Tervetuloa mukaan kurssille!

Alkuun

Päivä 1: Tervetuloa mukaan!

Mikään alla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Näin pääset alkuun

Nordnetin osakesijoittamisen kurssi on suunniteltu käytäväksi läpi kymmenessä päivässä, mutta voit käydä sen myös nopeampaan tahtiin halutessasi. Voit edetä luennolta toiselle yllä näkyvistä siirtymislinkeistä. Kurssin aikana kannattaa varata noin 20 minuuttia päivässä sisältöihin tutustumiseen. Joka päivä saat myös tehtäviä, jotka auttavat sinua kehittymään osakesijoittamisessa. Jos et jokaisena päivänä ehdi käydä kurssimateriaalia läpi, niin ei hätää – voit käydä luennot läpi myöhemminkin, omaan tahtiisi. Kaikki kurssisisällöt ovat saatavillasi myös kurssin päättymisen jälkeen.

Kurssin aikana sinulla olisi hyvä olla noin 500 euroa omaa rahaa, jonka voit sijoittaa kurssin aikana itsellesi sopiviin osakkeisiin.

Voit toki osallistua kurssille, vaikket vielä tässä vaiheessa haluaisikaan sijoittaa rahaa – mutta suosittelemme, että aloitat sijoittamisen kurssin aikataulussa. Aika on nimittäin sijoittajan paras ystävä: mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän saat tuottoa ja hyödyt korkoa korollelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan -vaikutuksesta.

Korkoa korolle -vaikutukseen voit tutustua käytännön tasolla Nordnetin kuukausisäästölaskurin avulla.

Kurssin vetäjät

Kurssivideoilla näet Nordnetin osakestrategin Jukka Oksaharjun. Webinaarivideoilla, Nordnetin asiakaspalvelussa ja kurssin keskusteluryhmässä sinua opastavat mm. Nooa Fagerholm, Oscar Michelsson, Tuomas Tuominen ja Oskari Henriksson Nordnetin asiakaspalvelusta.

Meklarimme ja asiakaspalvelumme vastaavat kysymyksiisi kurssin aikana. Voit esittää kysymyksiä koskien kurssia ja osakesijoittamista kurssin keskusteluryhmässä Sharevillessälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Kuukausisäästölaskuri

Kertasijoitus alussa

0 €

10 000 €

Kuukausisäästösumma

0 €

1000 €

Vuotuinen nettotuotto-odotus

0 %

30 %

Sijoitusaika

1 vuotta

50 vuotta


Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä


Säästölaskurin laskelma perustuu valitsemaasi säästösummaan, nettotuotto-odotukseen (tuotto-odotus miinus kulut) ja säästöaikaan. 

Laskelma on suuntaa-antava. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Verotusta tai inflaatiota ei ole otettu huomioon.

Esimerkkilaskelma

Esimerkki 1

Aloitat säästämisen tänään sijoittamalla alkupääomaksi 1000 euroa. Sen jälkeen säästät salkkuun joka kuukausi 50 euroa. Sijoitat säästöt osakeindeksirahastoon, jonka oletat tuottavan nettona noin 6 % vuodessa. 20 vuoden päästä sinulle on kertynyt säästöjä 26 528 €.


Esimerkki 2

Kuten esimerkissä 1, mutta aloitat säästämisen vasta viiden vuoden kuluttua. 15 vuoden kuukausisäästämisen jälkeen säästösi ovat yhteensä 17 068 €. Molemmissa esimerkkitapauksissa kuukausisäästäminen on siis kasvattanut sinulle varsin hyvät säästöt, mutta viiden vuoden ero aloittamisajankohdassa tarkoitti lähes 10 000 euron eroa lopputuloksessa.

Kannattaa siis ottaa korkoa korolle -ilmiöstä hyöty irti ja aloittaa jo tänään!

Päivän tehtävä

Kurssin ensisijainen kommunikointiväline on Pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto Shareville.

Sharevillessä voit keskustella täysin anonyymisti muiden sijoittajien kanssa ja tutkia heidän salkkujaan. Kun jaat salkkusi Sharevilleen, muut eivät näe omistuksiasi tai kauppojasi euromääräisinä – vain prosenttimääräisinä. Sharevillen käyttäminen ei maksa sinulle mitään.

Ensimmäisen päivän tehtäväsi on siis rekisteröityä Shareville-käyttäjäksi ja liittyä sitten kurssin Shareville-keskusteluryhmäänlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, missä jatkamme keskustelua osakesijoittamisesta.

Rekisteröityäksesi Shareville-käyttäjäksi sinun on ensin tultava Nordnetin asiakkaaksi. Sen voit tehdä alla olevasta painikkeesta. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta, ja osake- ja rahastosalkku on Nordnetissä kuukausimaksuton.

Jos olet uusi asiakas, kannattaa tutustua Verkkopalvelu tutuksi -webinaaritaltiointiinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Kun olet jakanut salkkusi Sharevillessä, voit liittyä keskusteluryhmään tästä linkistälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan (klikkaa Sharevillessä Liity-painiketta). Sharevilleen kirjaudutaan sisään Nordnet-tunnuksilla.

Salkun jakaminen Sharevilleen ei ole edellytys verkkokurssin läpäisemiseksi, mutta se mahdollistaa helpon kommunikoimisen asiakaspalvelumme ja muiden kurssilaisten kanssa.

Shareville-sovellus

Sharevillen voi ladata myös Android- tai iPhone-puhelimeen kätevänä sovelluksena. Sovellus tai sen lataaminen ei maksa mitään – maksat vain Sharevillen kautta tekemistäsi kaupoista hinnastomme mukaisesti.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.