Alkuun

Tietoa arvo-osuustilin
siirrosta Nordnetiin

Euroclear Finland (entinen Suomen arvopaperikeskus) on ilmoittanutlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan omille suorille asiakastiliasiakkailleen 25.10.2018 sulkevansa ilmaistilipalvelun. Euroclear Finlandin asiakkaiden on siirrettävä säilytyksessä olevat arvopaperit jollekin toiselle tilinhoitajalle säilytykseen. Euroclear Finland irtisanoo arvo-osuustilisopimukset päättymään 28.2.2019.

Mahdollisuus siirtää arvo-osuustili Euroclearista Nordnetiin on päättynyt 28.2.2019.

Arvo-osuustilin siirtäminen Nordnetiin onnistuu seuraavasti:

1. Avaa asiakkuus Nordnetiin

Koko kotimainen arvo-osuustili on mahdollista siirtää Nordnetiin säilytykseen. Arvo-osuustilin siirtäminen vaatii kuitenkin salkkuasiakkuuden Nordnetissä ennen siirron aloittamista. Jos sinulla ei vielä ole asiakkuutta Nordnetissä, voit avata itsellesi salkkuasiakkuuden tästä.

2. Täytä siirtovaltakirja ja toimita se Nordnetiin

Arvo-osuustilin siirtämiseksi Nordnetiin sinun tulee täyttää ja allekirjoittaa tästä linkistä löytyvä siirtovaltakirja. Täytetyn ja allekirjoitetun lomakkeen voi toimittaa meille sähköisesti sisäänkirjautumalla Nordnetin palveluun ja lähettämällä skannattu lomake palvelumme kautta viestin liitteenä.

Vaihtoehtoisesti lomakkeen voi toimittaa meille maksutta vastauslähetysosoitteellamme:

Nordnet Bank AB Suomen sivuliike
Tunnus 5018590
00003 VASTAUSLÄHETYS

Huom: siirtoon vaadittavat asiakirjat tulee olla toimitettuna Nordnetiin 28.2.2019 mennessä. Helmi-maaliskuun vaihteessa kesken olevat siirrot hoidetaan loppuun mahdollisimman pian maaliskuun aikana, jos siirtopyyntö on toimitettu Nordnetiin ajoissa. Riittää, että Nordnet on vastaanottanut arvo-osuustilin siirtopyynnön helmikuun loppuun mennessä. 1.3. jälkeen vastaanotettuja siirtopyyntöjä Euroclear Finlandista ei toteuteta, vaan valtakirjat palautuvat lähettäjälle.

Tärkeää – huomioi nämä ennen arvo-osuustilisi siirtämistä

  • Ennen siirtolomakkeen toimittamista Nordnetiin sinun kannattaa ottaa itsellesi talteen arvopapereiden alkuperäiset hankintahistoriatiedot verotusta varten, sillä ne eivät siirry arvopapereiden mukana Nordnetiin.
  • Jos siirrät Nordnetiin listaamattomia osakkeita, huomioitavaa niiden kohdalla on, että Nordnet perii listaamattomien osakkeiden hallinnoinnista 2,50 euron kuukausittaisen hallinnointimaksun. Nordnetin hinnasto löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä.
  • Arvo-osuustilin siirto kestää kokonaisuudessaan viisi pankkipäivää.
  • Nordnet ei avaa yhteisomistustilejä, joten niitä ei voi Nordnetiin myöskään siirtää.
  • Nordnet ei avaa uusia arvo-osuustilejä kuolinpesille.
  • Nordnet ei hyväksy pantattuja arvo-osuustilejä, eikä tilejä joihin kohdistuu tuotto-oikeus. Edellä mainittuja arvo-osuustilejä ei voi siirtää Euroclearista Nordnetiin säilytykseen.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Ovatko osakkeeni vaarassa tulla pakkomyydyiksi?

Euroclearin edustaja on avannut Euroclearin käytäntöjä Arvopaperi-lehden haastattelussalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan:

"Euroclearin asiakkailleen lähettämät kirjeet ovat olleet pahaenteisiä: Mikäli tiliä ei ole siirretty irtisanomisen tultua voimaan, tilillä olevat arvo-osuudet (esim. osakkeet) myydään myöhemmin ilmoitettavan määräajan jälkeen. Käytäntö on pehmeämpi. Osakkeiden myynnit alkavat vasta kesäkuussa 2019, mikäli tilinhaltija ei ole reagoinut siirtokehotukseen. Osakkeista saadut rahat Euroclear toimittaa asiakkaiden pankkitilille."

”Kun tilisiirto on prosessissa, se riittää, vaikka määräaika ylittyisi. Tilit eivät sillä hetkellä häviä minnekään. Meidän intressissä ei ole myydä yhtään mitään”, sanoo Euroclearin viestintäjohtaja Pekka Isosomppi.

Koska arvo-osuustilin siirtoon liittyvät dokumentit tulee olla toimitettuna Nordnetiin?

Siirtoon vaadittavat asiakirjat tulee olla toimitettuna Nordnetiin 28.2.2019 mennessä. Helmi-maaliskuun vaihteessa kesken olevat siirrot hoidetaan loppuun mahdollisimman pian maaliskuun aikana, jos siirtopyyntö on toimitettu Nordnetiin ajoissa. Riittää, että Nordnet on vastaanottanut arvo-osuustilin siirtopyynnön helmikuun loppuun mennessä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.