Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miksi sijoittaa USA:n markkinoille Nordnetin kautta?

Valuutanvaihtokulut alkaen 0,075 %.

Jos käyt paljon kauppaa Pohjois-Amerikan markkinoilla, sinun kannattaa avata palvelussamme maksuton dollarivaluuttatili ja vaihtaa valuutta itse. Tällöin maksat eurojen vaihtamisesta dollareiksi 0,075 % vaihdettavasta summasta. Muilla välittäjillä tämä kulu voi olla jopa 0,30 % – siis nelinkertainen. Esimerkiksi 5000 euron vaihtaminen dollareiksi 0,30 % palkkiolla tarkoittaa 15 euron kulua, joka kaksinkertaistuu, kun sijoittaja vaihtaa aikanaan dollarit takaisin euroiksi. Huomioi, että valuuttatilit ovat käytettävissä vain osake- ja rahastosalkussa (AOT), eivät osakesäästötilillä (OST). Rajoitus johtuu lainsäädännöstä.

Etenkin aktiivisille kaupankävijöille Nordnetin tarjoama valuuttatili tuottaa merkittävää säästöä, koska valuuttaa ei tarvitse vaihtaa jokaisen ulkomaanvaluutassa tehdyn kaupan yhteydessä, toisin kuin monilla muilla välittäjillä.

Kansainvälisillä osakemarkkinoilla kauppaa käyvän sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota valuutanvaihtokuluihin myös osinkojen vuoksi: korkea valuutanvaihtokulu alentaa sijoittajan saamaa osinkotuottoa siinä vaiheessa, kun dollariosingot vaihtaa takaisin euroiksi.

Ei säilytysmaksuja.

Nordnetissä et maksa asiakkuuden avaukseen liittyviä kuluja, etkä myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja pelkästä pörssiosakkeiden säilytyksestä. Et maksa niitä edes silloin, kun pidät joskus muutaman kuukauden taukoa sijoittamisesta. Nordnet ei rankaise pitkäjänteistä buy & hold -sijoittajaa minkäänlaisilla kiinteillä säilytysmaksuilla.

Rahastoilla ja Nordnet Markets -tuotteilla USA:n markkinoille ilman välitys-, merkintä- tai lunastuspalkkioita.

Jos sijoitat USA:n markkinoille esimerkiksi Nordnet Indeksirahasto USA ESG:n tai Nordnet Markets -tuotteiden kautta, et maksa kaupoistasi välitys-, merkintä- tai lunastuspalkkioita. Nordnet Markets -tuotteiden osalta välityspalkkiottomuus koskee yli 100 euron kauppoja. Huomioi Nordnet Markets -tuotteiden osalta, että etenkin korkean vipukertoimen viputuotteisiin liittyy myös korkea riski sijoitetun pääoman menettämisestä. Kyseiset tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille, ja kaupankäynti niillä edellyttää tietämystestin suorittamista.

Reaaliaikaiset kurssit ilman lisäveloituksia.

Nordnetissä jokainen asiakas saa reaaliaikaiset kurssit käyttöönsä, niin Pohjoismaiden kuin myös Pohjois-Amerikan markkinoille – ilman veloituksia. Kilpailijoilla tämä kustannus on tyypillisesti 5 € /kk tai enemmän. (Huomioi, että Pohjois-Amerikan osalta kyseessä ovat reaaliaikaiset snapshot-kurssit instrumentin osto- ja myyntinäkymissä – hinnat eivät siis striimaa, toisin kuin Pohjoismaisilla osakkeilla. Päivitä selaimesi painamalla F5 nähdäksesi viimeisimmän hinnan.)

Aikaasi säästävä raportointipalvelu.

Aika on rahaa. Tästä syystä Nordnetin automaattiset raportointipalvelut ovat sinulle silkkaa säästöä. Nordnetin asiakkaana sinun ei tarvitse käydä joka vuosi koko sijoitustoimintaasi läpi taulukkolaskentaohjelman kanssa, koska Nordnet toimittaa automaattisesti verottajalle tiedot tekemistäsi kaupoista. Sinun tarvitsee vain tarkistaa esitäytetystä veroilmoituksesta, että tiedoissa ei ole virheitä.

Keskittäminen kannattaa.

Salkkuun ajan myötä kerrytettyjä USA-osakkeita ja muita omistuksia voi hyödyntää Nordnetissä monin tavoin: voit hakea niitä vastaan markkinoiden joustavinta kaupankäyntiluottoa ja sijoitusvarallisuuden ylittäessä 200 000 euroa voit myös hakea Private Banking -etujen piiriin.

 

Lue lisää Amerikkaan sijoittamisesta

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin