Osakesalkun siirto

Alkuun

Sijoituksesi yhdessä osoitteessa

Nordnetissä osakkeiden säilytys on maksutonta ja kaupankäynti sitä edullisempaa, mitä enemmän teet kauppaa. Osakkeiden säilyttäminen yhdessä pankissa helpottaa myös oman talouden kokonaiskuvan hahmottamista.

Koko kotimaisen arvo-osuustilin siirtäminen Nordnetiin on maksutonta ja vie noin 5 pankkipäivää.

Siirrä salkkusi vaivattomasti Nordnetiin

Keskitä sijoituksesi

Säästä kuluissa

Me autamme

Kysymyksiä ja vastauksia salkun siirtämisestä


1. Maksaako arvopapereiden säilytys?

Tilinhoitajayhteisöillä ja arvopaperivälittäjillä on hyvin erilaiset hinnastorakenteet, joten ennen siirtoa kannattaa selvittää hyvissä ajoin etukäteen arvopapereiden siirtoihin tai erilaisiin peruspalveluihin liittyvät kustannukset.

Suuri osa suomalaisista pankeista ja arvopaperivälittäjistä veloittaa suomalaisosakkeista kuukausittaisen säilytysmaksun, mutta tämä ei välttämättä ole koko totuus. Lisäkustannuksia voivat aiheuttaa myös muun muassa ulkomaisten arvopapereiden säilyttäminen, erikoiset yhtiötapahtumat, erilaiset osakemuutokset-/muunnokset. Nordnetissä arvopapereiden säilytys on maksutonta ja säilytysmaksua ei veloiteta (poislukien listaamattomat pohjoismaiset osakkeet, joista perimme hallinnointipalkkion – ks. hinnaston kohta Toimenpidemaksut)

2. Maksaako arvopapereiden siirto?

Koko suomalaisen arvo-osuustilin siirto uudelle (suomalaiselle) tilinhoitajayhteisölle on pääsääntöisesti maksutonta, kun arvopapereiden siirtopyyntö annetaan vastaanottavalle taholle. Vastaanottava taho saattaa sinulta kuitenkin laskuttaa Euroclearin vastaanottajalta perimän siirtopalkkion. Koko arvo-osuustilin siirto vie viisi pankkipäivää. Nordnet ei veloita mitään koko suomalaisen arvo-osuustilin siirrosta.


3. Päivittyvätkö osakkeiden hankintahinnat, kun siirrän salkkuni?

Arvopaperien hankintahinnat eivät päivity Nordnetiin automaattisesti vanhalta välittäjältäsi. Siksi on erittäin tärkeää, että otat talteen kaikki osakkeiden hankintatositteet ostoerittäin sekä myynti-/tappiolaskelmat.

Voit täyttää salkkuusi siirrettyjen osakkeiden hankintahinnat klikkaamalla salkun yleisnäkymässä osakkeen keskikurssia. Näin tuottoprosentit näkyvät oikein. Palveluun itse syötetyt hankintatiedot eivät kuitenkaan päivity verottajalle asti, joten veroilmoitus kannattaa tarkistaa huolella, mikäli myyt siirtämäsi osakkeet. Vaihtoehtoisesti voimme päivittää hankintatiedot puolestasi, jolloin ne siirtyvät myös verottajalle. Katso hinnastosta palvelumaksut hankintatietojen päivittämiselle ja lataa tästä Excel-tiedostoExcel, johon hankintatiedot tulee täyttää. Toimita täytetty Excel asiakaspalveluumme salkun viestikeskuksen kautta.

4. Mitä kannattaa ottaa huomioon salkun siirron jälkeen?

Kun salkkusi siirtyy pois luovuttavasta tilinhoitajayhteisöstä, niin muista myös halutessasi lopettaa arvopaperi- tai säilytyspalvelut samaisella palveluntarjoajalla. Varmista myös ennen asiakkuuden lopetusta, että kaikki mahdolliset lisäpalvelulaskutukset ja säilytysmaksut tulevat hoidetuiksi.

Varmista, että kaikki siirretyt arvopaperit täsmäävät molemmissa päissä eli luovuttavan tahon päästä kaikki on siirretty ja vastaanottavassa päässä kaikki on kirjattu.

5. Voinko siirtää kotimaisen arvo-osuustilini osittain tai ulkomaisia arvopapereita Nordnetiin?

Sekä kotimaisen arvo-osuustilin siirto osittain että ulkomaisten arvopapereiden ​siirto Nordnetiin onnistuu, mutta luovuttava taho voi periä siirrosta kuluja. Lue lisää arvopaperien siirtämisestä.

Tärkeää tietoa hankintahinnoista

Huomioithan, että arvopaperien hankintahinnat eivät päivity Nordnetiin automaattisesti vanhalta välittäjältäsi. Voit täyttää salkkuusi siirrettyjen osakkeiden hankintahinnat klikkaamalla salkun yleisnäkymässä osakkeen keskikurssia. Vaihtoehtoisesti voimme päivittää hankintatiedot puolestasi, jolloin ne siirtyvät myös verottajalle. Tällöin veloitamme päivytyksestä palvelumaksun. Katso hinnastosta palvelumaksut hankintatietojen päivittämiselle ja lataa tästä Excel-tiedostoExcel, johon hankintatiedot tulee täyttää. Toimita täytetty Excel asiakaspalveluumme salkun viestikeskuksen kautta.

Näin siirrät kotimaisen arvo-osuustilisi Nordnetiin:

Jos et ole vielä asiakas, avaa asiakkuus verkkopankkitunnuksilla.

Palauta lomake sekä kopio henkilöllisyystodistuksestasi, niin me hoidamme loput.

Nordnetin asiakaspalvelu tukenasi

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua salkun siirrossa? Täytä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.

Nordnet asiakaspalvelu

Olen Nordnetin asiakas


*Pakolliset kentät

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.