Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miksi osakkeideni siirto ei onnistu Nordnetistä tietyille ulkomaisille välittäjille (esim. Computershare)?

Pohjoismaiden ulkopuolisten maiden rahoitusvälineiden säilyttämisen yhteydessä Nordnet käyttää yhteistyökumppaneinaan kansainvälisiä säilytyspankkeja, mikä on alalla yleinen järjestely. Palvelut, joita Nordnet voi tarjota muiden kuin pohjoismaisten osakkeiden osalta, rajoittuvat siten kansainvälisten säilytyspankkien tarjoamiin palveluihin. 

Asiakkaan mahdollisuutta valita tietty säilyttäjä tai siirtoagentti (Transfer Agent) ei-pohjoismaisten rahoitusvälineiden osalta on jonkin verran rajoitettu. Tämä johtuu pääasiassa standardoimattomista rutiineista ja prosesseista tällaisten siirtojen osalta sekä teknisistä järjestelyistä säilytyspankkien kanssa. Pohjoismaiden markkinoilla kaikki siirrot ovat standardoituja ja ne suoritetaan arvopaperikeskusten ylläpitämien vakiintuneiden protokollien mukaisesti. Erityisesti ei-pohjoismaisille rahoitusvälineille ja muille kuin eurooppalaisille rahoitusvälineille ei ole tällaista yleistä standardia, ja siksi markkinoilla on laaja valikoima siirtotyyppejä, joita kaikki säilytyspankit eivät tue. 

Nordnet ei rajoita asiakkaiden mahdollisuutta siirtää rahoitusvälineitä Nordnetistä sinänsä. Asiakkaat eivät kuitenkaan voi välttämättä valita tiettyä välittäjää tai siirtoagenttia.  
 

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki