Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Mitä T+2 tarkoittaa?

Suomessa ja muilla Nordnetin kautta saavutettavilla markkinoilla pörssikauppojen selvityspäivä on kaksi pankkipäivää kaupantekopäivästä (T+2).

Esimerkki:

Ostat osakkeen Helsingin pörssistä maanantaina 6.10. Kaupan selvityspäivä on kaksi pankkipäivää myöhemmin, eli keskiviikkona. Osakkeet kirjataan arvo-osuustilillesi vasta selvityspäivänä, vaikka ne näkyvät salkussasi jo kaupantekopäivänä. Selvityspäivän huomioiminen on tärkeää etenkin tilanteessa, jossa olet kiinnostunut osinko- tai merkintäoikeudesta.

Myyt osakkeen Helsingin pörssissä maanantaina 6.10. Kaupan selvityspäivä on kaksi pankkipäivää myöhemmin, eli keskiviikkona, jolloin myös myynnistä saamasi varat maksetaan tosiasiallisesti salkkuusi, vaikka ne näkyvät salkussasi heti myynnin tapahduttua. Voit käyttää myynnistä saamasi rahat uusiin osakeostoihin jo ennen kaupan selvityspäivää ilman korkoseuraamuksia. Jos aiot nostaa myynnistä saamasi rahat salkustasi tai käyttää ne pörssinoteeraamattomien rahastojen ostoon, sinun on syytä odottaa selvityspäivään asti välttyäksesi korkojen maksamiselta.

Edellä kuvattu koskee kaikkia pörssilistattuja osakkeita ja instrumentteja, mutta ei noteeraamattomia rahastoja (esim. Nordnetin omat indeksirahastot).

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin