Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Tietoa AMC:n jakamasta APE-osingosta

AMC on yhtiökokouksessaan äänestänyt AMC preferred Equity unit -osingonjaosta (tässä käännetty AMC:n etuoikeutettujen osakkeiden osuudeksi). Osingonjaossa kukin yksittäinen täsmäytyspäivänä 19.8. omistettu AMC-osake antaa oikeuden yhteen AMC:n etuoikeutettujen osakkeiden osuuteen. Osuutta kutsutaan nimellä APE.

Yhtiö aikoo listata APE-osuudet New Yorkin pörssiin maanantaina 22.8.2022.

Omistan AMC:tä Nordnetissä. Saanko APE-osuuksia?

Jos omistit AMC:tä perjantaina 19.8., saat APE-osuuksia. Tapahtuma ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä, Nordnet kirjaa arvopaperit tilillesi automaattisesti. Osingonjako tapahtuu ns. myöhästetyllä täsmäytyspäivällä, mikä tarkoittaa, että täsmäytyspäivä on ennen irtoamispäivää, joka on 22.8. Vasta maanantaina 22.8. voit myydä AMC-osakkeesi ja olla edelleen oikeutettu APE-osingonjakoon.

22.8.2022: Jos myit AMC-osakkeesi ennen tätä päivämäärää, et saa APE-osinkoa.

22.8.2022: Jos ostit AMC-osakkeet ennen tätä päivämäärää, saat APE-osingot.

Voinko käydä kauppaa APE-osuuksilla, kun NYSE avautuu maanantaina klo 16.30?

Nordnet ei tarjoa kaupankäyntiä APE-osuuksilla. Jos sait APE-osuuksia osinkona, voit myydä ne, mutta et ostaa lisää. Syy tähän on se, että kyseessä on monimutkainen arvopaperi, joka kuuluu eurooppalaisen PRIIP-sääntelyn piiriin. PRIIP edellyttää, että asiakkaille on tarjottava avaintietoesite paikallisella kielellä (eli Nordnet Suomen asiakkaille suomeksi tai ruotsiksi), kun he käyvät kauppaa monimutkaisilla arvopapereilla. Voit lukea lisää PRIIP-sääntelystä täältä.

Vaikuttaako tämä alkuperäiseen AMC-positiooni?

AMC-osakkeet säilyvät tililläsi. Tällä hetkellä meillä ei ole tietoa siitä, miten hankintahinta AMC:n ja APEn välillä muodostuu ja miten tapahtumaa verotetaan.

Omistanko AMC-osakkeeni ja voinko äänestää tulevissa yhtiökokouksissa?

Kyllä, omistat osakkeesi, jotka sinulla on nimissäsi Nordnet-tililläsi. Nordnet, kuten monet muutkin pankit, soveltaa kuitenkin osakkeiden hallintarekisteröintiä. Tämä tarkoittaa, että Nordnet on merkitty eri arvopaperikeskuksissa (esim. Euroclear Finlandissa) osakkeenomistajaksi, mutta jossa sitten pidämme omistajaluetteloa meidän ja loppuasiakkaidemme välillä. Sinua ei siis ole suoraan merkitty omalla nimelläsi yhtiön osakasluetteloon. Suomalaisten arvopapereiden osalta Nordnet rekisteröi kaikki loppuasiakkaamme osakkeiden suoriksi omistajiksi ennen yhtiökokouksia, jotta asiakkaillamme on mahdollisuus osallistua yhtiökokouksiin ja äänestää osakkeillaan. Voimme tarjota tätä myös pyydettäessä ja hinnaston mukaista palvelumaksua vastaan ​​arvopapereille EU:n sisällä. EU:n ulkopuolelle rekisteröityjen yhtiöiden osalta meillä ei valitettavasti ole teknisiä mahdollisuuksia suorittaa tällaista toimenpidettä.

Omistan Xetrassa listattua AMC:n osaketta. Koska saan APE-osinkoni?

Jos omistat Saksan markkinalla listattua AMC-osaketta (tunnus AH9), saat APE-osinkosi Nordnet-tilillesi arviolta 24.8.2022.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin