Hei, miten voimme auttaa?

Miten itse tehty valuutanvaihto eroaa automaattisesta valuutanvaihdosta?

Mikäli olet aktivoinut käyttöösi valuuttatilejä Nordnetin vanhassa verkkopalvelussa kohdassa Salkku > Valuuttatilit ja käyt kauppaa ulkomaisilla arvopapereilla, toimeksiannon ostohinta ja välityspalkkio veloitetaan kyseisen kaupankäyntimarkkinan valuuttatililtäsi. Vastaavasti myyntihinta ja mahdolliset osingot maksetaan ulkomaiselle valuuttatilillesi.

Tehdessäsi valuutanvaihdon itse valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %. Jos esimerkiksi valuuttakaupassa käytettävä EUR/USD kurssi on 1,32, valuutanvaihtokulujen jälkeen vaihtokurssiksi tulee ostettaessa 1,32099 ja myytäessä 1,31901.

Mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteutuessa. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuuttaparista riippumatta eli valuutanvaihtokulu on 0,25 %.

Automaattinen valuutanvaihto on siis hieman itse tehtyä valuutanvaihtoa kalliimpi toimenpide, mutta tällöin sinun ei myöskään tarvitse itse huolehtia valuutanvaihdon tekemisestä.

Jos haluat tehdä valuutanvaihtoja itse sen sijaan, että Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi, voit aktivoida käyttöösi haluamasi valuuttatilit kirjautuneena sisään Nordnetin vanhaan verkkopalveluun kohdasta Salkku > Valuuttatilit. Samalla sivulla voit myös halutessasi lopettaa käytössäsi olevia valuuttatilejä. Nordnetin käyttämän ennakoivan valuuttakurssin näet Valuuttatilit-sivulta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin