Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten välityspalkkio lasketaan?

1) Pörssikaupat (osakkeet ja ETF:t)

Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä edullisemmat välityspalkkiot saat. Nordnetissä välityspalkkiosi määräytyy lähtökohtaisesti edellisen kuukauden kaupankäyntiaktiivisuuden mukaan, kun käyt kauppaa osake- ja rahastosalkun (AOT) tai osakesäästötilin (OST) kautta. Jos käytössäsi on sijoitusvakutuus (SV), välityspalkkiosi sijoitusvakuutuksen sisällä tehdyistä kaupoista riippuu vain kohdemarkkinasta, ei kaupankäyntiaktiivisuudesta (ks. sijoitusvakuutuksen hinnasto). Poikkeuksen muodostavat myös varakkaiden asiakkaiden Private Banking -hinnoittelu sekä kaikkein aktiivisimmillie asiakkaille suunnattu Active Trading -etuohjelma.

AOT:n ja OST:n välityspalkkiotaso tarkistetaan lähtökohtaisesti kalenterikuukausittain, eli edellisessä kuussa tekemäsi kaupat määräävät seuraavan kuukauden tasosi. poikkeuksena taso 1, jolla pysyt sen saavutettuasi vähintään 3 kk.

• Taso 1: yli 50 kauppaa edellisessä kuussa

• Taso 2: 11–50 kauppaa edellisessä kuussa

• Taso 3:1–10 kauppaa edellisessä kuussa

• Taso 4: 0 kauppaa edellisessä kuussa

Aktiviteettisi mukaan voit siirtyä suoraan parhaalle tasolle. Alaspäin tasosi voi tippua vain yhden tason kerrallaan.

Toteutuneista toimeksiannoista veloitamme aina joko minimipalkkion tai prosentuaalisen palkkion riippuen toimeksiannon rahallisesta arvosta. Jos kauppasumman mukainen prosentuaalinen palkkio on pienempi kuin minimipalkkio, veloitamme kaupasta palkkiotason mukaisen minimipalkkion. Jos kauppasumman mukainen prosentuaalinen palkkio ylittää minimipalkkion, veloitamme kaupasta pelkän prosentuaalisen palkkion.

Esimerkkejä välityspalkkion määräytymisestä tasolla 3:

• pörssikaupan koko (HELSINKI) 5 000 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7,5 euroa

• pörssikaupan koko (HELSINKI) 4 666 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7 euroa

• pörssikaupan koko (SAKSA / XETRA) 1 000 euroa: Välityspalkkio: 0,20 % / min. 15 eur > 15,00 euroa

Välityspalkkio veloitetaan jokaisesta toteutuneesta osto- tai myyntitoimeksiannosta. Jos toimeksiantosi ei toteudu, välityspalkkiota ei veloiteta. Jos toimeksiantosi toteutuu osittain, veloituksen suuruus riippuu osatoteutumisten määrästä ja siitä, toteutuvatko ne saman vai usean pörssipäivän aikana (lue lisää aiheesta täältä). Välityspalkkio veloitetaan aina vasta kaupan jälkeisenä päivänä osakesalkkusi rahasaldosta.

Palkkiotasoa laskettaessa saman henkilötunnuksen alla olevien salkkujen kaikki toteutuneet toimeksiannot lasketaan yhteen. Määrässä ei huomioida kampanjatoimeksiantoja 0 euron välityspalkkioilla, ETF-kuukausisäästösopimusten kautta tehtyjä toimeksiantoja eikä alle 1 000 euron rahastotoimeksiantoja. Pidempiaikaisten toimeksiantojen tapauksessa hinnaston mukainen välityspalkkio veloitetaan jokaiselta toteutuspäivältä erikseen.

Palkkiotasosi näet suoraan kohdasta Sivuni > Oma profiilini & asetukset > Tilit > Välityspalkkioluokka. Jos kuulut johonkin erikoishinnoitteluryhmään (mm. Active Trader- ja OSKL-asiakkaat), palkkiotasosi ei näy suoraan verkkopalvelussamme. Tarvittaessa saat tietää hinnoittelumallisi soittamalla joko asiakaspalveluumme tai lähettämällä viestin viestikeskuksen kautta.

2) Rahastot

Rahastotoimeksiannoista veloitetaan vain rahastoyhtiön veloittamat hallinnointikulut, joista löydät tarkempaa tietoa kunkin tuotteen omasta avaintietoasiakirjasta (KIID). Rahastoista ei peritä lainkaan merkintä- tai lunastuspalkkioita.

Vähintään 1 000 euron rahastotoimeksiannot lasketaan mukaan toimeksiantojen määrään pörssikauppojen välityspalkkiotasoja määriteltäessä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki