Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Tärkeää tietoa Publicly Traded Partnership -osakkeista

1.1.2023 voimaan astuvan uuden yhdysvaltalaisen sääntelykokonaisuuden myötä Publicly Traded Partnership -muotoisten osakkeiden myyntiin sovelletaan 10 % leimaveroa, joka lasketaan koko myyntisummasta. Esimerkkejä osakkeista, joita tämä koskee, ovat Brookfield Renewable Partners LP Unit, Brookfield Property Partners A Units, Brookfield Infrastructure Partners L.P Unit, Enterprise Products Partners L P Unit ja Lazard Lazard, A. Katso tästä linkistä täydellinen lista arvopapereista, joita muutos koskee.

Sen lisäksi, että edellä mainittuihin arvopapereihin sovelletaan jatkossa 10 %:n leimaveroa myyntisummasta, on olemassa riski, että tällaisten arvopaperien omistajana olet jatkossa veroilmoitusvelvollinen Yhdysvaltoihin. Tämä johtuu Publicly Traded Partnership -osakkeiden erityisestä yritysrakenteesta, jossa sinua osakkeenomistajana voidaan pitää yrityksen suorana kumppanina. Koska amerikkalaisten veroilmoitusten käsittely ei kuulu Nordnetin palveluihin, Nordnet luopuu näiden arvopapereiden säilytystehtävästä Nordnetin säilytystili-/tilisopimuksen yleisten ehtojen kohdan G.12 mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että jos omistat tällaisia arvopapereita, sinun tulee myydä tai siirtää ne pois Nordnetistä.

Tarjoamme näiden omistusten myynnit ilman välityspalkkiota 31.12.2022 asti. Jos myyt tällaiset arvopaperisi ennen vuodenvaihdetta, sinulta ei myöskään peritä uutta leimaveroa eli 10 %:ia myyntisummasta. Jos harkitset arvopaperien siirtämistä, huomioi, että monet muutkin pankit ovat ilmoittaneet, etteivät ne enää salli Publicly Trader Partnership -muotoisia omistuksia, minkä vuoksi siirto voi olla käytännössä vaikea toteuttaa.

Jos et ole 31.1.2023 mennessä myynyt tai siirtänyt Publicly Traded Partnership -arvopapereitasi Nordnetistä, myymme Nordnetin säilytystili-/tilisopimuksen yleisten ehtojen kohdan G.13 kappaleen 6 mukaisesti kyseiset arvopaperit lukuusi. Huomioithan, että tämä mahdollinen myynti tapahtuu uuden sääntelyn voimaan astumisen jälkeen vuonna 2023 ja että myyntiin sovelletaan siksi edellä kuvattuja leimavero- ja ilmoitusvelvollisuutta koskevia sääntöjä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin