Alkuun

Tietoa kaupankäynnistä Pohjois-Amerikassa listatuilla ETF:illä

1.1.2018 voimaan astuvan uuden EU-lainsäädännön vuoksi Nordnetin kautta ei voi jatkossa enää tehdä ostotoimeksiantoja Pohjois-Amerikassa (USA:ssa ja Kanadassa) listatuille ETF:ille ja sertifikaateille (ETN/ETF).

Muutos astuu voimaan 1.1.2018

 

Tietoa kaupankäynnistä Pohjois-Amerikassa listatuilla ETF:illä ja muilla ETP:illä

1.1.2018 voimaan astuvan uuden EU-lainsäädännön (MiFID II) vuoksi Nordnetin kautta ei voi jatkossa enää tehdä ostotoimeksiantoja Pohjois-Amerikassa (USA:ssa ja Kanadassa) listatuille ETF:ille ja sertifikaateille (ETN/ETF).

Nordnet on tehnyt työtä sen eteen, että USA:ssa listatuilla ETF:illä voisi jatkossakin käydä kauppaa, mutta uuden lainsäädännön myötä mahdollisuus tähän poistuu. Muutos koskee muitakin pankkeja kuin Nordnetiä.

Voit edelleen pitää USA:ssa listatut ETF-omistuksesi

Jos omistat Pohjois-Amerikassa listattuja ETF:iä/ETN:iä, niin voit edelleen myydä ja omistaa kyseisiä tuotteita sekä nähdä niiden kurssitiedot ja vastaanottaa salkkuusi tuotteiden mahdollisesti jakamia osinkoja, mutta kyseisille tuotteille ei voi enää tehdä ostotoimeksiantoja 1.1.2018 alkaen.

Huomioi, että muutos ei koske ETF:iä, jotka on listattu Xetra-markkinapaikalla Saksassa. Muutos ei koske myöskään osakeomistuksia.

Noin 80 prosentille niistä positioista, joita Nordnetin asiakkailla on pohjois-amerikkalaisissa ETF:issä, löytyy vastaava ETF Saksasta. Katso lisätietoa alla.

Lyhyesti MiFID II:stä

Arvopaperimarkkinalaki (2007:528) perustuu rahoitusvälineiden markkinoita koskevaan EU-direktiiviin, jonka lyhenne on MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). Direktiivin myötä useimmilla Euroopan mailla on samanlaiset säädökset muun muassa arvopaperikaupankäyntiin. 3.1.2018 alkaen lainsäädäntöä vahvistetaan entisestään, kun MiFID II astuu voimaan. Lainsäädäntömuutokset juontavat juurensa vuoden 2008 finanssikriisiin. MiFID II:n tarkoitus on parantaa kuluttajien ja sijoittajien suojaa ehkäisemällä kaupankäyntiä arvopapereilla, joista sijoittaja ei ymmärrä riittävästi. Uuden lainsäädännön tavoitteena on myös lisätä kilpailua finanssialalla.

Lue lisää täältä.

Nordnetin ETF-tarjonta edelleen markkinoiden laajin

Nordnetin kautta on jo pitkään voinut sijoittaa Saksassa pörssilistattuihin tuotteisiin. Näistä tuotteista löytyy runsaasti vaihtoehtoja amerikkalaisille sijoitustuotteille. Nordnetissä voi myös vuodenvaihteen jälkeen sijoittaa Saksassa ja Pohjoismaissa listattuihin tuotteisiin. Palvelustamme löytyy 1.1.2018 jälkeenkin noin 1300 eri ETF:ää.

Kaikki Nordnetin ETF-kuukausisäästösopimuksen piirissä olevat ETF:t säilyvät normaalin kaupankäynnin kohteena myös vuodenvaihteen jälkeen.

Voit tutustua Saksassa listattuihin ETF:iin myös toimialoittain.

Jos olet käynyt kauppaa ETN/ETP-viputuotteilla Pohjois-Amerikan markkinoilla, niin kannattaa tutustua Nordnet Markets -valikoimaan. Valikoiman tuotteilla voi käydä kauppaa ilman välityspalkkioita.*

* koskee yli 100 € kauppoja. katso välityspalkkiottomuuden tarkemmat ehdot täältä.

Suosittuja USA-ETF:iä, jotka on listattu Saksassa

Nimi

Lue lisää/käy kauppaa

Lyhenne

Valuutta

Kohde-etuus/markkina

iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

SXR8

USD

S&P 500

Source S&P 500 UCITS ETF

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

P500

USD

S&P 500

iShares Gold Producers UCITS ETF USD (Acc)

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

IS0E

USD

Kulta

Lyxor UCITS ETF China Enterprise

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

L8I1

CNY

Kiina

x-trackers FTSE Vietnam UCITS ETF 1C

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

DXS7

VND

Vietnam

iShares S&P 500 Health Care Sector UCITS ETF USD (Acc)

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

QDVG

USD

Amerikan terveydenhuoltosektori

iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc)

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

2B76

USD

Automatisaatio ja robotiikka

 

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Miksi pörssilistattuja tuotteita ei voi enää ostaa USA:sta ja Kanadasta?

Tämä johtuu uudesta EU-lainsäädännöstä (MiFID II ja PRIIPs), joka astuu voimaan 1.1.2018. Lainsäädäntö asettaa uusia vaatimuksia sille, mitä tietoja Nordnetin sijoitustuotteiden jakelijana tulee esittää asiakkailleen. Nordnet on pyrkinyt saamaan tarvittavat tiedot pohjois-amerikkalaisilta toimijoilta, jotta kyseisten toimijoiden tuotteiden tarjoamista palvelussamme voitaisiin jatkaa, mutta tämä ei ole onnistunut. Koska Nordnet ei tältä osin kykene täyttämään uuden lainsäädännön vaatimuksia, emme voi enää tarjota kyseisiä tuotteita palvelussamme.

Jos omistat USA:ssa tai Kanadassa listattuja ETF/ETN/ETP-tuotteita, voit kuitenkin jatkossakin pitää omistuksesi sekä nähdä tuotteiden kurssitiedot ja vastaanottaa salkkuusi tuotteiden mahdollisesti jakamia osinkoja, tai myydä ne.

Rajoitus koskee Nordnetin lisäksi muitakin EU:ssa toimivia pankkeja.

Onko päätös lopullinen?

Ei välttämättä.

Jos Nordnet saa tulevaisuudessa lainsäädännön vaatimat tiedot, voimme tarjota myös Pohjois-Amerikassa listattuja tuotteita jälleen palvelussamme. Nordnet tekee jatkuvasti työtä suurimpien alan toimijoiden kanssa asian ratkaisemiseksi.

Voinko säilyttää nykyiset omistukseni?

Kyllä. Ketään ei pakoteta myymään omistuksiaan muutoksen vuoksi. Tuotteiden omistajana voit edelleen halutessasi myydä omistuksesi tai pitää ne ja saada edelleen niistä osinkoja salkkuusi. Jos haluat myydä tuotteet, voit tehdä sen verkkopalvelumme kautta tai soittamalla meklareillemme.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä,
asiakaspalvelumme auttaa numerossa 020 198 5898


Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.