Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten välityspalkkio määräytyy, jos toimeksianto toteutuu erissä?

Kun käyt pörssissä kauppaa arvopapereilla, kaupankäyntipalkkio lasketaan seuraavasti:

Mikäli toimeksianto toteutuu useassa erässä saman pörssipäivän aikana, yhdelle laskelmalle niputetaan korkeintaan 10 osatoteutumista. Jos osatoteutumisia yhtä tekemääsi toimeksiantoa kohtaan on enemmän kuin 10, ne niputetaan uudelle laskelmalle (10 osatoteutumista/laskelma). Laskelmat muodostuvat palveluumme kauppapäivän jälkeisenä yönä ja näet ne kohdassa Sivuni > Tilitapahtumat. Jokaisesta laskelmasta löydät tarkat tiedot toimeksiannostasi ja veloitetusta välityspalkkiosta.

Kaupankäyntipalkkio veloitetaan per laskelma niin, että se on vähintään kaupankäyntitasosi mukainen minimipalkkio tai palkkioprosentti (tai tarjouksen/kampanjan mukainen palkkio).

Tällä hetkellä Nordnetissä ei ole mahdollista näyttää kaupan toteuduttua kuluja välityspalkkioineen välittömästi, vaan järjestelmä laskuttaa välityspalkkiot aina seuraavan yön aikana. Salkussa on näin ollen aina syytä pitää hieman rahavaroja puskuroimassa veloitettavia välityspalkkioita.

Huomioithan myös, että jos osatoteutumiset jakaantuvat usealle eri pörssipäivälle, jokaiselle päivälle muodostuu aina uusi laskelma. Osatoteutumiset ovat erityisen tavallisia vähemmän vaihdetuilla arvopapereilla.

Jos muutat osittain toteutuneen toimeksiannon kappalemäärää ylöspäin, lisäyksestä muodostuu uusi toimeksianto. Syötetyn toimeksiannon hintaa voi muuttaa alas/ylös ja kappalemäärää alas ilman uuden välityspalkkion veloitusta.

OTC QX sekä OTC QB -markkinoiden toimeksiantojen kappalemäärää tai hintaa ei voi muuttaa samalla välityspalkkiolla, vaan toimeksiannon muuttaminen vaatii aina uuden toimeksiannon.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki