Alkuun

Nordnet-koulu

Opi lisää sijoittamisesta


Nordnet-koulussa voit tutustua säästämisen maailmaan ja oppia lisää muun muassa osakkeista, johdannaisista sekä erilaisista sijoitusstrategioista.

JAA:

Kasvata osaamistasi katsomalla videoita

Alta löydät videoita neljästä eri kategoriasta: Sijoittamisen perusteet, Osakkeet ja rahastot, Apua sijoittamiseen ja Verotus. Voit valita alkeiskurssin tai syventää nykyistä osaamistasi. Järjestämme myös maksuttomia webinaareja, joihin voit osallistua omalta tietokoneeltasi. Videon saat näkymään isompana, kun painat videon päälle ja klikkaat videon oikeassa alakulmassa näkyvää YouTube-logoa.

Palautetta ja kurssitoiveita voit lähettää osoitteeseen nordnet-koulu@nordnet.fi.

Sijoittamisen perusteet

Videoita aiheesta

Hajauttamisen perusteet


Hajauttamisen perusteet on aloittavalle osakesäästäjälle suunnattu webinaari, jossa kuulet mm. mitä hajauttaminen on, miksi se on tärkeää ja miten hajautat salkkusi helposti.

Lataa esitys PDF

Verkkopalvelu tutuksi

 

Verkkopalvelun käyttökoulutuksessa tutustut Nordnetin verkkopalveluun ja sen keskeisimpiin osiin. Webinaarissa kuulet mistä löydät koti- ja ulkomaisen markkinainformaation, sekä näet miten osake- ja rahastokaupankäynti tapahtuu Nordnetin verkkopalvelussa.

Osingot

 

Osinkowebinaari sopii niin aloittavalle kuin jo pidemmälle edenneelle osakesäästäjälle. Webinaarissa käydään läpi mm. osinkojen maksutapa ja aikataulu sekä osinkojen irtoamis- ja täsmäytyspäivä.

Lataa esitys PDF

Osakkeet ja rahastot

Videoita aiheesta

Osakekaupankäynti 1, peruskurssi


Osakekaupankäynti 1 on aloittavalle osakesäästäjälle suunnattu webinaari, jossa käydään läpi mm. mikä osake on, miten pörssi toimii ja miten osakesäästämisen voi aloittaa.

Lataa esitys PDF

Osakekaupankäynti 2, jatkokurssi


Osakekaupankäynnin jatkokurssilla syvennytään osakesäästämiseen ja verkkopalvelun käyttämiseen. Nordnet-koulun webinaari soveltuu jo hieman edistyneemmälle sijoittajalle.

Lataa esitys PDF

Rahastosäästämisen ABC


Rahastosäästämisen ABC on aloittavalle rahastosäästäjälle suunnattu Nordnet-koulun webinaari. Webinaarissa opit eri rahastotyypeistä, rahastojen toiminnasta ja suositelluista sijoitusajoista. Lisäksi tutustut Nordnetin rahastotyökaluihin ja -tarjontaan.

Lataa esitys PDF

ETF-sijoittamisen perusteet

 

Mitä ovat ETF:t? Webinaarissa tutustut pörssissä kaupattavien pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) kaupankäynnin perusteisiin sekä siihen, miten niillä voi parantaa salkun hajautusta ja vähentää riskiä. Lisäksi tutustut ETF:iin Nordnetin verkkopalvelussa.

Lataa esitys PDF

Apua sijoittamiseen

Videoita aiheesta

Sijoitusstrategiat

 

Käsittelemme webinaarissa erilaisia sijoitusstrategioita. Mitä strategiaa itse noudatat? Osta ja pidä, arvosijoittaminen, indeksit? Webinaarissa opit soveltamaan erilaisia sijoitusstrategioita omaan sijoittamiseesi.

Lataa esitys PDF

Shareville

 

Miten voit hyödyntää sosiaalisen sijoittamisen mahdollisuuksia? Mitä seuratuimmat sijoittajat ostavat juuri nyt ja mitä heillä on salkuissaan? Webinaarissa saat parhaat vinkit Sharevillen hyödyntämiseen omassa sijoittamisessasi.

Tunnusluvut

 

Milloin, miten ja miksi tunnuslukuja käytetään? Tässä webinaarissa käymme perusteellisesti läpi seuraavat tunnusluvut: P/E, PEG, P/B ja ROE. Opit soveltamaan tunnuslukuja omaan sijoittamiseesi ja laskemaan niitä itse.

Lataa esitys PDF

Luotot

 

Webinaarissa opit käyttämään luottoa kaupankäynnissä. Lisää ostovoimaa luotolla, käytä salkkuasi luoton vakuutena ja paranna tuottomahdollisuuksia. Webinaarissa kerrotaan myös miten luottoa haetaan ja miten Superluotto aktivoidaan.

Lataa esitys PDF 

Verot ja vivut

Videoita aiheesta

Sijoittajan verotuksen perusteet

 

Webinaarissa tutustut sijoittajan verotuksen perusteisiin. Kuulet mm. luovutusvoittoveron laskennasta, osinkojen verotuksesta sekä erilaisten yhtiötapahtumien vaikutuksista. Lisäksi näet mistä Nordnetin verkkopalvelussa löytyvät veroilmoituksen tarkistamista helpottavat raportit.

Lataa esitys PDF

Optiot 1

 

Optiot 1 on peruskurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa käydään läpi mm. mikä optio on, miten sitä voi käyttää ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Jatkokurssilla syvennymme johdannaisten maailmaan.

Lataa esitys PDF

Optiot 2

 

Optiot 2 on jatkokurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa jatketaan optioiden käsittelyä ja syvennymme johdannaisten maailmaan.

Lataa esitys PDF

Lisätietoa muissa kanavissa

Tee parempia sijoituspäätöksiä seuraamalla muita sijoittajia Sharevillessä.

#rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta.

Blogi tarjoaa keskustelunavauksia,
markkinanäkemystä ja tukea.

Seuraa Facebook-tiliämme ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä tapahtumista.

YouTube-kanavallamme on videoita tapahtumista ja asiantuntijakommentteja.Webinaarit

Opi lisää sijoittamisesta asiantuntijoiltamme

Voit osallistua webinaariin silloin kun sinulle sopii, sillä järjestämme kursseja toistuvasti. Webinaari on verkossa pidettävä seminaari, johon kuulijat osallistuvat omalta tietokoneeltaan. Webinaarin seuraamiseen tarvitaan tietokone, verkkoyhteys ja kuulokkeet/kaiuttimet.

 

Taso

Paikka

Päivä

Aika

 

Rahastosäästäminen 1

Peruskurssi

webinaari

17.5.2017

17.00-18.00

Ilmoittaudulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Nordnet - hauskempi tapa sijoittaa

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.