Tervetuloa mukaan kurssille!

Alkuun

Päivä 1: Tervetuloa mukaan!

Mikään alla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Nämä asiat opit kurssin aikana

Tervetuloa mukaan Nordnetin 5 päivän treidauskurssille! Kurssilla Nordnetin meklari ja Nordnet Markets -asiantuntija Juuso Lindström kertoo, miten voit käydä kauppaa aktiivisesti pörssilistatuilla tuotteilla.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille. Et tarvitse aikaisempaa osaamista pörssilistatuista tuotteista.

 • Opit treidaamisen perusteet ja perehdyt Nordnet Marketsin tuotevalikoimaan.
 • Opit käyttämään ETP-tuotteita nousevilla ja laskevilla markkinoilla.
 • Saat kokonaiskuvan siitä, miten voit hyödyntää Bull- ja Bear-sertifikaatteja, minifutuureja ja Unlimited turboja kaupankäynnissäsi.
 • Näytämme käytännön esimerkkejä ja miten tuotteet reagoivat markkinamuutoksiin yön yli.

Kurssin vetäjä

Kurssivideoilla näet Nordnetin meklarin ja Nordnet Markets -asiantuntijan Juuso Lindströmin. Meklarimme ja asiakaspalvelumme vastaavat kysymyksiisi kurssin aikana.

Voit esittää kysymyksiä treidaukseen liittyen kurssin virallisessa keskusteluryhmässä Sharevillessä (lisätietoa alempana). Palvelemme luonnollisesti myös puhelimitse ja muissa kanavissa, joista lisätietoa täältä.

Etene omaan tahtiisi

Kurssin aikana kannattaa varata noin 20 minuuttia päivässä sisältöihin tutustumiseen. Joka päivä saat myös tehtäviä, jotka auttavat sinua kehittymään treidaajana. Jos et jokaisena päivänä ehdi käydä kurssimateriaalia läpi, niin ei hätää – voit käydä luennot läpi myöhemminkin, omaan tahtiisi. Kaikki kurssisisällöt tulevat olemaan saatavillasi myös kurssin päättymisen jälkeen.

Mikä on Nordnet Markets?

Nordnet Markets on uusi alusta viputuotteille, jolta löydät helposti kaikki tarvitsemasi tuotteet

 • Käy kauppaa ilman välityspalkkioita
 • Laaja valikoima pohjoismaisia tuotteita
 • Jopa X1–X15-kertoimilla vipua sijoituksiin
 • Tuki ja asiakaspalvelu suomen kielellä

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita, joilla voit käydä kauppaa ilman välityspalkkioita. Näiden tuotteiden avulla voit sijoittaa mm. pörssi-indekseihin, raaka-aineisiin ja osakkeisiin ympäri maailman – niin nouseviin kuin laskeviinkin kursseihin.

 

Opi treidaamaan

Helppo kaupankäynti – osto ja myynti tapahtuu pörssissä reaaliajassa, joten voit ostaa ja myydä tuotteita helposti.

Alhaiset kulut – Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita, joilla voit käydä kauppaa ilman välityspalkkioita.*

Valikoima – voit sijoittaa monipuolisesti ympäri maailman

 • pörssi-indekseihin
 • raaka-aineisiin
 • osakkeisiin

Hyödynnä vipuvaikutusta – sijoitus esimerkiksi minifutuureihin antaa suoraa osakesijoitusta suuremman vipuvaikutuksen kohde-etuutena olevaan osakkeeseen.

 

* Väliltyspalkkiottomuus koskee Nordnetin verkkosivuilla ja Nordnetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten (esimerkiksi Infront Web Traderin) kautta tehtyjä, kauppasummaltaan yli 100 euron tai yli 1000 SEK/DKK/NOK suuruisia toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla.

Mitkä ovat treidaamisen riskit?

Mennyt ei ole tae tulevasta – Tuotteilla ei ole tuottotakuuta ja kuten osakesijoittamisesssa, tuotto voi vaihdella eikä sijoittaja välttämättä saa sijoittamaansa pääomaakaan takaisin.

Liikkeeseenlaskijariski – Sijoittaessaan Bull- ja Bear -sertifikaatteihin sijoittaja altistuu liikkeeseenlaskija- eli luottoriskille. Se tarkoittaa, että jos sertifikaattien liikkeeseenlaskija joutuu maksuvaikeuksiin tai menee konkurssiin, niin sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan.

Valuuttariski – Bull- ja Bear-sertifikaatteihin sijoittavan tulee olla tietoinen, että jos sertifikaatin kohde-etuus on listattu jossakin ulkomaisessa valuutassa, niin sijoittaja altistuu valuuttariskille. Se tarkoittaa, että niin Bull- kuin Bear-sertifikaatinkin arvo voi laskea, vaikka itse kohde-etuuden vieraassa valuutassa noteerattu arvo nousisi, laskisi tai pysyisi muuttumattomana.

Markkinahäiriö – Markkinahäiriö voi aiheutua esimerkiksi silloin, kun kaupankäynti kohde-etuudella keskeytyy.

Markkinariski – Bull- ja Bear-sertifikaattien arvoon vaikuttaa moni tekijä, kuten kohde-etuuden arvon kehitys, volatiliteetti ja sijoituksen mahdollinen vipuvaikutus.

Likviditeettiriski – Normaaleissa markkinaolosuhteissa Nordea tarjoaa sekä osto- että myyntitasot Nordnetin Bull- ja Bear-sertifikaateille. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa tai mahdotonta ostaa tai myydä Bull- ja Bear-sertifikaatteja. Sertifikaatit ovat tällöin epälikvidejä.

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä

On myös hyvä tiedostaa, että sijoittamiseen sisältyy aina riskejä, eikä mitään tällä kurssilla esitettyä tule tulkita sijoitussuositukseksi. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Päivän tehtävä

Kurssin ensisijainen kommunikointiväline on Pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto Shareville.

Sharevillessä voit keskustella täysin anonyymisti muiden sijoittajien kanssa ja tutkia heidän salkkujaan. Kun jaat salkkusi Sharevilleen, muut eivät näe omistuksiasi tai kauppojasi euromääräisinä – vain prosenttimääräisinä. Sharevillen käyttäminen ei maksa sinulle mitään.

Ensimmäisen päivän tehtäväsi on siis rekisteröityä Shareville-käyttäjäksi ja liittyä sitten kurssin Shareville-keskusteluryhmäänlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, missä keskustelu treidaamisesta jatkuu.

Rekisteröityäksesi Shareville-käyttäjäksi sinun on ensin tultava Nordnetin asiakkaaksi. Sen voit tehdä alla olevasta painikkeesta. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta, ja osake- ja rahastosalkku on Nordnetissä kuukausimaksuton.

Jos olet uusi asiakas, kannattaa tutustua Verkkopalvelu tutuksi -webinaaritaltiointiinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Kun olet jakanut salkkusi Sharevillessä, voit liittyä keskusteluryhmään tästä linkistälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan (klikkaa Sharevillessä Liity-painiketta). Sharevilleen kirjaudutaan sisään Nordnet-tunnuksilla.

Salkun jakaminen Sharevilleen ei ole edellytys verkkokurssin läpäisemiseksi, mutta se mahdollistaa helpon kommunikoimisen asiakaspalvelumme ja muiden kurssilaisten kanssa.

Shareville-sovellus

Sharevillen voi ladata myös Android- tai iPhone-puhelimeen kätevänä sovelluksena. Sovellus tai sen lataaminen ei maksa mitään – maksat vain Sharevillen kautta tekemistäsi kaupoista hinnastomme mukaisesti.

Shareville käytännössä


Jos haluat oppia tarkemmin Sharevillen käytön saloista, niin kannattaa varata tunti aikaa ja katsoa alla oleva webinaarivideo, jossa Nooa Nordnetin asiakaspalvelusta käy läpi palvelun toimintaperiaatteita.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.