Alkuun

Nordnet-koulu

Back to School

Sijoitusguruksi Nordnet-koulussa

Nordnet-koulun kursseilla opit säästämään, sijoittamaan ja treidaamaan. Järjestämme webinaareja ja verkkokoulutuksia, joihin voit osallistua omalta tietokoneeltasi silloin kun sinulle sopii.

Palautetta ja kurssitoiveita voit lähettää osoitteeseen nordnet-koulu@nordnet.fi.

Nordnet-koulun verkkokurssit

Kokoa juuri sinulle sopiva rahastosalkku 10 päivässä


Sini Sandström, Nordnetin asiakaspalvelu

Opi rakentamaan rahastosalkku 10 päivässä! Aloita matka kohti pitkäaikaista säästämistä ja taloudellista riippumattomuutta.

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin asiantuntijat opastavat sinut rakentamaan rahastosalkun 10 päivässä. Pienikin säästösumma voi tuottaa pitkällä aikavälillä voittoa kasvamalla korkoa korolle.

Laita rahat kasvamaan!

Aloita osakesijoittaminen 10 päivässä osakestrategi Jukka Oksaharjun opein


Jukka Oksaharju, Nordnet Suomen osakestrategi

Aloita osakesalkun kokoaminen Jukka Oksaharjun opein.

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin osakestrategi, sijoituskirjailija Jukka Oksaharju opastaa sinut osakesijoittamisen saloihin.

Kymmenessä päivässä opit rakentamaan itsellesi pitkän tähtäimen sijoitussuunnitelman ja osakesalkun, joka kestää suhdannevaihtelut.

Aloita ETF-sijoittaminen 10 päivässä talousasiantuntija Martin Paasin opastuksella


Martin Paasi, Nordnet Suomen talousasiantuntija

Kustannusten minimointi ja hajauttaminen ovat ETF-sijoittamisen ytimessä.

Tällä Nordnetin maksuttomalla verkkokurssilla Martin Paasi opastaa sinut ETF-sijoittamisen saloihin ja 10 päivässä opit rakentamaan itsellesi pitkän tähtäimen sijoitussuunnitelman. 

Aloita pitkäjänteinen säästäminen kustannustehokkaasti. 

Opi treidaamaan viputuotteilla 5 päivässä


Juuso Lindström, Nordnet Suomen meklari

Opi treidaamaan ja hyödyntämään näkemyksesi markkinoista! 5 päivän kurssilla Nordnetin meklari ja Nordnet Markets -asiantuntija Juuso Lindström kertoo, miten voit käydä kauppaa aktiivisesti pörssilistatuilla tuotteilla.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille. Et tarvitse aikaisempaa osaamista pörssilistatuista tuotteista.

Opi treidaamaan osakkeilla ja käyttämään teknisen analyysin työkaluja


Meklari Joonas Nurmi ja Ville Aro Operations-tiimistä

Opi treidaamaan ja hyödyntämään teknisen analyysin työkaluja! Seitsemän päivän kurssilla meklari Joonas Nurmi ja Ville Aro Nordnetistä näyttävät, miten teknisen analyysin työkaluja voi hyödyntää treidaamisessa.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille.

 

Tulevat webinaarit ja verkkokurssit

Tulevat webinaarit ja verkkokurssit (aiemmin pidetyt kurssit löydät Nordnet-koulusta)

Katso tulevat webinaarit ja verkkokurssit Nordnet Blogista

Lue lisää tulevista verkkotapahtumista ja ilmoittaudu mukaan

Aiemmin pidetyt webinaarit

Videon saat näkymään isompana, kun painat videon päälle ja klikkaat videon oikeassa alakulmassa näkyvää YouTube-logoa.

Säästämisen ja sijoittamisen peruskurssit aloittelijoille

Hajauttamisen perusteet

Hajauttamisen perusteet on aloittavalle osakesäästäjälle suunnattu webinaari, jossa kuulet mm. mitä hajauttaminen on, miksi se on tärkeää ja miten hajautat salkkusi helposti.

Lataa esitys PDF

Verkkopalvelu tutuksi

Verkkopalvelun käyttökoulutuksessa tutustut Nordnetin verkkopalveluun ja sen keskeisimpiin osiin. Webinaarissa kuulet mistä löydät koti- ja ulkomaisen markkinainformaation, sekä näet miten osake- ja rahastokaupankäynti tapahtuu Nordnetin verkkopalvelussa.

Osakekaupankäynti 1, peruskurssi

Osakekaupankäynti 1 on aloittavalle osakesäästäjälle suunnattu webinaari, jossa käydään läpi mm. mikä osake on, miten pörssi toimii ja miten osakesäästämisen voi aloittaa.

Lataa esitys PDF

Rahastosäästämisen ABC

Rahastosäästämisen ABC on aloittavalle rahastosäästäjälle suunnattu Nordnet-koulun webinaari. Webinaarissa opit eri rahastotyypeistä, rahastojen toiminnasta ja suositelluista sijoitusajoista. Lisäksi tutustut Nordnetin rahastotyökaluihin ja -tarjontaan.

Lataa esitys PDF

ETF-sijoittamisen perusteet

Mitä ovat ETF:t? Webinaarissa tutustut pörssissä kaupattavien pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) kaupankäynnin perusteisiin sekä siihen, miten niillä voi parantaa salkun hajautusta ja vähentää riskiä. Lisäksi tutustut ETF:iin Nordnetin verkkopalvelussa.

Lataa esitys PDF

Sijoittajan verotuksen perusteet

Webinaarissa tutustut sijoittajan verotuksen perusteisiin. Kuulet mm. luovutusvoittoveron laskennasta, osinkojen verotuksesta sekä erilaisten yhtiötapahtumien vaikutuksista. Lisäksi näet mistä Nordnetin verkkopalvelussa löytyvät veroilmoituksen tarkistamista helpottavat raportit.

Lataa esitys PDF

Säästämisen ja sijoittamisen jatkokurssit jo sijoittamisen aloittaneille

Osakekaupankäynti 2, jatkokurssi

Osakekaupankäynnin jatkokurssilla syvennytään osakesäästämiseen ja verkkopalvelun käyttämiseen. Nordnet-koulun webinaari soveltuu jo hieman edistyneemmälle sijoittajalle.

Lataa esitys PDF

Osingot

Osinkowebinaari sopii niin aloittavalle kuin jo pidemmälle edenneelle osakesäästäjälle. Webinaarissa käydään läpi mm. osinkojen maksutapa ja aikataulu sekä osinkojen irtoamis- ja täsmäytyspäivä.

Lataa esitys PDF

Rahastosäästäminen 2

Rahastosäästäminen 2 on edistyneemmälle rahastosäästäjälle suunnattu Nordnet-koulun webinaari. Webinaarissa syvennytään rahastotyyppeihin ja niiden toimintaan. Lisäksi tutustutaan Nordnetin rahastotyökaluihin ja -tarjontaan ja käydään läpi rahastojen verotus.

Lataa esitys PDF

Shareville

Miten voit hyödyntää sosiaalisen sijoittamisen mahdollisuuksia? Mitä seuratuimmat sijoittajat ostavat juuri nyt ja mitä heillä on salkuissaan? Webinaarissa saat parhaat vinkit Sharevillen hyödyntämiseen omassa sijoittamisessasi.

Kurssit edistyneemmille sijoittajille

Sijoitusstrategiat

Käsittelemme webinaarissa erilaisia sijoitusstrategioita. Mitä strategiaa itse noudatat? Osta ja pidä, arvosijoittaminen, indeksit? Webinaarissa opit soveltamaan erilaisia sijoitusstrategioita omaan sijoittamiseesi.

Lataa esitys PDF

Tunnusluvut

Milloin, miten ja miksi tunnuslukuja käytetään? Tässä webinaarissa käymme perusteellisesti läpi seuraavat tunnusluvut: P/E, PEG, P/B ja ROE. Opit soveltamaan tunnuslukuja omaan sijoittamiseesi ja laskemaan niitä itse.

Lataa esitys PDF

Luotot

Webinaarissa opit käyttämään luottoa kaupankäynnissä. Lisää ostovoimaa luotolla, käytä salkkuasi luoton vakuutena ja paranna tuottomahdollisuuksia. Webinaarissa kerrotaan myös miten luottoa haetaan ja miten Superluotto aktivoidaan.

Lataa esitys PDF 

Nordnet Marketsin esittely

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssinoteerattuja tuotteita, joilla voit käydä kauppaa ilman välityspalkkioita. Näillä tuotteilla voit sijoittaa mm. pörssi-indekseihin, raaka-aineisiin ja osakkeisiin ympäri maailman – niin nouseviin kuin laskeviinkin kursseihin. Webinaarissa opit käyttämään Nordnet Marketsin palveluja.

Optiot 1

Optiot 1 on peruskurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa käydään läpi mm. mikä optio on, miten sitä voi käyttää ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Jatkokurssilla syvennymme johdannaisten maailmaan.

Lataa esitys PDF

Optiot 2

Optiot 2 on jatkokurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa jatketaan optioiden käsittelyä ja syvennymme johdannaisten maailmaan.

Lataa esitys PDF

Nordnet - hauskempi tapa sijoittaa

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.