Miten voimme auttaa?

Miten voin lahjoittaa osakkeita tai ETF-rahastoja?

Mikäli haluat lahjoittaa osakkeita tai ETF-osuuksia, voit tehdä sen laatimalla vapaamuotoisen lahjakirjan. Siitä tulisi käydä ilmi ainakin lahjan antajan ja saajan tiedot (nimet, henkilötunnukset, arvo-osuustilien numerot), lahjoitettavat arvopaperit ja niiden kappalemäärä, allekirjoitukset ja päivämäärät.

Lahjakirja on hyvä tehdä kolmena kappaleena ja todistettuna; yksi lahjanantajalle, yksi lahjansaajalle ja yksi Nordnetille. Pyydämme myös toimittaan henkilöllisyystodistusten kopiot niin lahjansaajalta kuin lahjanantajalta. Jos lahjansaaja on alaikäinen, tulee molempien huoltajien allekirjoittaa lahjakirja lapsen puolesta ja liitteeksi tarvitaan molempien huoltajien (sekä lahjanantajan henkilötodistuksista kopiot). Lahjoitusta tehdessä on syytä muistaa, että veloitamme toimenpiteistä hinnaston mukaisen palkkion (kohta toimenpidemaksut). Lahjakirja on toimitettava Nordnetiin alkuperäisenä, fyysisenä kappaleena.

Huomioithan, että lahjansaajan tulee maksaa lahjaveroa, jos lahjan arvo ylittää tietyn summan. Tarkista ajankohtaiset lahjaveroon ja lahjaveroilmoitukseen liittyvät säädökset verottajalta.

Jos olet aikeissa tehdä esimerkiksi arvopapereiden siirtoja omien Nordnet-tiliesi välillä tai muualla säilytyksessä olevan arvo-osuustilin siirron Nordnetiin, tai jos olet vastaanottamassa arvopapereita lahjana tai perintönä, niin osakesäästötiliä (OST) ei voi hyödyntää tällaisissa siirroissa. Arvopapereita voi siirtää ainoastaan osake- ja rahastosalkkujen (AOT) välillä.

→ Lue lisää arvopaperien ja rahan lahjoittamisesta ja tulosta lahjakirja/lahjakortti

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin