Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten vältyn koron maksamiselta?

​Jos haluat välttyä ylimääräiseltä laina- ja/tai ylilainoituskorolta, sinun on syytä huomioida seuraavat seikat:

Kun myyt osakkeita, voit jo samana päivänä ostaa uusia osakkeita (huomioi kuitenkin, että selvitysaika Euroopan ja Pohjois-Amerikan pörsseissä on T+2)

Mikäli teet noston liittyen toteuttamaasi myyntiin, sinun on tärkeää muistaa, että kaupan selvityspäivä on kahden pankkipäivän päästä kaupan toteutumisesta. Näin ollen rahat ovat salkussasi vasta selvityspäivänä (T+2). Mikäli teet nostopyynnön ennen selvityspäivää, maksat Nordnetille korkoa noston seurauksena syntyneestä lainasta. Mikäli siirrät varoja ennen kaupan selvityspäivää talletustilille tai toiseen salkkuun, maksat myös tässä tapauksessa Nordnetille korkoa siirron seurauksena syntyneestä lainasta.

Kun teet kauppaa ulkomaisilla arvopapereilla, veloitetaan kauppasumma joko euroissa (mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä) tai kyseisen markkinapaikan valuutassa (esim. USD).

Nordnetin kaupankäyntijärjestelmässä sinun on mahdollista ostaa esimerkiksi amerikkalaisia osakkeita suomalaisosakkeiden myynnistä tuloutuvilla rahavaroilla. Mikäli sinulla on käytössäsi aktiivinen valuuttatili, mahdollinen EUR > USD -valuutanvaihto on syytä tehdä vasta selvityspäivänä, jotta et maksaisi ylimääräistä korkoa. Mikäli haluat välttyä valuuttalainalta ja siitä maksettavasta korosta, (a) valuutan tulee olla vaihdettuna viimeistään kaupan selvityspäivänä (T+2) tai (b) harkitse, onko aktiivinen valuuttatili kannaltasi paras vaihtoehto.

Koron määrä on luottokorko, jos sinulla on voimassaoleva lainoitussopimus ja tilisi ei ole ylilainoitettu. Jos sinulla ei ole voimassaolevaa lainoitussopimusta salkussasi, veloitettava korko on hinnastomme mukainen normaali luottokorko + ylilainoituskorko. Nordnet suorittaa nostopyyntösi tarkistamatta, (a) ovatko varat nostettavissa ilman korkoseuraamusta ja (b) ovatko varat euroissa vai muussa valuutassa.

Valuutanvaihto

Nordnetin valuutanvaihtotoiminnallisuus ei tällä hetkellä sovellu nopeaan valuuttakauppaan, sillä valuutanvaihdot toteutetaan kolme kertaa pankkipäivän aikana, noin klo 12:30, 18:00 ja 23:00. Osakekaupankäyntiin liittyvät valuutanvaihdot onnistuvat kuitenkin helposti verkkopalvelussamme yksinkertaisen valuutanvaihtotoiminnon avulla. Sieltä saat esille myös aktiiviset ja toteutuneet valuutanvaihdot.

Vanhoihin valuuttakauppoihin pääset tarvittaessa käsiksi Tapahtumat ja laskelmat -sivun kautta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin