen tai tanskalaisen yhtiön yhtiökokoukseen, lähetä salkun viestikeskuksen kautta asiakaspalveluun viesti, josta käyvät ilmi seuraavat tiedot:

Yhtiön nimi:
ISIN-tunnus:
Omistuksessa olevien osakkeiden määrä:

Lisäksi sinun tulee ilmoittaa viestissä, että hyväksyt hinnaston mukaisen palvelumaksun veloituksen salkustasi/tililtäsi.

Kun sinut on rekisteröity osakerekisteriin, sinun tulee ilmoittautua itse yhtiökokoukseen suoraan yhtiön oman ilmoittautumislomakkeen kautta.

Huomioi, että Nordnet ei voi tällä hetkellä taata, että hakemuksesi äänestysoikeuden saamiseksi yhtiökokouksessa käsitellään ajoissa. Jos tämä ei onnistu, emme luonnollisestikaan veloita palvelumaksua.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin