Alkuun

Nordnet-koulu

Opi lisää sijoittamisesta

Kasvata osaamistasi katsomalla videoita

Alta löydät videoita neljästä eri kategoriasta: Sijoittamisen perusteet, Osakkeet ja rahastot, Apua sijoittamiseen ja Verotus. Voit valita alkeiskurssin tai syventää nykyistä osaamistasi. Järjestämme myös maksuttomia webinaareja, joihin voit osallistua omalta tietokoneeltasi. Videon saat näkymään isompana, kun painat videon päälle ja klikkaat videon oikeassa alakulmassa näkyvää YouTube-logoa.

Palautetta ja kurssitoiveita voit lähettää osoitteeseen nordnet-koulu@nordnet.fi.

Sijoittamisen perusteet

Videoita aiheesta

Hajauttamisen perusteet


Hajauttamisen perusteet on aloittavalle osakesäästäjälle suunnattu webinaari, jossa kuulet mm. mitä hajauttaminen on, miksi se on tärkeää ja miten hajautat salkkusi helposti.

Lataa esitys PDF

Verkkopalvelu tutuksi

 

Verkkopalvelun käyttökoulutuksessa tutustut Nordnetin verkkopalveluun ja sen keskeisimpiin osiin. Webinaarissa kuulet mistä löydät koti- ja ulkomaisen markkinainformaation, sekä näet miten osake- ja rahastokaupankäynti tapahtuu Nordnetin verkkopalvelussa.

Osingot

 

Osinkowebinaari sopii niin aloittavalle kuin jo pidemmälle edenneelle osakesäästäjälle. Webinaarissa käydään läpi mm. osinkojen maksutapa ja aikataulu sekä osinkojen irtoamis- ja täsmäytyspäivä.

Lataa esitys PDF

Osakkeet ja rahastot

Videoita aiheesta

Osakekaupankäynti 1, peruskurssi


Osakekaupankäynti 1 on aloittavalle osakesäästäjälle suunnattu webinaari, jossa käydään läpi mm. mikä osake on, miten pörssi toimii ja miten osakesäästämisen voi aloittaa.

Lataa esitys PDF

Osakekaupankäynti 2, jatkokurssi


Osakekaupankäynnin jatkokurssilla syvennytään osakesäästämiseen ja verkkopalvelun käyttämiseen. Nordnet-koulun webinaari soveltuu jo hieman edistyneemmälle sijoittajalle.

Lataa esitys PDF

Rahastosäästämisen ABC


Rahastosäästämisen ABC on aloittavalle rahastosäästäjälle suunnattu Nordnet-koulun webinaari. Webinaarissa opit eri rahastotyypeistä, rahastojen toiminnasta ja suositelluista sijoitusajoista. Lisäksi tutustut Nordnetin rahastotyökaluihin ja -tarjontaan.

Lataa esitys PDF

Rahastosäästäminen 2


Rahastosäästäminen 2 on edistyneemmälle rahastosäästäjälle suunnattu Nordnet-koulun webinaari. Webinaarissa syvennytään rahastotyyppeihin ja niiden toimintaan. Lisäksi tutustutaan Nordnetin rahastotyökaluihin ja -tarjontaan ja käydään läpi rahastojen verotus.

Lataa esitys PDFPowerpoint

ETF-sijoittamisen perusteet

 

Mitä ovat ETF:t? Webinaarissa tutustut pörssissä kaupattavien pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) kaupankäynnin perusteisiin sekä siihen, miten niillä voi parantaa salkun hajautusta ja vähentää riskiä. Lisäksi tutustut ETF:iin Nordnetin verkkopalvelussa.

Lataa esitys PDF

Apua sijoittamiseen

Videoita aiheesta

Sijoitusstrategiat

 

Käsittelemme webinaarissa erilaisia sijoitusstrategioita. Mitä strategiaa itse noudatat? Osta ja pidä, arvosijoittaminen, indeksit? Webinaarissa opit soveltamaan erilaisia sijoitusstrategioita omaan sijoittamiseesi.

Lataa esitys PDF

Shareville

 

Miten voit hyödyntää sosiaalisen sijoittamisen mahdollisuuksia? Mitä seuratuimmat sijoittajat ostavat juuri nyt ja mitä heillä on salkuissaan? Webinaarissa saat parhaat vinkit Sharevillen hyödyntämiseen omassa sijoittamisessasi.

Tunnusluvut

 

Milloin, miten ja miksi tunnuslukuja käytetään? Tässä webinaarissa käymme perusteellisesti läpi seuraavat tunnusluvut: P/E, PEG, P/B ja ROE. Opit soveltamaan tunnuslukuja omaan sijoittamiseesi ja laskemaan niitä itse.

Lataa esitys PDF

Luotot

 

Webinaarissa opit käyttämään luottoa kaupankäynnissä. Lisää ostovoimaa luotolla, käytä salkkuasi luoton vakuutena ja paranna tuottomahdollisuuksia. Webinaarissa kerrotaan myös miten luottoa haetaan ja miten Superluotto aktivoidaan.

Lataa esitys PDF 

Verot ja vivut

Videoita aiheesta

Sijoittajan verotuksen perusteet

 

Webinaarissa tutustut sijoittajan verotuksen perusteisiin. Kuulet mm. luovutusvoittoveron laskennasta, osinkojen verotuksesta sekä erilaisten yhtiötapahtumien vaikutuksista. Lisäksi näet mistä Nordnetin verkkopalvelussa löytyvät veroilmoituksen tarkistamista helpottavat raportit.

Lataa esitys PDF

Optiot 1

 

Optiot 1 on peruskurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa käydään läpi mm. mikä optio on, miten sitä voi käyttää ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Jatkokurssilla syvennymme johdannaisten maailmaan.

Lataa esitys PDF

Optiot 2

 

Optiot 2 on jatkokurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa jatketaan optioiden käsittelyä ja syvennymme johdannaisten maailmaan.

Lataa esitys PDF

Lisätietoa muissa kanavissa

Tee parempia sijoituspäätöksiä seuraamalla muita sijoittajia Sharevillessä.

#rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta.

Blogi tarjoaa keskustelunavauksia,
markkinanäkemystä ja tukea.

Seuraa Facebook-tiliämme ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä tapahtumista.

YouTube-kanavallamme on videoita tapahtumista ja asiantuntijakommentteja.


Nordnet on myös Twitterissä. Ota myös Martin Paasilinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan ja Jukka Oksaharjulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan seurantaan!

Tulevat webinaarit ja verkkokurssit

Opi lisää sijoittamisesta asiantuntijoiltamme

Voit osallistua Nordnet-koulun webinaareihin ja verkkokursseille silloin kun sinulle sopii, sillä järjestämme kursseja toistuvasti. Webinaari on verkossa pidettävä seminaari, johon kuulijat osallistuvat omalta tietokoneeltaan. Webinaarin seuraamiseen tarvitaan tietokone, verkkoyhteys ja kuulokkeet/kaiuttimet.

Tulevat webinaarit ja verkkokurssit (aiemmin pidetyt kurssit löydät Nordnet-koulusta)

 Kurssin/webinaarin kuvaus

Taso

Paikka

Aika

 

Metsärahan sijoittaminen

Soveltuu aloittelevalle sijoittajalle

verkkokurssi

21.8.2018

Ilmoittaudu maksuttalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

SijoitusSummit

Kaikille säästäjille ja sijoittajille

verkkomessut

3.–23.9.2018

Lue lisäälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Nordnet-koulun verkkokurssit

Kokoa juuri sinulle sopiva rahastosalkku 10 päivässä


Sini Sandström, Nordnetin asiakaspalvelu

Opi rakentamaan rahastosalkku 10 päivässä! Aloita matka kohti pitkäaikaista säästämistä ja taloudellista riippumattomuutta.

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin asiantuntijat opastavat sinut rakentamaan rahastosalkun 10 päivässä. Pienikin säästösumma voi tuottaa pitkällä aikavälillä voittoa kasvamalla korkoa korolle.

Laita rahat kasvamaan!

Aloita osakesijoittaminen 10 päivässä osakestrategi Jukka Oksaharjun opein


Jukka Oksaharju, Nordnet Suomen osakestrategi

Aloita osakesalkun kokoaminen Jukka Oksaharjun opein.

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin osakestrategi, sijoituskirjailija Jukka Oksaharju opastaa sinut osakesijoittamisen saloihin.

Kymmenessä päivässä opit rakentamaan itsellesi pitkän tähtäimen sijoitussuunnitelman ja osakesalkun, joka kestää suhdannevaihtelut.

Aloita ETF-sijoittaminen 10 päivässä talousasiantuntija Martin Paasin opastuksella


Martin Paasi, Nordnet Suomen talousasiantuntija

Kustannusten minimointi ja hajauttaminen ovat ETF-sijoittamisen ytimessä.

Tällä Nordnetin maksuttomalla verkkokurssilla Martin Paasi opastaa sinut ETF-sijoittamisen saloihin ja 10 päivässä opit rakentamaan itsellesi pitkän tähtäimen sijoitussuunnitelman. 

Aloita pitkäjänteinen säästäminen kustannustehokkaasti. 

Opi treidaamaan viputuotteilla 5 päivässä


Juuso Lindström, Nordnet Suomen meklari

Opi treidaamaan ja hyödyntämään näkemyksesi markkinoista! 5 päivän kurssilla Nordnetin meklari ja Nordnet Markets -asiantuntija Juuso Lindström kertoo, miten voit käydä kauppaa aktiivisesti pörssilistatuilla tuotteilla.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille. Et tarvitse aikaisempaa osaamista pörssilistatuista tuotteista.

Opi treidaamaan osakkeilla ja käyttämään teknisen analyysin työkaluja


Meklari Joonas Nurmi ja Ville Aro Operations-tiimistä

Opi treidaamaan ja hyödyntämään teknisen analyysin työkaluja! Seitsemän päivän kurssilla meklari Joonas Nurmi ja Ville Aro Nordnetistä näyttävät, miten teknisen analyysin työkaluja voi hyödyntää treidaamisessa.

Nordnet - hauskempi tapa sijoittaa

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.