Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Voinko ETF-kuukausisäästää esim. joka toinen kuukausi?

Jos aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen, Nordnetin järjestelmä pyrkii toteuttamaan kuukausisäästösopimuksesi mukaiset ETF-ostot joka kuukauden 5. päivä, tai jos 5. päivä osuu pyhäpäivälle, seuraavana mahdollisena kaupankäyntipäivänä. Jos haluat hyödyntää ETF-kuukausisäästösopimusta ETF:ien ostamiseen esimerkiksi vain joka toinen kuukausi, sinulla on tämän toteuttamiseen kaksi vaihtoehtoa.

Vaihtoehto 1:

Tee uusi kuukausisäästösuunnitelma aina niille kuukausille, kun haluat suorittaa ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset ETF-ostot. Tämä edellyttää vanhan sopimuksen poistamista ja uuden sopimuksen tekemistä.

Vaihtoehto 2:

Koska ETF-kuukausisäästöt toteutuvat kussakin kuussa vain, jos saldo riittää ostojen toteuttamiseen (osin tai kokonaan), voit toteuttaa esimerkiksi joka toinen kuukausi toteutuvan ETF-kuukausisäästön myös seuraavasti:*

1: Käytä nykyistä AOT-salkkuasi tai avaa ETF-kuukausisäästöä varten uusi salkku.

2: Aseta vastatililtäsi joka toinen kuukausi toteutuva automaattinen viitesiirtotalletus siihen salkkuun, johon olet tehnyt ETF-kuukausisäästösopimuksen. Huomioi, että salkkuun talletettavassa summassa tulee jättää vähintään 10 % lisämarginaali ETF:ien nykyhetken markkinahintaan nähden ostojen toteutumisen varmistamiseksi. Marginaalia kannattaa kuitenkin huomioida enemmänkin, koska tyypillisesti osakemarkkinoiden ja ETF:ien arvot kasvavat ajan myötä.

* Huom! ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset ostot voivat toteutua myös osittain – tällöin kuukausisäästöstä peritään palvelumaksu normaalisti, vaikka saldo ei olisikaan riittänyt kaikkien ETF:ien ostamiseen. Jos salkkusi saldo ylittää kuukausisäästösopimukseen lisäämäsi, kappalehinnaltaan edullisimman ETF:n hinnan, niin osto voi toteutua tietyssä kuussa vain tämän yhden ETF:n osalta. Vaihtoehto 2 ei siis ole täysin "vedenpitävä", vaan ETF-kuukausisäästäjän tulee tarkkailla salkun saldoa "vahinko-ostojen" välttämiseksi.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin