Siirry pääsisältöön

Vuoden Sijoittaja 2022 on Päivi Rantanen ja Vuoden Sijoitusteko 2022 Mamma Betalar -podcast

Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittajat on palkittu SijoittajaMessuilla Messukeskuksessa 16.11.2022. Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä 3.–31.10.2022, johon tänä vuonna yksilöityjä ääniä tuli yhteensä 2 082 kappaletta. Vuoden Sijoittaja 2022 -voittajaksi nousi 38,7 %:n äänisaaliin kahmaissut velkakierteestä sijoittajaksi selviytynyt kotiäiti Päivi Rantanen. Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittajaksi 37,7 %:n äänipotilla kiiri Natalia Salmelan ja Jasmin Hamidin vetämä Mamma Betalar -podcast.

Vuoden Sijoittaja -kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja muita tahoja, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka omalla toiminnallaan kannustavat muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo viidettä kertaa.

Finalistit yleisöäänestykseen valitsi alkusyksystä 2022 tuomaristo, johon kuuluivat minun lisäkseni Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, Vuoden Sijoittaja 2021 Jukka Lepikkö ja Vuoden Sijoitusteko 2021 TATin Sijoittajakoulua edustava TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Tänä vuonna Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -voittajia yhdistää taloudellinen tasa-arvo ja perheiden talousasioista puhuminen. Vaikka olisi itsensä lisäksi huollettavana myös muita, silti voi säästää ja sijoittaa. Voittajat ovat rikkoneet myyttejä siitä, että suomalainen ei rahasta puhu tai että varoja käytettäisiin vasta eläkkeellä. Säästöistä ja sijoituksista saa myös nauttia.

Esikuvia tarvitaan aina. Suomessa Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko ovat nostaneet esiin mielenkiintoisia nimiä ja sijoitusmaailman tekoja, joista kannattaa tietää. Tavallisen sijoittajan kannalta Vuoden Sijoittajissa on aina ollut mielenkiintoista se, miten hyvinkin erilaisilla strategioilla voi pärjätä, kunhan pysyy uskollisena omalle näkemykselleen ja tekee asioita kurinalaisesti pitkällä aikajänteellä. Vuoden Sijoittajat ovat osanneet kertoa tekemisistään muillekin.

Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen

Vuoden Sijoittaja 2022 aloitti sijoittamaan perhevapailla ja säästi 10000 €

Ilmapiiri on nyt hyvin erilainen kuin edellisten vuosien kilpailujen aikaan. Osakemarkkinat ovat laskeneet, energiakriisi kurittaa kuluttajia ja inflaatio on ennätyksellisellä tasolla. Kilpailussa oli mukana tänä vuonna erityisen kokeneita sijoittajia ja tahoja, jotka ovat auttaneet suomalaisia vaurastumaan ja kiinnostumaan taloudesta pitkällä tähtäimellä.

Vuoden Sijoittaja 2022 -finalistit olivat Jarmo Friman, Marja-Leena Haapanen, Sven-Eric ”Svenne” Holmström, Leena Niemistö, Päivi Rantanen ja Johannes Sippola.

Vuoden Sijoittaja 2022 -voittaja Päivi Rantanen on viiden lapsen kotiäiti, joka kertoo selviytymistarinaa velkakierteestä taloudelliseen tasapainoon. Päivin taloudenhallinta ja säästäväinen elämäntyyli on innostanut tuhansia perheenäitejä tarkastelemaan omaa talouttaan ja sijoittamaan. Vuonna 2021 Päivi säästi 10 000 € perhevapailla ja samaan aikaan aloitti sijoittamisen.

Voitto merkitsee minulle arvostusta tekemästäni työstä rahapuheen parissa Instagramissa @kolmiokuudelle-tilillä. On palkitsevaa huomata, miten päivittäin innostan seuraamaan kulutusta, pohtimaan rahankäyttöä, miettimään mitä se mahdollistaa. Sijoittamalla vielä enemmän.

Päivi Rantanen

Vuoden Sijoittaja 2022 -tittelillä olen jo nyt saavuttanut paljon näkyvyyttä. Tätä aion hyödyntää herättelemällä ihmisiä tutustumaan omiin numeroihin ja omalla esimerkilläni näyttää, että muutos todellakin on mahdollista. Pienillä päivittäisillä valinnoilla voi saavuttaa jotain suurempaa. Sijoittaminen on ihan meille kaikille, myös viiden lapsen kotiäidille. Miksei siis sinullekin?

Päivi Rantanen

Vuoden Sijoitusteko 2022 edistää taloudellista tasa-arvoa

Vuoden Sijoitusteko 2022 -finalistit olivat Mamma Betalar -podcast, Mihin Sitä Säästäis? -media, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Omistajuuden professuuri ja Yle Pörssipäivä -podcast.

Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittaja Mamma Betalar -podcastin missiona on edistää etenkin naisten taloudellista tasa-arvoa. Podissa näyttelijä Jasmin Hamid sekä yrittäjä Natalia Salmela paneutuvat ruuhkavuosien pyhään kolminaisuuteen: työhön, perheeseen ja rahaan. Mamma Betalar on yksi Suomen kuunnelluimpia podcasteja, joka tuo sijoitus- ja rahateemat ymmärrettävässä muodossa suoraan kuuntelijan korviin.

Mamma Betalar perustettiin edistämään taloudellista tasa-arvoa, joten Vuoden Sijoitusteko 2022 -voitto vahvistaa käsityksemme siitä, että lasikattoja rikkovaa rahapuhetta yhä tarvitaan. Työmme ei suinkaan ole valmis, vaan vasta alkanut! Jos työelämässä naisen euro on 84 senttiä, niin pääomatuloissa se on vain 44 senttiä. Haluamme nähdä, että vielä meidän elinaikanamme tämä lukema tasoittuisi ja vaurauden sekä sijoittamisen tilastoissa nainen ei enää olisi harvinaisuus. Toivomme myös, että mahdollisimman moni nainen ottaisi omat raha-asiansa jokapäiväiseksi rutiiniksi ja aloittaisi sijoittamisen.

Natalia Salmela ja Jasmin Hamid

Katso taltiointi SijoittajaMessuilta 16.11.2022, jossa voittajat palkittiin.

Lisätietoja kilpailusta ja edellisten vuosien voittajat: nordnet.fi/sijoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki