Siirry pääsisältöön

Onnea Nordnet One 1 v!

Heinäkuun 2022 alussa lanseeratuilla Nordnet One -rahastoilla on jo lähes 14 000 suomalaista omistajaa. Nordnet One tarjoaa helpon ratkaisun säästöjen sijoittamiseen ja hajauttamiseen edullisin kuluin (juoksevat kulut vain 0,49 %). Näin sinun ei tarvitse ostaa monia eri rahastoja hajauttaaksesi säästösi. Valitset vain säästösumman ja sen, haluatko tehdä kertasijoituksen vai säästää kuukausittain.

Rahastot ovat säilyttäneet suosionsa lanseerauksen jälkeenkin, sillä kesäkuun 2023 aikana jopa 8 000 asiakastiliä kävi kauppaa Nordnet One -rahastoilla.

Nordnet One -rahastojen omistajista naisia on 39 % ja miehiä 61 %. Tyypillisin Nordnet One -rahastosäästäjä on iältään 26–35-vuotias. Keskimääräinen omistus rahastoissa on n. 1 200 €.

Eniten rahasto-osuudenomistajia on Nordnet One Rohkea -rahastolla, jonka paino on pelkästään osakemarkkinoilla. Se sopii säästäjälle, jonka sijoitushorisontti on vähintään viisi vuotta ja joka hyväksyy korkeaa tuottoa tavoitellessa myös korkeamman riskitason. Varsinkin miehet suosivat Rohkeaa.

Nordnet One Rohkea -rahaston kehitys sen perustamisesta alkaen (tilanne 4.7.2023) . Lähde: nordnet.fi.

Myös Nordnet One Tasapaino on kerännyt omistajia, kun sijoittajat ovat miettineet koroista täydennystä osakesijoituksille. Rahaston paino on sekä osake- että korko- ja luottomarkkinoilla. Nordnet One Tasapaino sopii säästäjälle, jonka sijoitushorisontti on vähintään kolme vuotta ja joka hyväksyy kohtalaista tuottoa tavoitellessa myös hieman korkeamman riskitason. Naiset suosivat Tasapaino-rahastoa.

Nordnet One Tasapaino -rahaston kehitys sen perustamisesta alkaen (tilanne 4.7.2023). Lähde: nordnet.fi.

Rahastoista suurin korko-osuus on Nordnet One Varovaisella. Se sopii säästäjälle, jonka sijoitushorisontti on vähintään kaksi vuotta ja joka haluaa alhaisempaa riskiä, mutta näin myös maltillisempaa tuottoa.

Nordnet One Varovainen -rahaston kehitys sen perustamisesta alkaen (tilanne 4.7.2023). Lähde: nordnet.fi.

Sijoittajan tulee huomioida, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Nordnet One -rahastot ovat Nordnet Fonder -rahastoyhtiön hallinnoimia. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen ja avaintietoesitteen löydät, kun klikkaat kunkin rahaston kohdalta Lisätietoja rahastosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit