Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten välityspalkkio lasketaan?

1) Pörssikaupat

Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä edullisemmat välityspalkkiot saat. Nordnetissä välityspalkkiosi määräytyy edellisen kuukauden kaupankäyntiaktiivisuuden mukaan. Pörssitoimeksiantojen kohdalla hinnastomme muodostuu neljästä tasosta. Välityspalkkiotaso tarkistetaan lähtökohtaisesti kalenterikuukausittain, eli edellisessä kuussa tekemäsi kaupat määräävät seuraavan kuukauden tasosi. poikkeuksena taso 1, jolla pysyt sen saavutettuasi vähintään 3 kk.

• Taso 1: yli 50 kauppaa edellisessä kuussa

• Taso 2: 11–50 kauppaa edellisessä kuussa

• Taso 3:1–10 kauppaa edellisessä kuussa

• Taso 4: 0 kauppaa edellisessä kuussa

Aktiviteettisi mukaan voit siirtyä suoraan parhaalle tasolla. Alaspäin tasosi voi tippua vain yhden tason kerrallaan.

Toteutuneista toimeksiannoista veloitamme aina joko minimipalkkion tai prosentuaalisen palkkion riippuen toimeksiannon rahallisesta arvosta. Jos kauppasumman mukainen prosentuaalinen palkkio on pienempi kuin minimipalkkio, veloitamme kaupasta palkkiotason mukaisen minimipalkkion. Jos kauppasumman mukainen prosentuaalinen palkkio ylittää minimipalkkion, veloitamme kaupasta pelkän prosentuaalisen palkkion.

Esimerkkejä välityspalkkion määräytymisestä tasolla 3:

• pörssikaupan koko (HELSINKI) 5 000 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7,5 euroa

• pörssikaupan koko (HELSINKI) 4 666 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7 euroa

• pörssikaupan koko (SAKSA / XETRA) 1 000 euroa: Välityspalkkio: 0,20 % / min. 15 eur > 15,00 euroa

Välityspalkkio veloitetaan jokaisesta toteutuneesta osto- tai myyntitoimeksiannosta. Jos toimeksiantosi ei toteudu, välityspalkkiota ei veloiteta. Jos toimeksiantosi toteutuu osittain, veloituksen suuruus riippuu osatoteutumisten määrästä ja siitä, toteutuvatko ne saman vai usean pörssipäivän aikana (lue lisää aiheesta täältä). Välityspalkkio veloitetaan aina vasta kaupan jälkeisenä päivänä osakesalkkusi rahasaldosta.

Palkkiotasoa laskettaessa saman henkilötunnuksen alla olevien salkkujen kaikki toteutuneet toimeksiannot lasketaan yhteen. Määrässä ei huomioida kampanjatoimeksiantoja 0 euron välityspalkkioilla, ETF-kuukausisäästösopimusten kautta tehtyjä toimeksiantoja eikä alle 1 000 euron rahastotoimeksiantoja. Pidempiaikaisten toimeksiantojen tapauksessa hinnaston mukainen välityspalkkio veloitetaan jokaiselta toteutuspäivältä erikseen.

Palkkiotasosi näet suoraan kohdastakohdasta Sivuni > Oma profiilini & asetukset > Tilit > Välityspalkkioluokka. Jos kuulut johonkin erikoishinnoitteluryhmään (mm. Active Trader- ja OSKL-asiakkaat), palkkiotasosi ei näy suoraan verkkopalvelussamme. Tarvittaessa saat tietää hinnoittelumallisi soittamalla joko asiakaspalveluumme tai lähettämällä viestiä viestikeskuksen kautta.

2) Rahastot

Rahastotoimeksiannoista veloitetaan vain rahastoyhtiön veloittamat hallinnointikulut. Rahastoista ei peritä lainkaan merkintä- tai lunastuspalkkioita. Lisätietoja rahastojen maksuista ja hallinnoinnista.

Vähintään 1 000 euron rahastotoimeksiannot lasketaan mukaan toimeksiantojen määrään pörssikauppojen välityspalkkiotasoja määriteltäessä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin