Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Luotto ja lainoitus

Miten Superluotto-ominaisuus toimii?

Nordnetissä voit ottaa luottoa osakkeita, rahastoja ja muita arvopapereita vastaan. Kaupankäyntiluoton vakuutena ovat siis salkussasi olevat arvopaperit. Nyt voit aktivoida lainaasi Superluotto-ominaisuuden ja saada edullisemman koron, jos salkkusi täyttää Superluotto-korkotason saamiselle asetetut ehdot. Aktivoidaksesi Superluotto-ominaisuuden sinulla tulee olla voimassa oleva luottosopimus.

Superluotto-ominaisuuden korko määräytyy salkkusi tilanteen perusteella. Superluotossa on kaksi korkotasoa:

  • Voit saada Kulta-tason 0,99 % koron, jos salkkusi yksittäinen osake tai ETF on enintään 20 % koko salkkusi markkina-arvosta tai sijoitusrahasto enintään 60 %. Käytössäsi on enintään 40 % salkkusi lainoitusarvosta.
  • Voit saada Hopea-tason 2,49 % koron, jos salkkusi yksittäinen osake tai ETF on enintään 25 % koko salkkusi markkina-arvosta tai sijoitusrahasto enintään 75 %. Käytössäsi on enintään 60 % salkkusi lainoitusarvosta.

Voit tarkistaa salkkusi Luotot ja lainat -välilehdeltä, minkä koron voit saada salkkusi tämänhetkisen tilanteen perusteella. Lainaasi sovellettava korko muuttuu ehtojen mukaisesti, jos salkkusi tilanteessa tapahtuu muutoksia. Ilmoitamme sinulle viestikeskuksen kautta aina, kun korkosi muuttuu.

Jos salkkusi tilanne muuttuu, eikä salkkusi enää täytä Superluotto-korkotason ehtoja, lainaasi sovelletaan hinnastomme mukaista lainakorkoa. Lue lisää Superluotto-ominaisuudesta.

Voinko saada Superluottokoron?

Superluotto vaatii aina olemassa olevan luottosopimuksen ja Superluoton aktivoinnin. Jos sinulla on voimassa oleva luottosopimus, voit aktivoida Superluotto-ominaisuuden käyttöösi salkun Luotot ja lainat -välilehdellä. Jos sinulla ei ole luottosopimusta, voit lähettää meille luottohakemuksen. Lisäksi salkkusi tulee täyttää Superluotto-korkotason saamiselle asetetut ehdot. Lue lisää Superluotto-ominaisuudesta.

Minulla on hinnastosta poikkeava erikoiskorko luotossani, voinko aktivoida Superluoton?

Salkkuun, johon on myönnetty hinnastostamme poikkeava lainakorkoprosentti, ei voi aktivoida Superluotto-ominaisuutta. Mikäli haluat muuttaa erikoiskoron hinnaston mukaiseksi ja sitä kautta päästä hyödyntämään Superluotto-korkotasoa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Minulla on 20 000 euron salkku, voinko saada Superluotto-korkotason?​

Salkun koko ei ratkaise Superluotto-korkotason saamista. Salkun koostumus ja lainoituksen käyttö ratkaisevat korkosi. Tutustu Superluoton ehtoihin huolellisesti, ennen kuin aktivoit Superluotto-ominaisuuden.

Voinko pitää lyhyeksi myytyjä positioita, optioita tai termiinejä salkussani, jonka lainaan sovelletaan Superluottokorkoa?

Et voi saada Superluotto-korkotasoa, jos salkussasi on lyhyeksi myytyjä positioita, optioita tai termiinejä. Jos ostat kyseisiä tuotteita salkkuusi Superluotto-ominaisuuden aktivoinnin jälkeen, lainaasi sovelletaan jälleen hinnaston mukaista normaalia lainakorkoa. Suosittelemme tutustumaan Superluotto-ominaisuuden ehtoihin huolellisesti.

Voinko saada Superluottokoron valuuttalainalle?

Superluottokorkoa ei voi saada muille kuin euromääräisille lainoille.

Voiko luottoa käyttää muuhun kuin sijoittamiseen?

On sinun päätettävissäsi, mihin käytät sinulle myönnetyn luoton. Huomaathan kuitenkin, että jos nostat lainarahaa Nordnetistä toiseen pankkiisi, salkkusi arvo tippuu nostosumman verran ja siten luottosaldon painoarvo suhteessa salkkusi lainoitusarvoon muuttuu. Tällöin salkun koostumus voi muuttua, mikä puolestaan vaikuttaa luottoosi sovellettavaan korkoon. Sinun tulee siis huolehtia itse siitä, että salkkusi täyttää yhä Superluotto-korkotason saamiselle asetetut ehdot.

Ovatko Superluoton korot vähennettävissä sijoitustoiminnan tuotoista verotuksessa?

Nordnet ilmoittaa maksamasi kaupankäyntiluoton korot (mukaan lukien Superluoton korot) verottajalle vuosittain. Jos olet käyttänyt Nordnetin kaupankäyntiluottoa johonkin muuhun tarkoitukseen kuin sijoittamiseen vuoden aikana, on sinun tehtäväsi oikaista verottajan tietoja siltä osin veroilmoituksen jätön yhteydessä.

Mikä on luoton takaisinmaksuaika?

Superluotto on kaupankäyntiluotomme lisäominaisuus. Kaupankäyntiluottomme on limiittityyppinen toistaiseksi voimassaoleva luotto, eikä siinä ei ole ennalta sovittua lyhennysaikataulua kuukausittaisen koron lisäksi. Riippuen omista tarpeistasi voit käyttää kaupankäyntiluottoa ”bulletluoton” tapaan. Saat Superluotto-ominaisuuden mukaisen koron, jos salkkusi koostumus ja lainoituksesi täyttävät Superluotto-korotason saamiselle asetetut ehdot.

Onko Superluotto pysyvä tuote vai kampanjatarjous?

Superluotto-ominaisuus on pysyvä lisäys tuotevalikoimaamme. Nordnetillä on kuitenkin oikeus muuttaa Superluotto-korkotasoja, mikä saattaa tulla kyseeseen esimerkiksi yleisten markkinakorkojen muuttuessa. Mikäli korkoja muutetaan, ilmoitetaan tästä Superluotto-ominaisuutta käyttäville asiakkaillemme ehtojen mukaisesti 30 päivää ennen kuin muutos tulee voimaan.

Tutustu Superluotto-ominaisuuden ehtoihinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Lisää aiheesta

Luotto ja lainoitusPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.