Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten itse tehty valuutanvaihto eroaa automaattisesta?

Mikäli olet aktivoinut käyttöösi valuuttatilejä Nordnetin verkkopalvelussa kohdassa Sivuni > Tilin yleisnäkymä > Katso valuuttatilit ja käyt kauppaa ulkomaisilla arvopapereilla, toimeksiannon ostohinta ja välityspalkkio veloitetaan kyseisen kaupankäyntimarkkinan valuuttatililtäsi. Vastaavasti myyntihinta ja mahdolliset osingot maksetaan ulkomaiselle valuuttatilillesi.

Tehdessäsi valuutanvaihdon itse valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %. Jos esimerkiksi valuuttakaupassa käytettävä EUR/USD kurssi on 1,32, valuutanvaihtokulujen jälkeen vaihtokurssiksi tulee ostettaessa 1,32099 ja myytäessä 1,31901.

Mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteutuessa. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuuttaparista riippumatta eli valuutanvaihtokulu on 0,25 %.

Automaattinen valuutanvaihto on siis hieman itse tehtyä valuutanvaihtoa kalliimpi toimenpide, mutta tällöin sinun ei myöskään tarvitse itse huolehtia valuutanvaihdon tekemisestä.

Jos haluat tehdä valuutanvaihtoja itse sen sijaan, että Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi, voit aktivoida käyttöösi haluamasi valuuttatilit kirjautuneena sisään Nordnetin verkkopalveluun kohdasta Sivuni > Omistukset > Katso valuuttatilit. Samalla sivulla voit myös halutessasi lopettaa käytössäsi olevia valuuttatilejä. Nordnetin käyttämän ennakoivan valuuttakurssin näet Valuuttatilit-sivulta. Huomioi, että valuuttatilit eivät ole käytettävissä osakesäästötilillä (OST).

Jos teet kaupan ulkomaisessa valuutassa ilman valuuttatiliä, veloitus menee eurotililtäsi. Valuuttatilin tulee siis olla avattuna heti siinä vaiheessa, kun teet kauppaa ulkomaisella arvopaperilla. Jos avaat valuuttatilin, kaikki päivän aikana tehdyt kaupat saatetaan veloittaa kyseiseltä valuuttatililtä, vaikka valuuttatili ei olisikaan ollut auki kauppahetkellä.

Opi lisää valuutanvaihdosta Nordnet-koulussa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki